Hava Durumu

Yüz yüze eğitime doğru: Öğretmenler için aşı başladı

Okullarda yüz yüze eğitimin başlayacağı 1 Mart pazartesi öncesinde öğretmenlere aşı yapılmasına başlandı. Eğitimin devamı ile ilgili illerdeki duruma göre valilikler karar alabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2021 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2021 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yüz yüze eğitime doğru: Öğretmenler için aşı başladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Öğretmenlerin Aşı Uygulaması Programı hakkında açıklama yaptı. Kendisi de aşı olan Bakan Selçuk, öğretmenlere aşılamanın başladığını belirterek, 'Öğretmenlerimizle beraberiz. Öğretmenlerimizle beraber aşının ilk dozunu olduk' dedi.

Selçuk şunları söyledi: "Öğretmenlerimizle beraber aşının ilk dozunu olduk. Daha sonraki süreçte öğretmenlerimizin sağlık kuruluşlarında aşılarının yapılması söz konusu olacak. Aşı tedavi süreciyle ilgili Sağlık Bakanlığı planlamayı yapıyor. Biz listesini iletmiştik. Tüm vatandaşlarımız gibi kısa mesaj göndererek bilgi alabilirler. Yine randevu sistemi oluşturuluyor" dedi.

MEB, yüz yüze eğitime giren öğretmenler öncelikli olmak üzere listeler Sağlık Bakanlığı'na iletti. Bu listeler randevu sistemine işlenmeye başlandı.

5 GÜN İÇİN YETKİ VALİLİKLERDE

Köy okullarının ardından ilkokulların tamamı ve 8 ile 12'nci sınıflar da 1 Mart'tan itibaren okullarına kavuşacak. İlkokullar haftada 2 gün okula gidecek. 8 ile 12'nci sınıflarda ise yüz yüze eğitim yapılacak günler ile eğitime başlama ve bitiş saatleri okul yönetimleri tarafından öğretmenlerle birlikte belirlenecek. Ortaokul 5, 6 ve 7 ile lise 9, 10 ve 11'inci sınıflar uzaktan eğitime devam edecek. Öte yandan okulların tüm kademelerde 5 gün, yani tam zamanlı açılıp açılmayacağına valiler karar verebilecek. İllerde vakaların seyrine göre yüz yüze eğitime her kademede valilikler tarafından alınacak kararla başlanabilecek. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.