Hava Durumu

Bursa'da metal işçileri yerli üretimi tüketiyor!

Yazının Giriş Tarihi: 08.11.2018 06:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.11.2018 06:27

Türk Metal Genel Merkezi tarafından başlatılan yerli üretimin tüketilmesi kampanyasına Bursa'da on binlerce metal işçisi destek veriyor.

Ticaret Bakanlığı tarafından başlatılan "Yerli üretim"in tüketilmesine yönelik kampanyaya Türkiye genelinde 210 bin civarında üyesi bulunan Türk Metal de destek verdi.

Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak, 22 Kasım'da İstanbul'da düzenlenen "Emeğine Sahip Çık, Kendi Ürettiğini Tüket" kampanyasını kamuoyuna tanıttı... Kampanya tanıtımına Türk Metal şube başkanlarının yanı sıra sektörün önde gelen firmalarının temsilcileri de katıldı.

Peki, kampanyanın Bursa ayağında neler yapılıyordu?

Türk Metal Osmangazi Şube Başkanı Mesut Erdem ve Kadın Kolları Bölge Koordinatörü Selda Tekman ile görüştüm.

Başkan Mesut Erdem, yeril üretimin desteklenmesinin önemine dikkat çekti.

Erdem, gerek şube başkanlığı olarak gerekse temsilciler aracılığıyla tüm üyelere ulaştıklarını anlattı;

"Tüm fabrikalarda kampanya konusunda bilinçlendirme çalışmaları yürüttük.

Afişlerimizi astık, broşürlerimizi dağıttık. İşçilerimiz yerli üretimin desteklenmesi ve tüketilmesi konusunda son derece duyarlılar ve kampanyaya katılıyorlar.

Sosyal medya paylaşımları yüz binlerin üzerine çıktı. Bursa'da Türk Metal olarak 55 bini aşkın üyemiz var. Aile ve yakın çevrelerini de kattığınızda yüz binlerce vatandaşa ulaşabiliyoruz" dedi.

Erdem sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genel Başkanımızın da dediği gibi, Türk işçisinin ürettiğini tüketeceğiz.

Türk Metal olarak devletimizin yerli üretim kampanyasına yerli tüketim kampanyasıyla destek oluyoruz.

Tüketirken artık uluslararası kampanya ve reklamların değil, milli çıkarlarımızın yani bilinçli tercihlerimizin etkili olmasını istiyoruz.

Bu kampanya ile tüketim bilincimizi yenileyerek daha kaliteli üretimin olmasını, ülkemizde üretileni tüketerek kendi değerlerimize ve emeğimize sahip çıkmayı hedefliyoruz."

Mesut Erdem, Türk Metal işçilerinin yerli üretimi tüketerek kendi geleceğini inşa etmede önemli bir adım attığına dikkat çekti.

TÜRK METAL KADIN KOLU İŞBAŞINDA

Türk Metal Sendikası üyesi 16 bin kadın işçinin 6 bini Bursa'daki çeşitli fabrikalarda çalışıyor.  Türk Metal Sendikası Kadın Kolu Koordinatörlüğünü üstlenen Selda Tekman geçen yıllarda kadınlara yönelik başta eğitim olmak üzere çeşitli projeleri hayata geçirmişti.

Türk Metal'e yaptığım ziyarette Selda Tekman ile de görüştüm. Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak tarafından başlatılan yerli üretimin tüketilmesine yönelik kampanyayı çok önemsediklerine değinerek "Ülkemiz açısından çok önemli bir kampanya. Tüm işçilerimiz kampanyaya sahip çıktı. Kadınlar bu konuda çok duyarlı. Fabrika temsilciliklerimiz aracılığıyla tüm işçilerimize ulaşıldı" dedi.

Türkiye genelinde kadınlara yönelik eğitimlere başladıklarını anlattı. Son olarak Kanser Haftası kapsamında meme kanseri farkındalık eğitimi verildiğini, aile içi iletişimin ve kadının özel sağlığının konu edildiği toplantıların da büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Türk Metal bünyesinde Ereğli Anadolu Otel'de kadına yönelik iş hukukundan toplumsal cinsiyet ayrımcılığına dek geniş bir yelpazede çalışmaları sürdürdükleri bilgisini paylaştı.

Ocak ayında sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte farklı bir eğitim programını hayata geçireceklerini anlatan Tekman, kadınlarla dayanışma buluşmalarını önemsediklerine vurgu yaptı.

Selda Tekman, son toplu sözleşmede değişen bir maddeye atıfta bulundu:

"49. maddede eskiden öğrenim yardımı alan karı koca aynı iş yerinde çalışıyorsa 'yardım aile reisine yapılır' hükmü yer alıyordu. Son sözleşmede 'kadına verilir' hükmü geldi.

Bunu çok önemsiyoruz. Bu bir kadına dair farkındalık hükmüdür. Önümüzdeki sözleşmelerde de bunun gibi farkındalık yaratacak hükümlerin olmasını çok önemsiyoruz..."

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.