Hava Durumu

Bakan Güler Bakü'de

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Savunma Bakanları Toplantısı için Bakü’ye gitti.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2023 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2023 17:00
Kaynak: (Fatma Aslan Kundakçı)
Bakan Güler Bakü'de

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Savunma Bakanları Toplantısı için Bakü’ye giden Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ilk olarak Türk Şehitliğini ziyaret etti. Şehitlikteki anıta çelenk bırakarak saygı duruşunda bulunan Bakan Yaşar Güler, daha sonra şehitlik defterini imzaladı. Bakan Yaşar Güler, eşi Demet Güler Hanımefendi ile birlikte şehitlikteki temsilî mezarlara da karanfil bıraktı. Daha sonra Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Savunma Bakanları Toplantısı’nın yapılacağı otele geçen Bakan Yaşar Güler, buraya gelişinde Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov tarafından karşılandı. İlk olarak Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ile bir görüşme gerçekleştiren Bakan Yaşar Güler, toplantının başında şunları söyledi:

KARABAĞ DÜNYANIN SONUNA KADAR AZERBAYCAN TOPRAĞI OLARAK KALACAKTIR

“Değerli kardeşim, şahsınız nezdinde kardeş Azerbaycan’ın 8 Kasım Zafer Bayramı’nı bir kez daha yürekten kutluyor, Karabağ’ın kurtuluşu için 44 gün kahramanca mücadele eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum. Karabağ dünyanın sonuna kadar Azerbaycan toprağı olarak kalacaktır. Mustafa Kemal Atatürk-2023 Tatbikatı kapsamında can Azerbaycan’ı ziyaretim sırasında başta Cenap Prezident Sayın Aliyev olmak üzere Azerbaycanlı yetkililerin gösterdiği konukseverlik için bir kez daha teşekkür ederim.”

GÜRCİSTAN SAVUNMA BAKANI İLE BİR ARAYA GELDİ

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ile görüşmesinin ardından Gürcistan Savunma Bakanı Juansher Burchuladze ile de heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

Kaynak: (Fatma Aslan Kundakçı)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.