Hava Durumu

'Yüreğiniz yetiyorsa...'

PYD'li teröristlerin Kilis'te camiye yönelik roketli saldırısına ilişkin açıklama yapan Başbakan Yıldırım, "Dua eden insanlardan ne istiyorsunuz alçaklar. Yüreğiniz yetiyorsa Mehmetçiğin önüne çıkın" dedi. Yıldırım, konuşmasında ABD'ye de çok sert mesajlar gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2018 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2018 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Yüreğiniz yetiyorsa...'

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Ortak Ödeme Platformu İmza Töreni'nde konuştu, dikkat çeken mesajlar verdi. Afrin'deki terör örgütü YPG unsurlarının Kilis'teki bir camiye yönelik roketli saldırısıyla ilgili açıklama yapan Yıldırım, "Hemen arkasından gereken karşılık verildi. Bu alçakların bütün mevzileri yerle bir edildi. Dünyaya şunu anlatıyoruz; camide toplanıp dua eden insanlardan ne istiyorsunuz alçaklar! Yüreğiniz yetiyorsa Mehmetçiğin önüne çıkın, onunla karşılaşın" dedi.

ABD'NİN DESTEĞİ KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ

"Nerede savunmasız bir insan varsa ona kast ederler" diyen Yıldırım, "Durup dururken bu operasyonu başlatmadık. Güneyde oluşan şer kuşağını yok etmek için bu operasyonu yapıyoruz. Halkı ve meşru bir operasyondur. Dünya da Türkiye'nin meşru müdafaa hakkını teslim etmektedir. Üzücü olan müttefik dediğimiz bir ülke artık terör örgütlerine sarılmış vaziyette. ABD gibi bir ülkenin terör örgütleriyle iş tutması bölgede planladığı çalışmaları terör örgütüyle yapması küçük düşürücü bir iştir" ifadelerini kullandı.

FIRAT'IN İSTER DOĞUSU İSTER BATISI

ABD'nin bir NATO ülkesi olduğunu ve Suriye'deki teröristlere silah vermesinin akla ziyan bir iş olduğunu ifade eden Yıldırım, Biz hiçbir terör oluşumuna izin vermeyeceğiz. İster Fırat'ın doğusu ister batısı olsun. Bölgenin yeni kaoslara yeni sorunlara itilmesine asla rıza göstermeyeceğiz. Bugün 6'ncı gündeyiz. Oradaki kardeşlerimizi canından bezdiren terör örgütünün 300'den fazla elemanı etkisiz hale getirilmiştir" diye konuştu.

AVRUPA'NIN DA GÜVENLİĞİNİ SAĞLIYORUZ

"Bu operasyon aynı zamanda DEAŞ'ın Akdeniz üzerinden Avrupa'ya geçişini engelleyen bir operasyondur" diyen Yıldırım, "AB sınırları Türkiye'den başlar. Türkiye sağlam durmazsa terör Avrupa'ya yayılır. Sadece bölgenin değil Avrupa'nın da güvenliğini sağlıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.