Hava Durumu

Zaferle dön Timsah!

Potada şampiyonluğa gün sayan Bursaspor, yarın zor günler geçiren ve düşmesi beklenen Edirnespor'a konuk olacak.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2019 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2019 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Zaferle dön Timsah!

Ali Şahin

TBL'de şampiyonluk için 3 zafere ihtiyacı kalan Bursaspor Basketbol yarın BSL'ye bir adım daha yaklaşmak için parkeye inecek. Yeşil Beyazlılar 24. Hafta maçı için saat 17:00'de Edirnespor'a konuk olacak. Karşılaşma Edirne Mimar Sinan Spor Salonu'nda oynanacak. Potanın Timsahları zayıf rakibini devirerek BSL kapısını iyice aralamaya çalışacak.

3 KEZ YENİLDİ

23 haftası geride kalan TBL'de en yakın rakipleri Karesi ve OGM Orman'ın 4 galibiyet önünde lider konumda yer alan Bursaspor son 15 maçında yalnızca 1 kez kaybetti. Son 5 maçından da zaferle ayrılan Timsah Bu sezon ise sadece Petkim ve OGM Orman deplasmanları ile sahasında Düzce'ye yenildi.

2 DEFA KAZANDI

Finansal anlamda kötü günler geçiren ve küme düşmek için gün sayan Edirnespor ise bu sezon yalnızca 2 defa kazanabildi. Ligde kalabilmeleri için kalan 7 haftada 6 galibiyet almalarının yanı sıra Yalova ve Ankara DSİ'nin 5 maçını kaybetmesi gibi imkansıza yakın bir ihtimalin gerçekleşmesi gerekiyor.

YABANCILARI GİTTİ

Bu sezon yükseldiği TBL'de finansal anlamda sıkıntı yaşayan Edirnespor oyuncu maaşlarını ödeyemedi. Yabancı oyuncuları ile de yollarını ayıran Trakya ekibi maçlara tamamı yerli oyunculardan oluşan 10 kişilik kadro ile çıkıyor. 17 maçtır galibiyete hasret olan edirnespor sahasında daha dirençli olsa da maç sonlarında 10 sayı bandındaki yenilgilere engel olamadı. Edirne'nin ligdeki 2 galibiyetini de dış sahada alması ilginç bir istatistik olarak kayıtlara geçti.

FİKSTÜR AVANTAJI

Sezon başında kapanması konuşulan ancak son anda da olsa yapılanarak TBL'ye dahil olan Bursaspor ise normal sezonu lider tamamlayıp adını BSL'ya yazdırmak için gün sayıyor. Ligin en derin ve Bench katkısı en fazla olan takımı konumundaki Yeşil Beyazlılar Karlo, Dejan, Recep ve İzzet ile maçları kazanmasını bildi.  Fikstür avantajı da olan Potanın Timsahları Edirne'den sonra kalan 6 maçın 4'ünü iç sahada oynayacak.

FİNAL'İN KONUĞU MAMAK

Öte yandan TBL'deki diğer Bursa ekbi Finalspor ise bugün 14:30'da Mamak Belediye Yeni Mamak Spor'u konuk edecek. Atatürk Spor Salonu'nda oynanacak mücadele saat 14:30'da başlayacak. Mamak play-off sıralamasının son basamağına tutunmaya çalışırken Finalspor'da 9.'lük iddiasını sürdürmeye çalışacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.