Hava Durumu

Yurtdışında kaç Türk vatandaşı yaşıyor? Bakan Çavuşoğlu açıkladı...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir soru önergesine verdiği cevapta yurtdışında yaşayan Türk vatandaşların sayısının ülkelere göre dağılımını gösteren bir tabloyu paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2019 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2019 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yurtdışında kaç Türk vatandaşı yaşıyor? Bakan Çavuşoğlu açıkladı...

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yurtdışında yaşan Türklerle ilgili olarak TBMM Başkanlığı'na 2018 yılında çok sayıda soru önergesi verdi.

Tanrıkulu'nun önergelerini toplu olarak 14 Ocak 2019'da yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, verdiği cevapta yurtdışındaki vatandaşların sayısının ülkelere göre dağılımını da paylaştı. 152 ülkeyi kapsayan tabloya göre, 5 milyon Türk yurtdışında yaşarken en çok Türk vatandaşının yer aldığı yer 2 milyon kişiyle Almanya oldu.

Bütan, Tonga, Tuvalu'daki hiç Türk sayısı yaşamazken, Ermenistan, Paraguay, Ekvator Ginesi, El Salvador, Nijerya, Cape Verde, San Marino, Bolivya, Suriye, Monako,  Kuzey Kore, Liberya, Belize, Galler,  İzlanda, Kanarya Adaları, Kuzey İrlanda, Jamaika, Honduras, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Barbados, Andorra, Tayvan, Togo ve Uruguay'da yaşayan Türk vatandaşları ile ilgili verinin bulunmadığı ifade edildi.

Yurtdışında yaşayan Türklerin ülkelere göre dağılımı ise şöyle:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.