Hava Durumu

CHP adaylarını tanıttı

Yazının Giriş Tarihi: 20.11.2018 06:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.11.2018 06:21

CHP İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda, PM ve MYK'da onaylanarak adaylığı kesinleşen 9 ilçe belediye başkan adayı kamuoyuna tanıtıldı... 

İl Başkanı Hüseyin Akkuş toplantının açılış konuşmasında ulaşım ve kentsel dönüşüm gibi kent sorunlarına dikkat çekti; "Başka bir Bursa mümkün. Eksiklikleri söyledik. Gelecekteki planlarımızı da paylaşacağız" dedi...

Bir yıldır CHP'nin Bursa'ya talip olduğunu paylaştıklarını söyledi... Ondan önceki Başkan Şadi Özdemir de Bursa'ya talip olduklarını söylüyordu. Sonuçta siyaset iddia işidir.

Başkan Akkuş, Bursa'da odalarla, sivil toplum kuruluşlarıyla siyaseti öreceklerini ve 17 ilçe ile yola çıkacaklarını, Bursa'yı bir İzmir, bir Eskişehir yapmaya kararlı olduklarını söyledi...

9 İLÇE BAŞKAN ADAYI

Ardından belediye başkanlar adayları kendilerini kısaca tanıttılar. Ne dediklerine gelince; kısaca şöyle:

Gemlik Belediye başkan adayı Mehmet Uğur Sertaslan:

"Üniversite ve askerlik dışında tüm hayatım Gemlik'te geçti. Gemlik'te yaşıyorum. Gemlik doğduğum, doyduğum, öleceğim yer. Zeytiniyle, deniziyle, yaşayan tüm unsurlarıyla mutlu bir Gemlik için belediye başkan adayı oldum.

Gürsu Belediye başkan adayı Funda Türkcoş Pekiner:

"Eczacıyım. Gürsu, şehrin doğusunda dışlanmış bir yer. Bir kadın, bir anne olarak 20 yıldır Gürsu'da pek bir şeyin değişmediğini, yeterince hizmet almadığını düşündüğüm için, oradaki sosyal hayatı ve çevreyi değiştirmek için adayım..."

Harmancık Belediye başkan adayı Ahmet Tufan:

"CHP'de ilçe başkanlığı, belediye meclis üyeliği, delegelik ve bir dönem de belediye başkanlığı yaptım. Harmancık'ın sorunlarını bilen birisiyim. Partili arkadaşlarımızın ve seçmenimizin desteği ile Harmancık'ta yarım bıraktığımız projeleri tamamlamak için adayım."

Karacabey Belediye başkan adayı Murat Tanrıverdi:

"Yıllardır Karacabey'de esnaf olarak çalıştım. Bir tarım kenti olan Karacabey'de adil ve şeffaf bir yönetim için, kaldırımlarında yürünebilen, çeşmelerinden su içilebilen bir Karacabey için adayım..."

 Kestel Belediye başkan adayı Yıldıray Atlı:

"Kestel'de doğdum, doydum. Okuma yazma bilmeyen Hüseyin Çavuş'un oğluyum. Kestel'de bir yerlere gelmek için zengin olmanıza gerek yok. Çalışırsanız Kestel sizi bir yere getirir. Kestel'in yaşanabilir bir kent olması için adayım."

 Keles Belediye başkan adayı Ahmet Zekai Yıldız:

"35 yıllık eğitmenim. 30 yılı Keles'te geçti. Sosyal demokrat belediyeciliği Keles'te uygulamak iddiasındayız. Bursa'nın akciğerlerini iktidara yedirmemek istiyoruz..."

Mustafakemalpaşa Belediye başkan adayı Orhan Alper:

"Mustafakemalpaşa'da CHP bayrağını dalgalandırmak için, yaşanabilir bir kent olması için yola çıktık."

Orhaneli Belediye başkan adayı Vildan Koç:

"Kökten Orhaneliliyim. Mimarlık mesleğimden dolayı yerel yönetimlerle iç içe çalıştım. Kadıköy Belediye Meclis üyeliği yaptım. Orhaneli'nde işimiz zor, ama kazanacağız."

Orhangazi Belediye başkan adayı Ş. Çetin Çoklar:

"Orhangaziliyim. Tabandan gelen talebin ve örgütün teveccühüyle aday oldum. Orhangazi  Sanayi ve Ticaret Odası'nda üyelik ve Meclis Başkanlığı yaptım. Belediye Meclis üyesiyim. Orhangazi'nin iyi yönetilmemesine karşı çıktık. Sorunları analiz ettik. Çözüm de ürettik..."

İYİ PARTİ İLE BURSA'DA İTTİFAK YOK!

Toplantının soru cevap kısmında İl Başkanı Akkuş, İYİ Parti ile CHP'nin Bursa'da seçim ittifakının söz konusu olmadığını kesin bir dille söyledi.

Son dönemdeki istifalara yönelik ise "CHP tek düzen bir parti değil. Herkesin özgürlük alanı var. 12 arkadaşımız ayrışan yönetim anlayışları nedeniyle yönetimden ayrıldılar. 31 Mart akşamına kadar çalışacağız" derken...

Mevcut CHP'li belediye başkanlarına yönelik sorulara ise oldukça siyasi bir yanıt verdi:

 "Hayri Türkyılmaz da bizim belediye başkanımız, Mustafa Bozbey de bizim başkanımız. Bu başkanlarımız Bursa'da çok iyi çalışmışlar ki orada yeni arkadaşlarımızın da devir teslim için talebi var. PM ve MYK karar vermeden adaylıklar için bir şey söylemem mümkün değil..."

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.