Hava Durumu

AK Parti İl Başkanlığı'nda öne çıkan isimler

Yazının Giriş Tarihi: 16.11.2020 19:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.11.2020 19:00

Bursa'da Millet İttifakı bileşenleri olan CHP ve İYİ Parti, il ve ilçe kongrelerini tamamladı. Cumhur İttifakı bileşenlerinden MHP'de kongreler yapılarak il ve ilçe yönetimleri oluşturuldu. AK Parti Bursa teşkilatında ise Karacabey, Yenişehir, Mustafakemalpaşa ve İznik ilçe kongreleri mart ayında gerçekleşmişti. Ancak diğer ilçeler kovid-19 salgını nedeniyle ertelenmişti.

AK PARTİ İLÇE BAŞKANLARI

Eylül ayında gerçekleşen kongreler de dâhil Bursa'da AK Parti ilçe başkanları şu isimlerden oluştu:

"Karacabey Ertem İşcan; İznik Halil İbrahim Gökbulut; Yenişehir Fikret Hatipoğlu; Mustafakemalpaşa Murat Hallaçoğlu; Keles Özcan Yeni; Harmancık Yakup Bayram; Büyükorhan Kamil Turhan; Orhaneli Ramazan Turhan;

Gemlik Mehmet Şamil Yiğit; Gürsu Zekeriya Hacıoğlu; Kestel Sinan Aktaş; Mudanya İnci Söğütlü; İnegöl Mustafa Durmuş; Orhangazi Gökhan Ulusu; Osmangazi Ufuk CömeZ; Yıldırım Ali Erbay; Nilüfer Eşref Kurem..."

AK PARTİ İLÇE KADIN VE GENÇLİK KOLU KONGRELERİ

AK Parti İlçe Gençlik Kolları kongre süreci ise 18 Ekim'de başladı. Kongrelerini tamamlayan ilçelerde gençlik kolları başkanlığına seçilen isimler şöyle:

"Büyükorhan Yunus Kaya; Keles Burak Ordu; Orhaneli Enes Ankıt; Yıldırım Ülhak Eyin; Gemlik Musa Sağır; Orhangazi Burak Çağatay Muti; İnegöl Ömer Faruk Baştürk; Mustafakemalpaşa Semih Türkcan; Karacabey Berk Yigen; Harmancık Hasan Alıç; Yenişehir Selim Örs; İznik Kaan Özsoy..."

AK Parti ilçe gençlik kollarında kongre süreci devam ediyor. Bu arada AK Parti kulislerinde İl Gençlik Kolu Başkanı Tarık Köse'nin yeniden aday gösterilmeyeceği konuşuluyor.

AK Parti ilçe kadın kollarına gelince... Kongrelerin büyük kısmı tamamlandı...  Ekim ayında görevlerinden ayrılan ilçe kadın kolu başkanlarının yerine atanan isimler bu defa seçildi. Kongresini tamamlayan ilçelerde kadın kolu başkanları ise şu isimlerden oluştu:

"Yıldırım Fatma Zehra Yekeler; Gürsu Zehra Aslan; Nilüfer Anzelha Nazlı Tan; Mudanya Gülcan Adaklı; Keles Öznur Koçdemir; Orhaneli Gizem Tunca; Büyükorhan Hanife Yetiş; İznik Aysel Özcan; Yenişehir Nurdan Titis; Mustafakemalpaşa Derya Balcıoğlu..."
İlçe kadın kollarında kongre süreci devam ediyor. Ocak 2020'de atanarak İl Kadın Kolu Başkanı olan Emel Gözükara Durmaz'ın koltuğunu koruyup koruyamayacağı ise belirsizliğini koruyor.

AK PARTİ'DE GÜNDEM İL BAŞKANLIĞI

Bursa AK Parti'de siyaset il başkanlığına kilitlenmiş durumda.  Mevcut İl Başkanı Ayhan Salman, AK Parti Genel Merkezi'ne yaptığı ziyaretten sonra "İl Kongresi'nde yeniden aday olmayacağı"nı açıklamıştı! Kendi isteğinin dışında, AK Parti Genel Merkez talimatıyla adaylık yarışından çekildiği herkesin malumu!..

Hafta sonu AK Parti İl Başkanlığı için temayül yoklamasına gidildi. Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mustafa Köse, Marmara Bölge Koordinatörleri Muhammet Balta, Mehmet Uğur Gökgöz, Fehmi Küpçü, Yusuf İşler ve Melek Şimşek'in katıldığı temayül yoklaması sonrası her zamanki gibi oylar torbaya konulup mühürlenip Ankara'ya Genel Merkez'e gönderildi. Bundan sonraki süreçte adaylar üzerinde tekrar görüşme yapılacak ve anket gerçekleştirilecek.

Temayül yoklamasında, milletvekilleri, il yönetimi, ilçe ve belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları üyelerinin yeni il başkanı konusundaki tercihleri, Ankara'nın kararını ne kadar etkileyecek bilinmiyor...

AK Parti kulislerinde temayülde adı öne çıkan ve konuşulan isimler arasında Gökay Bilir, Sedat Yalçın, Celil Çolak, Mustafa Yıldırım, İsmail Aydın, Ali Yılmaz yer alıyor. Ayrıca parti genel merkezinde başka isimlerin de gündeme getirildiği konuşuluyor.

Mesela Önder Matlı, Tahsin Kara, Murat Demir ve Vedat Bayram Aydın, Mehmet Tunçak, Hüseyin Şahin, İsmet Su, hatta Faruk Çelik'in ismi bile telaffuz ediliyor.

Tercih neye göre yapılır, daha doğrusu kriter ne olacak bilemiyoruz ama Bursa teşkilatlarının en büyük sorunu kırılma ve hafızanın silinmesi!

(Ali Yılmaz)

Ali Yılmaz diğer adaylardan farklı olarak kucaklama, birleştirme ve eskilerle yenileri tamamlayarak harmanlama niyetiyle öne çıkıyor. Adaylık sürecinde geçmiş dönem bakanları Bülent Arınç, Faruk Çelik ve Mehmet Müezzinoğlu başta olmak üzere partinin eski yeni tüm isimleriyle görüştüğü gelen bilgiler arasında. Gençliğinden beri içerisinde olduğu Millî Görüş camiasının Ankara'ya dek kendisini desteklediği de dillendiriliyor. Parti içinde yapılan yorumlarda "Siyasette ilişkilerin önemli olduğu, Ali Yılmaz'ın bu yönüyle AK Parti teşkilatı açısından Bursa adına bir kazanım olabileceği" de konuşulan konular arasında...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.