Hava Durumu

Ziraat Bankası'ndan konut sahibi olmak isteyenlere müjde!

Ziraat Bankası, konut sahibi olmak isteyen müşterilerine "Enflasyona Endeksli Konut Kredisi" ürününü kullanıma sundu. Bankadan yapılan açıklamada satın alınacak konutun yüzde 80'ine kadar kredi kullandırılabileceği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2019 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2019 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ziraat Bankası'ndan konut sahibi olmak isteyenlere müjde!

Türkiye ekonomisinin lider sektörü inşaatta yaşanan durgunluk, piyasayı tedirgin ederken, üç kamu bankasından biri olan Ziraat Bankası'ndan dikkat çeken bir hamle geldi.Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamada müşterilerine dün itibariyle' Enflasyona Endeksli Konut Kredisi"nin kullanıma sunulduğu belirtildi. Açıklamada "Enflasyona Endeksli Konut Kredisi ürünü, özellikle gelecek dönemde faiz oranlarının düşmesini bekleyen müşterilerin konut kredisi taleplerini karşılamak için hazırlandı. Bu ürüne ilişkin faiz oranı ilan edilen Enflasyon Oranı (TÜFE) + Banka Tarafından Belirlenecek Marj Oranı toplamından oluşacak ve kredi faiz oranı müşteriler tarafından kredi kullandırım aşamasında seçilecek periyotlarda (6 veya 12 aylık), enflasyon oranına (TÜFE) göre dönemsel olarak güncellenecek" denildi.

YÜZDE 80'İNE KADAR KULLANILABİLİR

Bu ürünle satın alınacak konutun yüzde 80'ine kadar kredi kullandırılabileceği belirten Ziraat Bankası "Müşterilerimize 120 aya kadar vade belirlenebilecek. Erken kapama/ödeme durumunda herhangi bir ücret alınmayacak. Müşteriler kredi vade süresi içerisinde dilediği zaman sabit faizli konut kredisi ürününe de geçiş yapabilecek" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca kredi işlemlerinde Merkez Bankası'nın TÜFE Endeksi'yle beraber TÜİK tarafından açıklanan en güncel TÜFE yıllık yüzde değişim oranının esas alınacağı kaydedildi.

TALEPLERİ ÖNE ÇEKMEK İSTEDİK

Öte yandan Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın konuyla ilgili açıklamada "Enflasyona Endeksli Konut Kredisiyle enflasyonda gelecekte düşüş bekleyen ve alımını erteleyen müşterilerin taleplerini öne çekmek istedik. Kredi faiz oranı son açıklanan TÜFE'ye bankamızca belirlenen aylık 0,19 marjın eklenmesiyle hesaplanacak" dedi.Kredi ile alınacak evin sıfır ya da ikinci el de olabileceğini belirten Hüseyin Aydın "Hemen bugün(dün) başvuruları almaya başlıyoruz" ifadelerini kullandı.(AA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.