Hava Durumu

Akıllı Taksi uygulaması Bursa’da hayata geçti

Akıllı şehircilik uygulamaları kapsamında hazırlanmış olan EN TAKSİ uygulaması şimdi de Bursa’da.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2024 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2024 16:44
Kaynak: (BÜLTEN)
Akıllı Taksi uygulaması Bursa’da hayata geçti

Bursa’da taksilere gelen tarife zammı sonrası oluşan kilometrelerce tarife değişim sırası mağduriyeti akıllı taksi uygulaması olan EN TAKSİ ile ortadan kaldırıldı. Uygulama sayesinde taksicinin saatlerce beklemesi, gelirinden mahrum olması ve en önemlisi Bursa halkının tarife günü yaşanan taksi bulma sorunu ortadan kaldırılmış oldu.

İzmir ve Ankara’da taksi sorununu geliştirdikleri uygulama ile çözüme kavuşturan ve büyükşehirlere örnek olan EN TAKSİ, Bursa’da aktif olarak hizmet veren taksileri teknolojiyle donatmaya başladı.

Sürücünün ve yolcunun güvenliğini ilk sırada amaç edinen sistem, tepeden tırnağa kameralar ile donatılarak yolculuk anı ve sonrasında oluşabilecek tehlikeyi ve zararı ortadan kaldırmayı ilke edinerek güvenli sürüşü ön plana çıkarıyor.

EN TAKSİ uygulaması ayrıca taksilerde yaşanan en büyük sorunlardan birisi olan kayıp eşya sorununu, yolcunun sadece seyahat yaptığı lokasyonları sistem üzerinden bildirmesiyle beraber araca ulaşarak kayıp eşyaların bulunma oranını yüzde 5’ten yüzde 90 seviyesine çıkarıyor.

Ayrıca; araç ve plaka sahipleri araçların günlük performans, konum bilgilerini ve doluluk oranları gibi bilgilere erişerek profesyonel bir işletme haline gelmeleri amaçlanıyor. Aplikasyon üzerinden tek tuşla araç içerisinden çağrı merkezine 4 dil seçeneği ile hızlı bir şekilde iletişim sağlanabilecek.

Kaynak: (BÜLTEN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.