Hava Durumu

"Faust" operası AKM'de sahnelendi

Goethe'nin aynı adlı eserinden uyarlanan, Fransız besteci Charles-François Gounod'nun başyapıtı "Faust" operası, İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) tarafından sahnelendi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2023 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2023 11:55
Kaynak: AA
"Faust" operası AKM'de sahnelendi

İDOB'tan yapılan açıklamaya göre, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Türk Telekom Opera Salonu'nda seyircilerle buluşan esere, sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Alman yazar Johann Wolfgang von Goethe'nin edebiyat, politika ve doğa bilimleri üzerine yazdığı tüm eserlerinin bir özeti olarak kabul edilen "Faust"un librettosu, Jules Paul Barbier ile Michel Florentin Carre tarafından kaleme alındı.

Recep Ayyılmaz'ın sahneye koyduğu eserin orkestra şefi Zdravko Lazarov, koro şefi ise Paolo Villa oldu.

Dekor tasarımına Efter Tunç, kostüm tasarımına Gizem Betil ve ışık tasarımına Yakup Çartık'ın imza attığı eserin dans koreografisini Beyhan Murphy hazırladı.

Temsilde "Faust" rolünü Hüseyin Likos, "Marguerite" rolünü Ayten Telek, "Mephistopheles" rolünü Gökhan Ürben, "Valentin" rolünü Alper Göçeri, "Siebel" rolünü Tuğba Tekışık, "Wagner" rolünü Burak Kul ve "Marthe" rolünü Neslişah Pekin canlandırdı.

Dramatik bir yapıya sahip olan eser, 21 Ekim'de yeniden AKM'de sahnelenecek.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.