Hava Durumu

Bursa'da 16 bin konut doğalgaza kavuşuyor

Yazının Giriş Tarihi: 01.12.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.12.2020 06:00

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, YeniDönem Gazetesi'ni ziyaret etti. Genel Müdür İbrahim Öge ile haber merkezinden N. Nuri Yavuz'un da hazır bulunduğu ziyarette Atilla Ödünç 25 Kasım'da TBMM'de yapı kayıt belgesi olan konutlara doğalgaz bağlanmasının kabul edildiğini ve önümüzdeki günlerde de resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe gireceğini anlattı.

Kamuoyunda imar affı da olarak bilinen süreçte; kaçak ya da ruhsatsız yapıların /eklentilerin belli bir bedel ödenmek suretiyle kayıt altına alınması sağlanmıştı.
Bu arada, kayıt altına alınan konutlara su ve elektrik konut sahibinin başvurusu halinde hemen bağlanıyordu. Ancak doğalgaz bağlanamıyordu. Bursa'da Gürsu, Yıldırım ve Osmangazi'de çok sayıda konut bu nedenle odun ve kalitesiz kömür kullanıyor ve özellikle de kış mevsiminde hava kirliliği artıyordu.

Ayrıca vatandaşın da talebi evlerine doğalgaz bağlanması yönündeydi. Hatta yerel seçimlerde bazı ilçe belediye başkanlarının yeni döneme dair vaatleri arasında konutlara doğalgaz bağlanması da yer almıştı.

YAPI KAYIT BELGESİ ALANLAR YARARLANACAK

Atilla Ödünç'e bu durumun kaçak yapılaşmayı teşvik edip etmeyeceğini sordum; "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı Kayıt Belgesi sürecini çok iyi takip ediyor. Böyle bir şeyin olması mümkün değil. Yapılaşmalar uydudan da denetleniyor. Zaten doğalgaz bağlanacak konutlar yapı kayıt belgesi olanlardır" dedi.

Peki Bursa'da kaç konut yararlanabilecekti. Atilla Ödünç'e bu soruyu sorduk; şunları anlattı:

"Bursa'da Gürsu'da Yenidoğan Mahallesi'nde; Yıldırım'da Millet Mahallesi'nin ikinci kısmında. Osmangazi'de Mutlular ve Mehmet Akif mahallelerinde doğalgazı olmayan konutlar var. Bursa için toplam 16 bin konut olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye geneli için ise 320 bin civarında konut sahibi yararlanacak."

Ancak Atilla Ödünç'ün bir hatırlatması da oldu:

"Doğalgaz boru hattının olmadığı mahalleler de var. Onlara boru hatlarının döşenmesi zaman alacaktır."

Muhtemelen söz konusu mahalleler en erken 2021 kışına doğalgaz ile ısınarak girecek.

'AK PARTİ BİLİNCİ OLAN RAHATSIZ OLMAZ!'

Son günlerde sık sık ittifaklar gündeme geliyor. AK Parti içerisinde Cumhur ittifakına sıcak bakmayanların olduğu da genel siyasetin gündemleri arasında yer alıyor. Atilla Ödünç Cumhur ittifakı bileşenlerinden MHP ile ilgili görüşlerini şöyle özetledi:

"MHP gayet demokratik, milliyetçi yanı ağır basan bir parti. Geçtiğimiz günlerde MHP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek İsmen Büyükataman ve Hidayet Vahapoğlu ile görüştüm. İlk defa AK Parti Genel Merkezi dışında bir parti genel merkezini ziyaret ettim.

Görüşmemiz çok güzel, verimli geçti. MHP ile kurduğumuz ve 15 Temmuz sonrası belirginleşen bu ittifaktan AK Parti bilinci olan insanların rahatsız olmayacağını sanıyorum. Vatanına milletine bağlı bir parti, olmazsa olmazları var. Sayın Devlet Bahçeli'nin de dediği gibi 'Pazara kadar değil mezara kadar.' Her iki partinin de liderinin en tepede oluşturduğu ittifak tepeden tavana yayıldı."
Ak Parti'nin 2001 ruhuna dönüp dönmeyeceğine yönelik soruyu ise şöyle yanıtladı:

"AK Parti kurulduğu günden beri sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çizdiği çizgi üzerinde yürüyor. Partide başka bir mekanizma yoktur. MYK'da tartışılır ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan da onaylar. Arada Genel Başkanlar değişmiştir, ama kurucu başkanımızla partimizin devamı doğrultusunda gereken yapılmıştır. Davutoğlu'nun kendi başına buyruk hareket etmesi kurucular kurulu ve MYK ile ters düşmüştür. Binali Yıldırım ile devam edilmiş ve daha sonra da Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmiştir... "
Atilla Ödünç, Hayvan Hakları Yasası'nın 2021 yılında çıkacağını söyledi.

HIZLI TREN VE DAĞYOLU TÜNELİ

TBMM'de Dışişleri Komisyon üyesi olduğunu söyleyen Atilla Ödünç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Komisyonumuz diğer komisyonlara benzemiyor. Uluslararası anlaşmalar kabul ya da ret edilir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı anlaşmaları kabul ediyoruz. Ancak mesleğim gereği başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere  Tarım Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile de diyaloglarımız çok iyi. Bursa merkez ve ilçelerdeki çeşitli projeler için kendileriyle sürekli temas halindeyiz. Bursa'nın tüm konularıyla ilgileniyoruz..."

Yerel yönetimlerin önemine dikkat çeken Atilla Ödünç "Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ile sıkı bir mesai içerisindeyiz. Son olarak Hanlar bölgesi açığa çıkıyor. Bursa için çok önemli bir proje. Alinur Aktaş her ay birkaç kez Ankara'ya gelir" dedi. 

Hızlı tren için ise şunları söyledi:

 "Allah nasip ederse 2021 yılında devam edecek, 2022 yılında test sürüşleri başlayacak; 2023'te Cumhuriyet'in 100. Yıldönümünde hizmete girmesi bekleniyor. Bizim milletvekilliğimizin de son dönemi. Birkaç sefer kullanalım. Bursa Ankara arası 2 ya da 2,5 saate düşecek. Bu çok önemli. Bursa'nın en önemli iki prestij projesinden biri hızlı tren, diğeri ise dağ yolu tünelidir. Her ikisi de sürüyor."

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.