Hava Durumu

Bozbey; "Bir Bursa hikayesini birlikte yazacağız"

Yazının Giriş Tarihi: 27.01.2019 06:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.01.2019 06:06

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bursa'daydı.  CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey'in tanıtım programına katıldı... Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe ilgi büyüktü.  Salon, localar, merdivenler dahil doluydu ve çok sayıda partili de dışarıda kaldı...

Etkinliğin açılışında günün sürprizi Nilüfer Halk Dansları ekibinin Mevlevi Semahı ile başlayıp Anadolu'nun dört bir köşesinde geziye çıkartan gösterisiydi.  

Milletvekilleri  Lale Karabıyık, Orhan Sarıbal, Erkan Aydın, Nurhayat  Altaca Kayışoğlu ve Yüksel Özkan ile PM Üyesi Gamze Pamuk Ateşli, il ve ilçe yöneticileri oradaydı.

Eski milletvekillerinden Yahya Şimşek, Kemal Ekinci, İlhan Demiröz, Ceyhun İrgil ve Kemal Demirel'in yanı sıra eski PM üyelerinden Ali Nihat Irkörücü ile Güler Buğday da gözüme çarpan isimler arasındaydı...

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan ile teşkilat yöneticileri de oradaydı.  Salonda CHP'lilerin yanı sıra partili olmayan çok sayıda Bursalı vardı. Sık sık Mustafa Bozbey için tezahürat yapıldı ve slogan atıldı... Şunu diyebiliriz; CHP örgütü; öyle ya da böyle Mustafa Bozbey'de birleşmiş...

İl Başkanı Hüseyin Akkuş yaptığı konuşmada 1977-1980 tarihleri arasında belediye Başkanlığı yapan Mustafa Eroğlu ile dönemin il başkanı Yılmaz Akkılıç'ı andı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı Bozbey'in kazanacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bursa odaklı bir konuşma yaptı...

"Bursa demek Cumhuriyet demektir. Bu ayrıcalığı Bursalılar yaşıyor. Bu güzelliklere Mustafa Bozbey kardeşim yenilerini ekleyecek. Aslında ne isterseniz hepsi Bursa'da var. Bütün bunları bir araya getirip huzur içinde yaşayan bir Bursa inşa etmek istiyoruz. Sokaklarında insanların birbirlerine selam verdiği bir Bursa'yı inşa etmek istiyoruz. Temiz havayı soluyacağız, parklarımızda çocuklarımız oynayacak."

Genel siyasete dair değerlendirmesinde eleştiri oklarının hedefi Tank fabrikasının özelleştirilmesiydi; "Silah namustur, satılamaz" dedi...

"MUSTAFA SONUNA KADAR BURSA"

CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey'in konuşmasına gelince...  Günlerdir şehri kuşatan 'Mustafa, sonuna kadar Bursa" afişlerine atıfta bulunarak başladı söze:

""Ben Mustafa... Bilboardlarda o gördüğünüz Mustafa var ya, o benim... Bir haftadır tartıştınız, o Mustafa kim dediniz... O benim. Evinizden, sokağınızdan, mahallenizden yani sizden biriyim. Girdiğim tüm seçimleri siz değerli halkımızın oylarıyla üstelik de artırarak kazanan biriyim. Hep destek verdiniz. İnşallah abiniz, kardeşiniz, evladınız Mustafa olarak destek vermeye devam edeceksiniz... "

Ve şunları söyledi:

"Bitinya'dan Roma'ya, Bizans'tan Selçuklu'ya, Osmanlı'ya, Cumhuriyet'e pek çok izler taşıyan evliyalar şehri Bursa'yı yönetmeye adayım. 20 yıllık kent yöneticiliği deneyimi sizlerin desteği ile Bursa'yı yönetmeye hazırım. Ben Bursalıyım, Bursalıların, hepinizin adayım. Bu kenti dayanışma ile kardeşçe yönetmeye adayım. Biz kavgaya değil, kendimizle barışı tesis etmeye geliyoruz. Kimsenin ekmeği ile oynamayacağız. Liyakatı öne çıkartacağız. Hiç kimseyi ötekileştirmedik, hiç kimseyi de ötekileştirmeyeceğiz..."

Bursa için neler istediğinin bir özetini yaptı:

"Biz Bursa'da insan için şehir istiyoruz. Araç için değil. Bunu yaptık, 20 yıllık karnemiz var arkamızda. Bunu başaracağız. 'Önce insan' ilkesiyle hizmetlerimizi eşit, hakkaniyetle sürdürdük. Bursa'yı da aynı şekilde yönetmeyi sürdüreceğiz. Biz Bursa için yaşamı savunacağız.

Kentlinin hakkı vardır, bunlardan biri de ulaşımdır. Herkes bu hakkını en güzel şekilde kullanmalıdır. Sosyal yaşam alanlarını Bursa'nın her yerine yayacağız. İhtiyaç sahiplerine hak temelli yaklaşımla destek olacağız. Bir elin verdiğini diğer el görmeyecek. Bizim yaklaşımımız insanca yaklaşımdır..."

İşsizliğe değindi;

"En önemli sorunlardan biri işsizlik. Meslek edindirme kurslarıyla bunları yaygınlaştırarak istihdam konusunda adımlar atacağız. İş edindirme merkezleri kurup, sanayici ile iş arayanları buluşturacağız. Bursa sanayi kentidir. Ama biz bu kentte insanla yaşamla, çevreyle barışık bir sanayi öngörüyoruz. Bunu yaptığımızda havamız da temiz olacak, çevre de gülümseyecek. Derelerimiz de temiz akacak."

Turizme vurgu yaptı:

"Bursa aynı zamanda tarih kentidir. Ama değerlerinin kıymeti bilinemedi. Turizm konusunda bu yüzden çok gerilere düştü. 2016 yılında Türkiye 40 milyar dolar turizm geliri edindi, Bursa'ya 166 milyon dolar düştü. Bursa bunu hak etmiyor.  Bunları ortaya çıkartıp hem vatandaşlarımızın hem de esnafımızın yüzünü güldüreceğiz... Bir Bursa hikayesini birlikte yazacağız."

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.