Hava Durumu

Bodrum sınıflı okulda çözüme doğru adım atıldı

Yazının Giriş Tarihi: 14.01.2020 06:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.01.2020 06:12

6 Ocak tarihli "Bilim Merkezi'nden bozma ortaokulda sorunlar bitmiyor!" başlıklı köşe yazımda Yıldırım Belediye Ortaokulu'nu gündeme getirmiştim.
Kısaca özetleyecek olursak, okul aslında Bilim Merkezi'ydi. Eğitimde 4 artı 4 sistemine geçilince Şirinevler'deki Şehit Jandarma Er Selahattin Çırak İlköğretim Okulu ilkokula dönüşmüş açıkta kalan ortaokul öğrencileri ise servisle gidebilecekleri okullara yönlendirilmişti.

Dar gelirli ailelerin yaşadığı mahallede bu durum mağduriyet yaratmıştı. Veliler ve mahalle sakinleri imza toplayıp geçici olarak Yıldırım Belediyesi Bilim Merkezi'nin ortaokul olarak tahsis edilmesini istemişlerdi. Uzun uğraşlardan sonra Bilim Merkezi okul olarak tahsis edilmişti. Camları koridora bakan sınıflar oluşmuştu. 

Ancak geçen sene öğrenci sayısı 750'ye, sınıf mevcutları da 60'ın üzerine çıkmıştı. Bu yıl ise 850 öğrenciye ulaşmıştı. Yüksek İhtisas Hastanesi ile Adliye'nin arşiv olarak kullanılan bodrumlardan dışarıya ufak pencereler açılmış ve 5 sınıf imal edilmişti.

Bilim Merkezi'nin korkulukları okul standartlarında değildi. Tel örgüler ise yırtılmıştı. Otosansit yakınındaydı. Kasım ayında bir araç gece 23 civarında okul bahçesine uçmuştu. 

Bu kaza öğrenci ve öğretmenlerin can güvenliği açısından okulun anayola bakan cephesine bariyer yapılması ihtiyacını da ortaya koymuştu.

Zaten o okul geçen sene de tepeden ısıtma nedeniyle yeterince ısınmaması ve öğrencilerin montlarla ders yapmasıyla gündeme gelmiş ve kalorifer tesisatı yapılarak sorun çözülmüştü.

Ve okulun en üst katı hâlâ planetaryum ve ziyaretçi kabul ediyor.
 

BAŞKAN OKTAY YILMAZ: ÇÖZÜM ARAYIŞINDAYIZ!

Konu geçen hafta Yıldırım Belediye Meclisi'nde de gündeme gelmişti. Yine geçen hafta içerisinde Yıldırım Belediye Ortaokulu'nu Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç ve Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'dan oluşan bir heyet ziyaret ederek bodrum katı sınıflar da dâhil olmak üzere çeşitli incelemelerde bulundu; öğrenciler ve öğretmenlerle görüşerek bilgi aldılar.


Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ile görüştüm... Başkan Yılmaz eğitimi önemsediklerine vurgu yaparak "Bir ihtiyaç varsa kendi mekânlarımızı veriyoruz" dedi...

Ve ardından da ekledi:

"Kaymakam Bey ile konuştuk, 'Bu binanın şartları ne kadar elverişli, bodrum katlardaki sorunları nasıl çözeriz?' diye. Ve okulu geçen hafta içerisinde ziyaret ettik.

Orada birkaç husus gündeme geldi. Planetaryumun yerine sınıf olabilir mi? Ya da Şehit Jandarma Er Selahattin Çırak İlkokulu'nda ikili eğitime geçilebilir mi? Binanın yanındaki bahçeye yeni bir okul da yapılabilir. Bunlar fikir aşamasında konuşulan şeylerdir. Bunlar konuşulması ve biraz da Milli Eğitim'in karar vermesi gereken hususlardır. Birlikte gezdik, konuşup değerlendireceğiz."

