Hava Durumu

Nilüfer Gençlik Tiyatrosu yeni döneme başladı

Nilüfer Kent Tiyatrosu bünyesinde çalışmalarına geçen yıl başlayan Nilüfer Gençlik Tiyatrosu, yeni ekiple tiyatroseverlerin karşısına çıkmak için çalışmalarına başladı. Nilüfer Gençlik Tiyatrosu 2024, 6 aylık çalışma sürecinin ardından sahnede performans sahneleyecek.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2024 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2024 13:17
Kaynak: İHA
Nilüfer Gençlik Tiyatrosu yeni döneme başladı

Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun (NKT), gençlere tiyatro sanatının her alanı ile tanıştırmak ve tiyatro yapmalarını sağlamak amacıyla hayata geçirdiği “Nilüfer Gençlik Tiyatrosu” projesi, ikinci yılında yepyeni bir ekiple çalışmaya başladı.


Ocak 2024’de yapılan duyuruya gelen başvurularla oluşturulan 20 kişilik yeni ekip, proje yürütücüleri Ada Göktepe, NKT’li Tasarımcı Burak Etöz, oyuncular Burakhan Yılmaz ve Ayşe Güreşci ile yaklaşık 6 ay sürecek detaylı atölyeler sürecine başladılar.


Yaklaşık 16 hafta kadar oldukça yoğun ve geniş programıyla gençleri sadece sahne önü değil, tiyatronun bütün önemli alanlarıyla tanıştırmayı hedefleyen Nilüfer Gençlik Tiyatrosu, “Oyun nasıl hazırlanır?”, “Kostüm nasıl tasarlanır?”, “Sahne amiri ne iş yapar?”, ”Ses tasarımı nasıl yapılır?”, “Oyunculuk ne demektir?”, “Yönetmen nasıl çalışır?” gibi bir çok farklı alanda atölyelerle ilerleyecek.
Atölyelerle eş zamanlı ilerleyecek beden hazırlık, oyunculuk ve metin çalışmalarının ardından ekip, önümüzdeki Mayıs ve Haziran aylarında performanslarını sahneleyecekler.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.