Hava Durumu

'Ayakkabı Fuarı'nda büyük başarı

Yazının Giriş Tarihi: 22.11.2018 06:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.11.2018 06:43

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi, aralık ayı içerisinde 2 önemli fuara ev sahipliği yapacak...

İlki BURSAF; Ayakkabı ve Deri Ürünleri Fuarı. Network ve Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (AKKM), Ayakkabıcılar Odası ve BTSO 33. Komite'nin katılımıyla bu yıl 5-8 Aralık 2018 tarihinde düzenleniyor... 

İkincisi ise BUBEX; Bebek, Çocuk, Eğitim ve Kırtasiye Fuarı. Network, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Valiliği, Burkon iş birliği ile 13-16 Aralık 2018 tarihinde gerçekleşecek.

Dün Merinos AKKM Muradiye Salon'da düzenlenen tanıtım toplantısına Network Fuarcılık Genel Müdürü Hasan Eker, BTSO Meclis üyesi Altuğ Gencer, Bursa Ayakkabıcılar Odası Başkanı İbrahim Aytekin, Bursa Dericiler Odası Başkan Yardımcısı İsmail Akar, BTSO 33. Komite (Ayakkabı, Çanta ve Diğer Deri Ürünleri İmal ve Ticareti) Başkanı Ramazan Kuneroğlu ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bülent Altıntaş katıldı...

Hasan Eker, ilki 28 Haziran 1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen Ayakkabı Fuarı'nı yoğun talep nedeniyle yeniden düzenlediklerini anlattı.
Eker'in verdiği bilgilere göre; Ayakkabı ve Deri Fuarı tamamen tanıtım ve toptan satış amaçlı düzenleniyor. 4 gün sürecek fuar 10.00-17.00 saatleri arası ziyarete açık olacak. Tamamı profesyonellere yönelik. Türkiye'nin çeşitli illerinden bin kadar alıcının otobüslerle Bursa'ya intikali sağlanacak.
Eker, Bebek, Çocuk ile Eğitim ve Kırtasiye Fuarı'nı, koşullar gereği birleştirdiklerini, tanıtıma ağırlık vereceklerini, panel ve çalıştay da düzenleneceğini anlattı.

Ve fuar alanının sadece yüzde 25'lik kısmında satış imkânı tanındığına ve şehirde başka yerlerde düzenlenen satışa yönelik fuarlarla firma olarak hiçbir bağlantılarının olmadığına dikkat çekti.

BURSA KADIN AYAKKABISINDA LİDER!

Ayakkabıcılar Odası Başkanı İbrahim Aytekin ise şöyle konuştu:

 "Kadın ayakkabısı olarak iyi bir yerdeyiz. 500 üyemizin 80'i kadın girişimci. BTSO'da da 350 firma var. Sektör Bursa'da güçlü. Geçmiş yıllarda fuar düzenlemeyi denemiştik, başaramamıştık. Hazirandaki fuar çok başarılı oldu. 8 aylık üretimini kapatan firmalar oldu. Bursa'ya ilk kez gelen alıcıları gördük."

Ve Hasan Eker ekledi:

"Bir önceki fuarda ilk görüşmemizde dediler ki, 'Biz sizden bir şey beklemiyoruz. Tanıtım olsa yeter, 3, 4 yıl toparlanmasın bekleriz.'  Genelde bize 'Satış olur mu?' diye sorarlar. Fuar çok başarılı oldu. Yılda bir kez diye planlamıştık. Talep üzerine 6 ay sonra ikincisini düzenliyoruz."

Ramazan Kuneroğlu da ilk düzenlenen fuardan çok olumlu sonuçlar alındığını söyledi. Altuğ Gencer Bursa'nın sektördeki öncülüğüne dikkat çekerek, Deri İhtisas OSB'nin Türkiye'de tek olduğuna değindi.

Sektörün son günlerde büyük firmaların konkordato ilan etmesinden etkilenip etkilenmediğini sordum, "Türkiye genelinde sektörde 13 firma konkordato ilan etti. Bursa'da sektörde 350 şirket 500 de esnaf var. Konkordato ilan eden firma oranı yüzde 2'dir. Sayılan basına yansıdığı kadar çok değil. Cirosal bazda yüzde 1'lerin altında, çok büyük etkisi yok" dedi.

AYAKKABIDA 2 DOLARDAN 35 DOLARA!

Sektörde markalaşma ve ihracat konusunda ise şu bilgileri verdi:

"2017 yılında 700 milyon dolar ihracat vardı. Önümüzdeki yıl 1 milyar doları bulur. Türkiye artık katma değeri yüksek ayakkabı satıyor. 10, 15 yıl önce ayakkabıda çift başına 2 dolar iken şu anda 30, 35 dolara ihraç ediliyor. Ürünlerin katma değeri yükseldi. İtalya ortalama 150 avro'da. Gidecek çok yolumuz var. İhracatta Bursa'nın payı büyük..."

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.