Hava Durumu

4 yılda 2016 bütçesi kadar tasarruf!

Yazının Giriş Tarihi: 29.11.2018 08:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.11.2018 08:41

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık Adrenalin Park'ta düzenlediği basın toplantısında 4 yıllık icraatını paylaştı. Toplantıya eşi Sümeyye Işık da katıldı.

Mustafa Işık sözlerine merhum başkan Cüneyt Yıldız'ı rahmet ve saygıyla anarak başladı ve "Başkan şehit olunca göreve geldik. Cüneyt Başkanımızın söz verdiği projelerin 20'sinden 18'ini hayata geçirdik" dedi.

Bilindiği üzere çok borçlu bir belediye devralmışlardı.  4 yılda personel sayısının ve özel kalem giderlerinin azaltılması, çöp hizmetlerinin belediye imkânlarıyla verilmesi, park bahçe gibi pek çok yatırımın belediye işçileriyle yapılması gibi yöntemlerle 2016 bütçesi kadar yani 44 milyon 300 bin lira tasarruf ettiklerini anlattı...

8 park ile 4 parkın yeniden düzenlenmesi için ihaleye çıktıklarında kimse gelmeyince belediye imkânlarıyla yapmaya karar verdiklerini anlattı.

Bir de kurdukları Ar-Ge ve inovasyon Merkezi'nde Dünya Bankası, AB, BEBKA ve çeşitli bakanlıkların hibe/destek programları için üretilen projelerle 6 milyon lirayı aşkın yatırım gerçekleştirildiğini aktardı.

SUÇ ORANI YÜZDE 74 AZALDI!

Başkan Işık'ın sporcu fabrikası için paylaştığı bilgiler çok önemliydi:

"Türkiye'deki 5 Sporcu Fabrikası'ndan 1'ini Gürsu'da yaptık. Emniyet Müdürlüğü'nden gelen raporlara göre uyuşturucu ve suça bulaşma oranı yüzde 74 düştü. Tesisteki 10 kapalı spor salonunda eş zamanlı çalışma yürütülüyor. Olimpiyatlara sporcu yetiştiriyoruz...  17 bin öğrencimiz var, 10 bine yakını lisanslı sporcu! Öğrencilerin okul sonrası boşluğunu değerlendirerek kötü alışkanlıklardan uzaklaştırdık.  17 semt sahamızı belediye işçilerimizle yaptık. 1 milyon 200 bin liralık yatırımı dörtte birine mal ettik. Açık yüzme havuzunun üstünü kapattık. Çok amaçlı kültür merkezimiz seneye bitecek."

Eğitimle ilgili verdiği bilgiler ise çok çarpıcıydı:

"Eğitimde Bursa'da son sıralardaydık. Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca 160 derslik yapılmıştı. 3 yılda derslik sayısı 340'a ulaşarak yüzde 200 artırıldı. İki okul bitti, iki okul bu dönemin ikinci yarısına yetişecek. 6 okul da proje aşamasında..."

Birkaç yıl sonra Gürsu çocukları da 20 kişilik sınıflarda okuyacak!

İKİNCİ EL ÇIKMA MALZEMELERLE YAPILDI

Adrenalin Park'tan da söz etti;

"Erecek ve Dışkaya hızla göç veriyordu. Kırsal kalkınma için proje yazdık. Mekanik desteği BEBKA'dan aldık. Geri kalan imalatları ikinci el çıkma malzemelerle kendimiz yaptık.  Barakalar için konteynırları Jandarma'dan aldık. Eski Hal yıkımından çıkan ahşaplarla kapladık. Gemlik Belediyesi, kamelyaları verdi.  Adrenalin Park'ı 100 binin üzerinde kişi ziyaret ediyor. Seneye 200 bin konuk ağırlamayı hedefliyoruz. Toplantıyı yaptığımız bu Yörük çadırı da rahmetli Cüneyt Başkanımızın işyerindeydi. Burada değerlendirdik. "

Işık'ın paylaştığı diğer hizmetlerden bazıları şöyle:

"Asfaltsız sokak kalmadı.  2'si hariç kırsal mahallelere doğal gaz ulaştırıldı.  Elektrik direkleri yer altına alındı, arızalar yüzde 80 oranında azaldı. Çöpler 104 konteynır ile yer altına alındı. Aşevi kuruldu.
Soğuk hava deposu, kapalı hayvan pazarı, sahipsiz sokak hayvanları barınağı yapıldı. Yenidoğan'da 30'a yakın fosseptik olan sokağın kanalizasyonu tamamlandı, asfaltlandı."

Gürsu armudunun coğrafi işaretlemesi için başvurusu yaptıklarını anlatan Işık "Verimli toprakları korumaya çalışıyoruz, suyun içine bile ev yapabiliyorsunuz. Ama suyun içinde armut yetiştiremezsiniz... " derken...

Kaçak yapıyla ilgili ise şunları söyledi:

"Kaçak yapılaşmayla mücadele kolay olmuyor. Tehdit ve şantajlar alıyoruz. Yine de mücadele ediyoruz..."

Işık Belediye Bütçesine dokunmadan hayırseverlerin desteği ile 2 milyon 700 bin liralık yardımı 15 bin 500 aileye bire bir ulaştırdıklarını söyledi.

Adaylığına yönelik soruları ise "Biz hizmet ve gönül insanıyız. Nerede uygun görülürse orada çalışırız" diyerek yanıtladı...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.