Hava Durumu

Zehir zemberek sözler! 'Kaftancıoğlu istifa etmeli ya da görevden alınmalı'

Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan, bugünkü yazısında CHP'yi ve İstanbul İl Başkanlığına seçilen Canan Kaftancıoğlu'nu topa tuttu. Hakan, "Düşman kurgulasa başaramazdı... Kaftancıoğlu istifa etmeli ya da görevden alınmalı" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Zehir zemberek sözler! 'Kaftancıoğlu istifa etmeli ya da görevden alınmalı'

14 Ocak'ta gerçekleştirilen CHP İstanbul İl kongresinde Cemal Canpolat'la yarışan Canan Kaftancıoğlu, 325 oy alarak İstanbul'un ilk kadın başkanı oldu.

İstanbul CHP İl Başkanlığına seçilen Kaftancıoğlu'nun  geçmiş yıllarda sosyal medyada yaptığı paylaşımlar ortaya çıkınca, hükümet ve muhalif kanat karşı karşıya geldi.

Kaftancıoğlu'nun ortaya çıkan bazı paylaşımları şu şekilde:

11 Mart 2014 "Devlet değil seri katilsiniz"

7 Ekim 2014  "Kürtler gezide yok şunu yapmış yok bunu yapmış. Bahane bulma sen Kobane'de ne yapıyorsun nasıl davranıyorsun ona bak"

4 Kasım 2016 "Darbeler sabaha karşı yapılır değil mi . HDP vekillerinin vahşice gözaltına alınması parlamenter sistemin açıkça ilga edilmesidir"

Bu paylaşımların gündeme gelmesi ile Kaftancıoğlu eleştiri oklarının hedefi haline geldi. Terörü övücü paylaşımlar yaptığı gerekçesi ile özellikle AK Parti'den büyük tepki gören Kaftancıoğlu, "Bu topraklarda siyasi linç çok kolay. Çıkarlar uğruna insanları hedef göstermek kolay" açıklamasında bulundu.  

Konuyu bugünkü köşesine "Canan Kaftancıoğlu istifa etmeli ya da görevden alınmalı" başlığı ile taşıyan Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan, "O tweet'leri atan birinin CHP gibi merkeze yakın siyaset yapma iddiasındaki bir partinin İstanbul İl Başkanı olması, CHP'yi İstanbul'da geriletir. O kadar geriletir ki... CHP'liler... İstanbul'da esnaf gezisine bile çıkamaz" dedi.

Bu durumun özürle geçiştirilemeyecek kadar derin olduğunu vurgulayan Hakan, "HDP'ye yakınsan o zaman gider orada siyaset yaparsın" şeklinde eleştiride bulundu.

"Düşman kurgulasa başaramazdı" ifadelerini kullanan Ahmet Hakan:

"AK Parti, MHP ve bilumum CHP düşmanları bir araya gelseler...  Ergen siyaseti yapmaya teşne, siyasi olgunluktan nasibini almamış Canan Kaftancıoğlu gibi bir ismin CHP'ye başkan olmasının vuracağı darbeyi CHP'ye ömür billah vuramazlardı" şeklinde yorum yaptı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.