Hava Durumu

Biraz sanat!

Yazının Giriş Tarihi: 04.01.2019 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.01.2019 06:00

Yeni yılın bu ilk günlerinde gündemin insanı basan ağırlığına karşın insana, ülkeye dair umutları diri tutmak adına biraz da sanat diyorum... 2018'in son haftası Tayyare Kültür Merkezi (TKM) salonlarında izlenime sunulan biri fotoğraf diğeri ise resim olmak üzere iki sergiyi gezdim.  

Ve Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın (BBDSO) Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen yılbaşı özel konserine gittim... Konser üst üste iki gün düzenlenmesine karşın salonda boş yer yoktu. Salona giriş kuyruğu kafeteryaya kadar uzamıştı.

BBDSO konserinin şefliğini Bujor Hoinic üstlenmişti. Kendisi Karadeniz Senfonisi, Harput Poemi, Gordion Kantatı, Şahmeran ve Troya operaları gibi çok sayıda eserin yanı sıra 30'a yakın türkünün orkestra ve çok sesli düzenlemelerini yapmış bir sanatçı. Aynı zamanda da 1984 yılından bu yana Ankara Devlet Opera ve Balesi Daimi Şefliği'ni yürütüyor ve kompozisyon çalışmalarını da sürdürüyor.

Konserde Katibim, Mazi Kalbimde Yaradır, Kalbe Dolan O İlk Bakış'ın da yer aldığı çok sayıda eser; solistler Soprano Nurdan Küçükekmekçi ve Tenor Ayhan Uştuk tarafından seslendirildi. Seyircinin dakikalarca ayakta alkışladığı konserde, Şef Hoinic, konser sonunda batonu ve orkestra yönetimini, sahneye çağırdığı 10 yaşlarında bir çocuğa devretti. Afallamasına rağmen sonuna kadar sahnede kalan çocuk için muhtemelen unutulmaz bir an olmuştur.
Tek kelimeyle içimi açan bir konserdi.

ORHAN HOLDİNG GELENEKSEL FOTOĞRAF YARIŞMASI

Aralık ayı içerisinde Necla Orhan'ın himayesinde düzenlenen Orhan Holding'in geleneksel fotoğraf yarışması ödül töreni Teknik Oto hizmet binasında gerçekleşmişti... Dereceye giren fotoğrafları TKM'de sergilenmişti. Tek kelimeyle muhteşemdi. Yarışmanın çıtası her yıl biraz daha yükseliyor.

'Doğa ve İnsan' temasında düzenlenen renkli, siyah beyaz ve deneysel kategorilerde gerçekleşen ve Bursa Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen yarışmaya, Vietnam, Bangladeş, Amerika, İran, Macaristan, Romanya, İsveç, Singapur'un da aralarında olduğu 71 ülkeden 671 fotoğraf sanatçısı, 5047 fotoğrafla katılmıştı.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu'ndan (TFSF) üçüncü yıldızını alan ve FIAP (Uluslararası Fotoğraf Federasyonu) tarafından gümüş plaketle onurlandırılan yarışmada 33 eser ödüllendirilmişti.
Fotoğrafla muhteşemdi; kapanma saati gelinceye kadar salondan ayrılamadım. 

Bursa'da böylesi bir sanat etkinliğini başlatan ve hamilik yapan Sayın Necla Orhan başta olmak üzere tüm Orhan Holding yetkililerini kutluyorum.

BURSEV FAİK AGAYEV ATÖLYESİ SERGİSİ

Rahmetli hayırsever Güler Köseoğlu'nun kurucuları arasında yer aldığı Bursa Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın (BURSEV)  başkanlığını kızları Dilek Köseoğlu yürütüyor.
BURSEV eğitim ve sağlık alanında çeşitli desteklerin yan sıra öğrenci bursu da veriyor.

Yılın son haftası TKM'de izlediğim sergilerden biri de BURSEV tarafından düzenlenen Faik Agayev  Atölyesi Ata Sanat Grubu'nun bağışladığı eserlerden oluşuyordu. Sergide elde edilen tüm gelir öğrenci bursu olarak değerlendirilecek.

Sanatla hayırseverliğin harmanlandğı bir etkinlikti.

Yeri gelmişken Azerbaycan Türk'ü olan ressam Faik Agayev; yanılmıyorsan 1990 yılının sonlarına doğru Bursa'ya gelmişti. Bursa Uludağ Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Atatürk resimlerinden oluşan bir sergisini hatırlıyorum, muhteşemdi.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.