Hava Durumu

Bodrum sınıflı okulda mutlu son

Yazının Giriş Tarihi: 28.01.2021 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.01.2021 06:00

Bodrum sınıflı okul ile ilgili ilk yazıyı "Bilim Merkezi'nden bozma ortaokulda sorunlar bitmiyor" başlığı ile 6 Ocak 2020 tarihinde yazmıştım.

Hani derler ya, yaza yaza bir hal olduk... Bu defa yaza yaza halloldu... Yıldırım Belediye Ortaokulu'nda bodrumdan bozma sınıflar kaldırıldı. Yıldırım Belediyesi binanın en üst katındaki bir firma tarafından işletilen Bilim Merkezi'ni sözleşmesi dolduğu için tahliye etti. Yerine Milli Eğitim Müdürlüğü 4 sınıf yaptı. 798 kayıtlı öğrencinin okuduğu okulda derslik sayısı 22'ye çıktı. Yıldırım Belediyesi de eksik kalan sınıfları tamamlayacak.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ile okul konusunu daha önce de görüşmüştüm; "Üstümüze düşen varsa yaparız" demişti. Dün tekrar konuştum; "Daha önce de dediğim gibi üstümüze düşeni yapmaya hazırız. Milli Eğitim Müdürlüğü sınıfları tamamladığında biz devreye girecektik. Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşeceğim eksik sınıf varsa yaparız" dedi.

Başkan Oktay Yılmaz, Yıldırım Belediye Ortaokulu ile ilgili kendi dönemi öncesinde yapılan bodrum sınıflar konusu gündeme geldiği ilk günden itibaren duruma duyarlılıkla yaklaştı; çözüm üretilmesinden yana bir tutum sergiledi.

 Yıldırım Belediye Ortaokulu'nda artık 150 çocuk bodrumdaki sınıflarda okumayacaksa bunda Başkan Oktay Yılmaz ile Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı'nın bir de velilerin çabası ve katkısı büyük.

Ayrıca tahliye edilen firma kapıları bile söküp götürmüş, bütün çer çöpü de okulun arka bahçesine yığmıştı. Yıldırım Belediyesi o çöpleri de kaldıracak...

Konuyu özetleyecek olursak, Yıldırım Belediye Ortaokulu binası aslında Yıldırım Belediyesi'ne ait Bilim Merkezi'ydi. Özgen Keskin'in belediye başkanlığı döneminde hizmete açılmıştı. O zamanlar Bursa'nın ilk bilim merkeziydi, açılışına da gitmiştik.

SINIFLAR YETMEYİNCE BODRUMLAR DEVREYE GİRMİŞTİ

 Eğitimde 4 artı 4 sistemine geçilince Şirinevler'deki Şehit Jandarma Er Selahattin Çırak İlköğretim Okulu ilkokula dönüşmüş, açıkta kalan ortaokul öğrencileri ise servisle gidebilecekleri okullara yönlendirilmişti.

Dar gelirli ailelerin yaşadığı mahallede bu durum mağduriyet yaratmıştı. Veliler ve mahalle sakinleri imza toplayıp Yıldırım Belediyesi Bilim Merkezi'nin ortaokul olarak tahsis edilmesini istemişlerdi. Uzun uğraşlardan sonra Bilim Merkezi okul olarak tahsis edilmişti. Camları koridora bakan sınıflar oluşmuştu.

Aradan geçen yıllarda öğrenci sayısı artınca, binanın resmî kurumlarının arşivi olarak kullanılan bodrumlardan dışarıya pencere açılmış ve 5 sınıf imal edilmişti.

Öğrenciler, veliler ve öğretmenler; penceresi koridora bakan havasız sınıflardan yakınırken şimdi de bodrum katındaki sınıflara mecbur kalmışlardı.

1 YIL ÖNCE ÇÖZÜME DOĞRU ADIM ATILDI

14 Ocak 2020 tarihli "Bodrum sınıflı okulda çözüme doğru adım atıldı" başlıklı köşe yazımda ise konunun Yıldırım Belediye Meclisi'nde gündeme geldiğini, okulun Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç ve Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'dan oluşan bir heyet tarafından ziyaret edilerek bodrum katı sınıflar da dâhil olmak üzere çeşitli incelemelerde bulunulduğunu aktarmıştım...

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ile görüşmüştüm. Çözüme yönelik arayışların olduğunu anlatmıştı; bunlardan birisi de binanın en üst katında faaliyet gösteren özel kuruluşun 10 yıllık sözleşmesinin dolduğu ve oradaki alana yeni sınıfların yapılabileceğiydi.

Sonrasında kovid-19 salgını nedeniyle okullar 11 Mart'ta kapatılmış ve yüz yüze eğitim kesintiye uğramıştı. Ağustos ayı geldiğinde okulların yüz yüze eğitime açılıp açılmayacağı tartışılmaya başlamıştı.

Yıldırım Belediyesi sözleşmesi biten firmanın binadan tahliyesi için girişimde bulunmuş ancak firma hukuki yollara başvurarak yürütmeyi durdurma kararı almıştı. Salgın koşulları vardı; okullar açılsa bile okul içinde kontrolsüz yabancı öğrenci / veli girişinin olduğu bir süreçte MEB'e bağlı bir okulda öğretmen, hizmetli ve güvenlik görevlilerinin, okul öğrencilerinin yanı sıra Bilim Merkezi'ne kontrolsüz geliş gidişleri denetlemesi mümkün değildi. 

KOVİD-19 SALGIN KOŞULLARINDA VELİLERİN KAYGISI

12 Ağustos 2020 tarihinde ise "Çocuklarımız bodrum sınıfta okumasın" başlıklı köşe yazımda ise velilerin okul önünde yaptığı basın açıklamasını gündeme getirmiştim. Zira sınıf ihtiyacı daha da artmıştı. Kovid-19 salgını koşullarında çocukların havasız bodrum sınıflarda seyreltilmiş de olsa yüz yüze eğitime katılması hepten yanlıştı.

30 Ekim 2020 tarihinde bu defa da "Bodrum sınıflı okulda mutlu sona doğru" başlıklı köşe yazısında binanın en üst katındaki Bilim Merkezi'nin boşaltıldığını Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 4 sınıf yapmak üzere tadilata başladığını yazmıştım. 

Şimdi...

Gelinen noktada Milli Eğitim Müdürlüğü 4 sınıf yaptırdı. Artı okulun izolasyon sorunları da çözüldü. Firmanın boşalttığı yerde üç sınıf sığacak kadar alan daha var; orada da Yıldırım Belediyesi eksik sınıfları tamamlayacak. Yıldırım Belediye Ortaokulu'nda sınıf sorunu yaşanmayacak...
 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.