Hava Durumu

Çelikten: Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz!

Yazının Giriş Tarihi: 12.12.2019 06:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.12.2019 06:03

Dün CHP Osmangazi ilçe başkan adaylarından Cengiz Çelikten, beraberinde Eşref Kurşun, Ali Aygül ve Orhan Sevinç Cura'dan oluşan heyetle YeniDönem gazetesini ziyaret etti...

Çelikten'e ilk sorum neden aday olduğu yönünde oldu...

Sonuçta yönetime talip olmak bir iddia işidir...

Mevcut yönetimin, dünden bugüne sürdürdüğü çalışmalarda örgüt içerisinde kırgınlıklara, küskünlüklere yol açtığına işaret ederek; "Bu da CHP Osmangazi örgütü içerisinde kopmalara neden oldu. Partiye gönül vermiş, emeğini esirgemeyen yoldaşlarımızın uzaklaşmasına yol açmıştır. Bu mevcut yönetimin yaklaşımıyla yaşanan bir süreçtir..." dedi.

Peki, bu süreç yerel seçimlerde sandığa yansımış mıydı?

"Muhakkak" diyerek yanıtladı:

"Zira sandık sorumluları bulunamadı. İlçede sandık görevlileri masa başında hazırlanmamalı..."

Seçildikleri takdirde nasıl bir yönetim anlayışı sergileyeceklerine gelince; Cengiz Çelikten şunları söyledi:

"CHP Osmangazi İlçe Örgütü'ndeki kırgınlıkları gidereceğiz. Hiç kimseye ayrımcılık yapmayacağız. Hiçbir üyemizi ötekileştirmeyeceğiz. İçe dönük bir siyaset anlayışı düşünmüyoruz. Dışa dönük tabanda siyaset yapacağız. Bunu da 18 kişilik yönetimle değil, 7 bin 182 üyemizle birlikte yapmayı düşünüyoruz...

 Önseçim olmazsa olmazımızdır, kırmızıçizgimizdir. Üç ayda bir yapılması gereken genişletilmiş ilçe örgüt toplantılarının iki yıldır yapıldığını hiç görmedik. Bu toplantılar örgütü bir araya getiren, üyelerin eleştiri ve önerilerini sunacağı ortamlardır. Belki yoğunluktan üç ayda bir yapamayabiliriz ama en kötü ihtimalle yılda iki kez düzenleyeceğiz."

Bunu nasıl gerçekleştireceklerine gelince; "Gerçekten üyelerimize dokunacağız. Mahalle komitelerimizi güçlendireceğiz. Onların sıkıntılarını hatta onların komşularının acısında bile orada olmalıyız diye düşünüyoruz... Biz yola çıktığımızdan beri şunu söylüyoruz; hedefimiz Osmangazi Belediyesi'ni kazanmaktır. CHP'yi yerelde ve genelde iktidar yapmaktır. Bizim söylemde bırakmayıp eyleme dönüştüreceğimiz projelerimiz var..."

Kongre'de CHP ilçe yönetimini kazandıkları takdirde ilk hayata geçirecekleri projeleri sordum; şunları anlattı Çelikten:

"Öncelikle CHP Osmangazi binasının yerini değiştireceğiz: Daha güzel konumda, daha geniş ve kullanışlı bir hizmet binasını ilçe örgütümüze kazandırmak istiyoruz. Bu ilçe binamızın içinde bir çözüm masamız olacak. Komisyonlarımız çalışacak.

14 meclis üyemiz bilgi ve deneyimlerine göre komisyonlara bölünecek, bu komisyonlar sadece belediye meclis üyelerinden ibaret olmayacak. Sağlıkla ilgili sağlıkçılardan, hukukla ilgili hukukçulardan, ticari konularda mali müşavirlerden olmak üzere dışarıdan destek alacak. Üyelerimizin ve onların üye olmayan kapı komşuları bile o masalarda bir form doldurarak başvuracak. Komisyon çözüm için harekete geçecek ve sonuçtan da mutlaka kişiyi haberdar edecek..."

Ayrıca uzmanların da yer aldığı kırsal tim 15 günde 1 kez olmak üzere kırsal mahallelerimizi ziyaret edecek. Kırsal timde ihtiyaca göre doktor, mimar, inşaat mühendisi gibi alanında yetkin kişiler de olacak. Muhtarlarla iletişime geçip sorunları dinleyecek, çözüm aşamasında destek sunacak... Biz köylere gitmeyi seçim dönemine bırakmayacağız."

