Hava Durumu

64 yaşında bir çınar: MMO

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2018 06:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2018 06:03

Akademik Odalar Bursa için önemlidir. Kent adına yaptıkları açıklamalar, çeşitli uygulamalara koydukları çekinceler, kimi zaman yönetenlerin hoşuna gitmese de sağlamasını zaman yapıyor. Yani bir süre sonra itirazların büyük ölçüde yerinde olduğunu görüyoruz...  

En yakın örneği artık iktidarıyla muhalefetiyle, herkesin ucubeliğinde mutabık olduğu Doğanbey konutlarıdır. Yapılmaması için TMMOB İl Koordinasyon Kurulu, Mimarlar Odası Bursa Şubesi ile İnşaat Mühendisleri Odası ciddi bir mücadele vermişti.
Stadyumun Acemler'e yapılmasının yanlışlığı da defalarca gündeme getirilmişti. Zaman yanlışlığını doğruladı.

Yine en yakın örneklerinden biri de kentsel dönüşümde 0,50 emsaldir. İtirazların yerindeliği, Nilüfer'de sosyal donatısız binalar dikine dikine yükselmeye başladığında ortaya çıktı.

Tehlikeli atık işleme tesisi olarak da bilinen Marzinc Mustafakemalpaşa'da yapılacaktı. Akademik odalar kamuoyunu bilgilendirmiş, davalar açılmış, sonunda Marzinc rotayı Karabük'e çevirmişti. Fabrika kuruldu, işçiler kurşun zehirlenmesine maruz kaldı. Karabüklüler bugün iktidarıyla, muhalefetiyle Marzinc'ten kurtulmanın yollarını arıyor.

Yine son olarak şehrin ortasına yapılmak istenen DOSAB Kömürlü Termik Santrali zaten kirli olan Bursa havasını adamakıllı zehirleyecekti.

Demem o ki TMMOB dâhil olmak üzere akademik odaların kente müdahilliği, Bursa halkının, bizim daha kaliteli yaşaması adınadır.
Makina Mühendisleri Odası (MMO) Bursa Şubesi de çevrenin korunmasından trafik kazalarına; iş kazalarından karbonmonoksit zehirlenmelerine, yangınlara dek kamuoyunu sürekli bilgilendiren, yanlış uygulamaları ortaya koyarken de öneri getiren bir meslek örgütüdür...

 Bursa'da da köklü bir geçmişe sahip olan MMO Bursa Şubesi 64. kuruluş yıl dönümünü haklı bir gururla Podyum Davet'te kutladı...

Etkinliğe çok sayıda meslek örgütü ve akademik oda temsilcisi ile CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık ve Orhan Sarıbal, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın yanı sıra Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Arif Karademir, Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Recep Yamankaradeniz, Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Karpat da katıldı.

64 YAŞINDA BİR ÇINAR

Etkinlikte konuşan MMO Bursa Şubesi Başkanı Fikri Düşünceli şunları söyledi:

 "Ülke, toplum, meslek ve meslektaş çıkarlarından yana bir meslek kuruluşu olarak, yurtsever bir çerçevede, çözümler öneren bir yaklaşımla, bütün birikimlerini, ülkemizin sanayileşmesi ve demokratikleşmesinden yana bir çalışma anlayışı içerisinde seferber etmektedir. Bugün MMO, ülkemizin sanayileşmesinde 64 yaşında dev bir çınar, demokrasi mücadelesinde 64 yaşında bir gençtir"

Düşünceli, "Şubemiz, kamu adına yürüttüğü mesleki denetim ve meslek alanlarına yönelik düzenlediği etkinlikleri ile de kamuoyunda saygın bir konuma sahiptir. Bugün büyük ve güçlü bir konuma ulaşan şubemiz, gücünü yalnızca örgütlü üyelerinin özverili çalışmalarından almaktadır" dedi.

Ardından da meslekte 25, 40 ve 50 yılı geride bırakan makine ve endüstri mühendislerine onur plaketleri takdim edildi...

AYAKÜSTÜ KULİS

Etkinlikten ayrılırken, önce Başkan Mustafa Bozbey ile karşılaştık, akabinde de Hayri Türkyılmaz ile... Bozbey'in yüzü gülüyordu; "Çıktık yola..." dedi. PM açıklamasa da Bozbey, CHP ve İYİ Parti'nin Büyükşehir adayı... İlçelerin ne olacağını ise Genel Merkez belirleyecek... Her ne kadar Bursa CHP örgütü kendi adaylarıyla seçime katılmayı istiyorsa da İYİ Parti Bursa'da 18'e 0'ı kabul etmeyecek gibi görünüyor.
Hayri Türkyılmaz'a da Genel Merkez tarafından yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceğini sordum; kendisinin gösterileceğinden çok emin...
 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.