Hava Durumu

Gümüşhaneliler Kurtuluş Gecesini coşkuyla kutladı

Bursa Gümüşhaneliler Birlik ve Dayanışma Derneği'nin organize ettiği, 'Gümüşhane'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 106. Yıldönümü' programında yüzlerce Gümüşhaneli bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2024 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2024 12:36
Kaynak: (HABER MERKEZİ)
Gümüşhaneliler Kurtuluş Gecesini coşkuyla kutladı

Gümüşhane’nin 106. Kurtuluş yıldönümü Bursa’da coşkuyla kutlandı.

Yıldırım İlçesi’nde bulunan Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde Gümüşhane Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Aslan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından düzenlenen programa Bursa ve Gümüşhane protokolünden çok sayıda katılım oldu. Programa AK Parti Gümüşhane Milletvekili Celalettin Köse, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Torul Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, İYİ Parti Bursa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yüksel Selçuk Türkoğlu, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Esen, Gürsu Kaymakamı Naif Yavuz, Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, Zafer Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bayram Kazancı, DEVA Partisi Mudanya Belediye Başkan Adayı Mine Norşon, AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer, AK Parti Nilüfer Belediye Başkan Adayı Celil Çolak, Ülkü Ocakları Bursa İl Başkanı Mehmet Saltık ile çok sayıda STK temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okunması ile başlayan program, Bursa Mehter Takımı performansı akabinde Bursa Kılıç Kalkan ekibi gösterisi ile devam etti. Gümüşhane Halkoyunları Ekibi gösterisi ve KTÜ Edebiyat Fakültesi Gümüşhaneli Öğretim Üyesi, Şair Talat Ülker’in şiir dinletisi ile ilerleyen programda yörenin meşhur sanatçılarından Özkan Pekin sahne aldı.


Salonu hınca hınç dolduran Gümüşhaneliler Özkan Pekin ile birlikte salon parkesinin tamamını dolduracak şekilde horona dizildi. Hışır Osman ve programın moderatörlüğünü üstlenen saz ustası ve yörenin sanatçısı Murat Ulutaş’ın canlı performansları ile süren programın finali Karadenizlilerin gönlünde taht kuran Onay Şahin ile taçlandı.

Bursa’da ekonomiye katkı sunan Gümüşhaneli iş insanlarının sponsor olduğu etkinlikte yöresel lezzetlerin ikram ve satışı da yapıldı. Salonu dolduran yüzlerce Gümüşhaneli, 106. Kurtuluş yıldönümünde unutamayacakları bir gece yaşadı.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.