Hava Durumu

Yüzlerce Bursalı Uludağ'ı ilk kez gördü!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Uludağ'da hafta sonu düzenlenen kış festivali sayesinde dar gelirli yüzlerce kişi hayatlarında ilk kez teleferiğe bindi. Ulaşım biletleri ve kızaklar ücretsiz temin edildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2019 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2019 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yüzlerce Bursalı Uludağ'ı ilk kez gördü!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uludağ Kış Şenliği, 20 binin üzerinde vatandaşı zirvede buluşturdu. Kanton kızak tasarım yarışması, plastik kızak etkinlikleri ve iglo yapımı etkinlikleriyle 7'den 70'e tüm katılımcılar gönüllerince bir hafta sonu geçirmenin keyfini yaşadı. 



10 BİN KİŞİ...

Plastik kızak etkinliğine katılan binlerce vatandaş dondurucu soğuğa aldırmadan pistte defalarca kızakla kaymanın keyfini çıkardı. Ellerinde plastik kızaklarla sıraya geçen vatandaşlar kayabilmek için metrelerce kuyruk oluşturdu. Vatandaşların kızak heyecanına ortak olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da vatandaşlarla birlikte kızak kaydı. Aktaş pisti düşmeden kaymayı başardı. Şenliğin en renkli aktivitesi olan karton kızak yarışmasını da izleyen Başkan Aktaş, yarışların startını verdi. Kendi tasarladıkları karton kızaklarla yarışa katılan 23 kişi kıyasıya yarıştı. 

ÜCRETSİZ KAYAK...

Büyükşehir Belediyesi'nin hafta sonu iki gün düzenlediği festival sayesinde 20 bin kişi doyasıya eğlendi. Birçok kişi hayatında ilk kez bindiği teleferikle zirveye gelip ücretsiz kızaklarla yarı yıl tatilinin keyfini sürdü. Festival kapsamında iki gün boyunca 3 bin teleferik bileti ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtıldı. Festivale karayolunu da kullanarak 20 binin üzerinde kişi katıldı. Festival boyunca zirvede vatandaşlara ücretsiz sucuk ekmek de Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.