Ardından da ekledi:

"Özellikle CHP'nin seçim kaybettiği mahallelerde temsilciliklere daha çok önem vereceğiz. Mahallelerde kadınların siyasete aktif katılımı için destekleyeceğiz. Her ay muhtarlardan düzenli bir şekilde alınan doğum bilgileriyle kadınlarımızı hediyeleriyle evlere göndermeye çalışacağız... Güçlü Kadın Kolları düşünüyoruz. Kadın Kollarımızı destekleyeceğiz. Gençlerimizin aktif siyaset yapması için elimizden gelen desteği vereceğiz. Öncelikle işsiz gençlerimizin sorunlarını çözmeye çalışacağız..."

Cengiz Çelikten, CHP Osmangazi İlçe Örgütü'nün sesini duyurmak adına farklı bir projeden söz etti; "Bursa'da 1985 yılında kapanan Yeni Ant gazetesi var. Biz o gazetenin sahibiyle iki aydır görüşüyoruz. Osmangazi ilçeyi kazanırsak, Yeni Ant gazetesini de Bursa'ya kazandırmayı düşünüyoruz."

Şimdi... Cengiz Çelikten başkanlık yarışında kendini şanslı görüyor; "Her şeyi bilen biziz demiyoruz. Projelere de açığız" derken...

Liste birleşmelerine ise kapıyı kapatmıyor; "Biz birleşme konusunda bundan önce olduğu gibi halen de arkadaşlarımızla bir araya gelme arzusundayız. Listemizde birleşmeden yanayız. Son dakikaya kadar da önerilere açığız..."

CHP OSMANGAZİ'DE ADAYLAR SON VİRAJDA

CHP Bursa örgütünde delege seçimleri tamamlandı... Şimdi sıra ilçe kongrelerinde...

İl kongresi için şimdiden bir yorum yapmak zor. İl kongresindeki tablo ilçe kongreleri tamamlandıktan sonra netleşecek.

Eskiden CHP'de delege seçimleri de il ve ilçe kongreleri de sosyal demokrat partilerin dünya genelinde olağanı olan ideolojik farklılıklar üzerinden yürürdü.

Bilirdiniz ki; parti içerisindeki sol kanadı ya da ulusalcılar önde...

 Ancak son yıllarda CHP'nin ekseni farklılaştı! CHP içindeki siyaset ideolojik duruştan ziyade adamcılık üzerinden yürüyor!..

Adamcılığın içi kof, zemini de kaygandır. Ayrımcılıktan ve ötekileştirmekten bir de siyasi ya da kişisel çıkarlardan beslenir.

 O yüzden de delegeye de "Çantada keklik" gözüyle bakmak çok mümkün değil...

CHP'de ilçe kongre takvimi şöyle oluştu:

Osmangazi 14 Aralık Cumartesi; Gemlik 15 Aralık Pazar; Karacabey 17 Aralık Salı; Mustafakemalpaşa 19 Aralık Perşembe;  Mudanya 21 Aralık Cumartesi; Yıldırım 22 Aralık Pazar;   Orhaneli 24 Aralık Salı; Yenişehir 24 Aralık Salı; Harmancık 25 Aralık Çarşamba;

 Keles 27 Aralık Cuma; Orhangazi 28 Aralık Cumartesi; İnegöl 29 Aralık Pazar; Büyükorhan 4 Ocak 2020 Cumartesi; Kestel 4 Ocak 2020 Cumartesi; Nilüfer 5 Ocak 2020 Pazar; İznik 11 Ocak 2020 Cumartesi; Gürsu 19 Ocak 2020 Pazar.

CHP Osmangazi İlçe Örgütü'nün kongresi öbür gün gerçekleşiyor. Genelde CHP'de kongre öncesi pek çok kişi aday olur; son viraja girildiğinde birleşmeler ve çekilmeler yaşanır. 

CHP Bursa'da ilçeler arasında en çok başkan adayının olduğu CHP Osmangazi'deki son duruma gelince...

Asuman Savan, Raşit Gürbüz başkanlık yarışından çekilerek Zeynel Kirte ile birlikte hareket etme kararı alırken; Sinan Nergiz de tercihini Dr. Halil Karaer'den yana kullandı.
Şu anda Cengiz Çelikten, Zeynel Kirte, Cemile Boncuk, Dr. Halil Karaer ve Mete Akyolcular başkan adayı...

 Bu tablo değişmezse İsmet Karaca'nın desteklediği söylenen mevcut Başkan Mete Akyolcular'ın aradan sıyrılma olasılığı yüksek...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.