OKUL DONATI ALANLARI PLANLANIYOR

Cacabey firmasını ve planetaryumun sınıf olarak düzenlenip düzenlenemeyeceğini de sordum;

"Cacabey firması bugün çıksa bile yarın sınıf olarak hemen düzenlenemez. Biz her zaman bu sorunların bitmesi için çabalıyoruz. Mevcut şartlar ve imkânlar dâhilinde doğru karar verilmesi lazım. Biz kaymakamımız ve ilçe milli eğitim müdürümüz ile birlikte gezdik. Konuyu değerlendireceğiz."

Başkan Oktay Yılmaz şu bilgileri de paylaştı:

"Şirinevler sit alanında kalıyordu. Çıkarttık. Şu anda Şirinevler Mahallesi'nin plan ve şuyulandırmasını yapıyoruz. Bu süreçte bölgede okul gibi gerekli donatı alanları sorunlarını da çözeceğiz. Ama söz konusu okul binasında farklı bir sorun olduğundan çözüm bulmak zorundayız."

Özetle Yıldırım Belediye Okulu, Yıldırım Kaymakamlığı'nın, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ve Yıldırım Belediyesi'nin gündeminde; olumlu gelişmeler var.


 

4 BİN KİŞİNİN BİLDİĞİ SIR DEĞİLDİR

Bu arada Yıldırım Belediye Ortaokulu Müdürü'ne seslenmek istiyorum:

"Sayın Müdür!

Bu bilgiyi 'basına kim sızdırdı?' diye öğretmenleri özellikle de kadın öğretmenleri sıkıştırmayı bırakın! Kadın gazeteci olduğum için bir erkek öğretmenin değil de bir kadın öğretmenin benimle iletişim kurduğunu düşündünüz!..

Bezmiş olmalılar ki, bilgiyi kimden aldığımı araya aracı koyarak soruyorlar. Meslek etiğidir, söylemem, yazmam.

Okulunuzda 850 öğrenci eğitim görüyor. En en az 70, 80 öğretmen görev yapıyordur. Onların ailelerini, artı mezunları, çevre esnafını, okula çocuğunu gönderecek olanları, esnafı, belediye meclis üyeleri, siyasileri de katarsanız 4 binin üzerinde kişinin konudan az ya da çok haberi vardır. 

Sayın Müdür; bu memlekette, hele de bu şehirde 2, 3 kişinin bildiği bile sır olamazken, 4 binin üzerinde insanın farkında olduğu ve mağduriyet doğuran bir şey nasıl ve niye dışarıya yansıtılmaması gereken devlet sırrı olabilir ki?  

Sayın Müdür; sizi de anlıyorum. Mahalle sakinleri, veliler imza toplayıp Yıldırım Belediyesi'ne ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gittiler. Siyasilerin kapısını aşındırdılar ve Yıldırım'ın tek ve biricik Bilim Merkezi'ni okul olarak tahsis ettirdiler. Ve müstakil olarak müdahale edeceğiniz bir okulun müdürü oldunuz.

Yıldırım Belediyesi yönetimini de anlıyorum. 4 artı 4 dönüşümünde süreç öyle gerektirdi. Ancak bu geçici bir çözümdü. Kalıcılaştırılamazdı.

Ne yazık ki ihtiyaca cevap veremediğinden bodrum katları sınıfa dönüştürüldü ve kalıcılaştırıldı. Bir sürü sorunu var.

Her ne kadar eğitim piyasalaşsa da özel okulların sayısı 300'ü geçse de Şirinevler gibi sosyoekonomik olarak dar gelirli insanların yaşadığı mahallelerde velilerin çocuklarını özel okullara gönderme şansı pek yok.

'Taş yerinde ağırdır' derler ya,  öyle bir şey işte! Sayın Müdür; okulunuzda okuyan 850 öğrenci okulunuza mecbur! 175 öğrenci bodrumdan bozma sınıflarda okumaya bu yüzden razı.

Derdim; orada, bu koşullarda okumak zorunda kalan bu yıl sayısı 850 olan, seneye belki de 900'ün üstüne çıkacak olan bu ülkenin evlatlarının, hani geleceğimiz dediğimiz çocuklarımız var ya, işte onların daha iyi koşullarda eğitim almasıdır... Bu yüzden de konunun takipçisi olacağım. Saygılarımla."

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.