Hava Durumu

Yurt dışındaki Türk seçmenler sandık başında

Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için yurt dışında yaşayan seçmenler bugün sandık başına gitti.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2018 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2018 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yurt dışındaki Türk seçmenler sandık başında

Kazakistan'daki Türk seçmenler, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Astana, Almatı ve Aktau kentlerinde sandık başına gitmeye başladı.

Başkent Astana'daki Türk vatandaşları, Türkiye'nin Astana Büyükelçiliğinde oyunu kullanırken, Almatı ve Aktau'da seçmenler konsolosluk binalarında oy veriyor.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) verilerine göre, Astana Büyükelçiliği bünyesinde bin 641, Almatı Başkonsolosluğunda 2 bin 578 ve Aktau Başkonsolosluğunda da 348 seçmen bulunuyor.

Seçmenler, 16-17 Haziran tarihlerinde yerel saatle 09.00-21.00 arasında oy kullanabilecek.

KIRGIZİSTAN

Kırgızistan'da yaşayan ve yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı kişiler, pasaport ya da kimliklerini ibraz ettikten sonra oy verdi. Kırgızistan'da bulunan 2 bin 30 kayıtlı Türk seçmen bugün ve yarın oy kullanabilecek.

ÇİN

Çin'deki Türk seçmenler de yerel saatle 09.00'da sandık başına gitmeye başladı. Vatandaşlarının oy kullanma işlemleri yarın 21.00'a kadar sürecek. Pekin Büyükelçiliği dışında Şanghay, Guangcou ve Hong Kong başkonsolosluklarında kurulan sandıklarda da oy kullanma işlemleri sürüyor. Pekin'de 616, Guangcou'da 510, Şanghay'da 790 ve Hong Kong'da 345 olmak üzere Çin'de toplam 2 bin 261 kayıtlı seçmen bulunuyor.

RUSYA

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Türk vatandaşları yerel saatle 09.00'dan itibaren Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliğinde kurulan sandıklarda oy vermeye başladı. Türkiye'nin St. Petersburg, Kazan ve Novorossisk başkonsolosluklarında da gerçekleştirilen oy verme işlemleri yarın yerel saatle 21.00'de sona erecek. Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz, AA'ya yaptığı açıklamada, Rusya'da 11 bin civarında Türk seçmen bulunduğunu belirtti.

BULGARİSTAN

Bulgaristan'da kayıtlı 8 bin 500 Türk seçmen de Türkiye'nin Sofya, Filibe ve Burgaz'daki diplomatik temsilciliklerinde oy kullanmaya başladı. Seçmenler, 18 Haziran Pazartesi akşamına kadar üç diplomatik temsilcilikte belirlenen saatler içerisinde oy kullanabilecek.

BİRLEŞİK KRALLIK

İngiltere, Kuzey İrlanda, Galler ve İskoçya'da yaşayan Türk vatandaşları, oylarını yerel saatle 09.00'dan itibaren Londra'nın batısındaki Olympia Konferans Merkezi ile İskoçya'nın başkenti Edinburgh'taki Edinburgh Başkonsolosluğu çalışma ofisinde kurulan sandıklarda kullanıyor. Birleşik Krallık'taki Türk vatandaşları için oy verme işlemi 4 gün boyunca devam edecek. Vatandaşlar, her iki merkezde de 19 Haziran Salı akşamına kadar, hafta içi ve hafta sonu yerel saatle 09.00-21.00 saatlerinde oy verebilecek.

KKTC

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) seçmen kütüğüne kayıtlı Türk vatandaşları, saat 09.00 itibarıyla Lefkoşa'daki 20 Temmuz Fen Lisesine giderek oylarını vermeye başladı. Ramazan Bayramı'nın ikinci günü olmasına rağmen seçmenler, oy verme işleminin başladığı andan itibaren lisenin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Seçmenler, 18 Haziran'a kadar 09.00-21.00 saatlerinde randevu alınmasına gerek olmadan 20 Temmuz Fen Lisesi'nde oy kullanabilecekler.

İSVEÇ

İsveç'te, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, başkent Stockholm'de bulunan Kista Fuar'ında kurulan 17 sandıkta oylarını kullanıyor.  Yaklaşık 39 bin seçmenin kayıtlı olduğu İsveç'te oy verme işlemi 17 Haziran Pazar günü TSİ 20.00'ye kadar devam edecek.  İsveç'te 16 Nisan'da yapılan anayasa değişikliği referandumunda 10 bin 52 seçmen oy kullanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.