Hava Durumu

CHP'de İl Kadın Kolları seçimine 3 kala!

Yazının Giriş Tarihi: 11.03.2020 06:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.03.2020 06:03

CHP'de il ve ilçe kongreleri tamamlandı. Sıra 3 gün sonra; 14 Mart 2020 tarihinde Nilüfer Plaza 16'da düzenlenecek olan ve 323 delegenin oy kullanacağı İl Kadın Kolları Kongresi'ne geldi...
CHP Bursa örgütünde kongreler genellikle çok adaylı olarak gerçekleşti.

Bu da parti içi demokrasinin öyle ya da böyle işlediğinin göstergesidir. Diğer bazı partilerde olduğu gibi CHP'de de kimi zaman Genel Merkez ya da il ve ilçe başkanlarının destek verdiği adaylar olur.  Ancak bu durum CHP'de talimatla tek adaylı kongreye dönüşmez.  

Mesela, CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı'na aday olduklarını açıklayan 3 siyasi var; Vildan Özkula, Aysel Okumuş ve Sara Mızrak.
İl Kadın Kolları Başkanlığı'na aday olan Aysel Okumuş, İl Başkanı İsmet Karaca ekibine yakın bir isimdir. Karaca'nın kadın kolları başkanı olarak uyumlu çalışabileceği birini tercih etmesi siyaseten çok doğaldır.

Yine de Karaca'nın tek adaylı bir seçim dayatması da söz konusu değil. Aksine katıldığı üç başkan adayının basın açıklamasında herkese eşit mesafede olduğunu ve kim seçilirse seçilsin "CHP'nin yerelde ve Türkiye'de iktidarı" için birlikte çalışacaklarını söylemiştir...

İsmet Karaca seçildiği günden bu yana sıkça kamuoyunun rahatsız olduğu konuları gündeme getiren sokak / saha açıklamalarıyla öne çıkıyor. Mesela Şehir Hastanesi; Memleket ve Onkoloji Hastanesi'nin yeniden açılması; ulaşım ve T2 hattı, Bursa'nın depreme hazır olup olmadığı; müftülüğün sosyal medya açıklamasına tepki gibi. Basın açıklamalarında her üç aday da genellikle yanındaydı.

Mevcut İl Kadın Kolları Başkanı Vildan Özkula da bir dönem daha devam etme kararı aldı ve aday oldu. Vildan Özkula, Şadi Özdemir'in döneminde atama ile göreve gelmişti. Sonrasında ise seçilmiş il kadın kolları başkanı olarak siyasetteki yerini aldı. Özdemir'den sonra İl Başkanı seçilen Hüseyin Akkuş ile de sorun yaşamadan çalıştı. Kişisel kanaatime göre, il Başkanı İsmet Karaca ile de sorun yaşamadan çalışır.

Üçüncü aday Sara Mızrak ise; 2016 yılında il başkanı seçilen ve Mayıs 2017'de istifa eden Fatoş Birinç'in yönetimindeydi. Sara Mızrak, 2018 yılı Ocak ayında gerçekleşen İl Kadın Kolları seçimine Başkan adayı olarak katılmıştı. 5 adaylı gerçekleşen seçim yarışında Sara Mızrak 50 oyalırken, Vildan Özkula ise 122 oy ile seçimi önde göğüslemişti.

Adayların ne dediklerine gelince özetle şöyle:

VİLDAN ÖZKULA:

 "Anadolu'nun dört bir yanına ateş düştü. Şehit analarımızın feryatları içimizi dağladı, acımız çok büyük. Biliriz ki analar oğlu daha toprak altına girmeden düşer toprağa. Tesellisi mümkün değildir. Dünyanın bütün medeni ülkelerinde yaşanan en küçük bir olayda sorumluluğunu bilen istifasını verir, ama bizde kimse sorumluluk üstlenmediği gibi, ses dahi çıkmıyor!

Ulusal yas da ilan edilmiyor. Sanırım biz ulusal yas haklarımızı Arap kralı ve papa için kullanıp bitirdik. Şehitlerimizi değil Suriyeli ve Afganlı mültecilerin nasıl zor şartlarda sınırları geçmeye çalıştıklarını gösteriyoruz haberlerde. Sınırlarımızda dostluk, okullarımızda eğitim, sistemimizde hak, hukuk, adalet kalmadığı için, referandum, adalet yürüyüşü, Cumhurbaşkanlığı seçimi, genel ve yerel seçimler, tekrarlanan İstanbul seçimlerinde İl Kadın Kolları olarak köy köy, ilçe ilçe, sokak sokak dolaştık. Bu dönemde de partimizi iktidara götüren yolda; çalmadık kapı, girilmeyen ev, eli öpülmeyen anne bırakmamak için adayız.

Görevde olduğumuz üç yıllık sürede Kadın Kolları'nın örgütün yan kolu değil, gerçek güç ve can damarları olduğunu gösterdiğimiz için adayız. Bedeli ne olursa olsun bu topraklara hukuku, hakkı, adaleti biz kadınlar getireceğimiz için adayız."

AYSEL OKUMUŞ:

"Biz kadınlar olarak; adaletsizliğe karşı adaleti ve hukukun üstünlüğünü, şiddete ve savaşa karşı barışı, totaliter rejime karşı demokratik parlamenter rejimi, baskı ve sömürüye karşı özgürlük ve adil paylaşımı, yaşanabilir bir çevreyi, gerici ve çağ dışı eğitim yerine laik ve çağcıl bir eğitim sistemini inşa edene kadar toplumsal mücadelenin en önünde, en kararlı, en cesur bir şekilde mücadelemize devam edeceğiz.

Biz, Cumhuriyet'i kuran bir örgütlü gücün, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kadrolarıyız; Halide Onbaşıların, Nene Hatunların, Kara Fatmaların, Şerife Bacıların, Halime Çavuşların, Tayyar Rahimelerin ve Çete Emir Ayşelerin, emperyalizme karşı bağımsızlık savaşı vermiş ve kazanmış Mustafa Kemal'in kızlarıyız.

Gün, omuz omuza verme günüdür. Gün, tek yürek olma günüdür. Gün, Cumhuriyet'e sahip çıkma günüdür. Bütün bu düşüncelerle, bir kadın, bir öğretmen, bir çevre aktivisti olarak ve de yıllardır CHP'de sürdürdüğüm örgütlü mücadelede kazandığım deneyimlerimle, sürdürdüğümüz mücadeleyi kazanmak, kazanamadığımız Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı almak, Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidar yapmak için planlı, programlı bir çalışmayla başarılı olacağımıza olan inancım tamdır. Bu inançla CHP Bursa Kadın Kolları Başkanlığı'na adayım."

SARA MIZRAK:

 "Bir kadın susarsa, ülke karanlığa, bir kadın susarsa ülke yalnızlığa ve bir kadın susarsa ülke yasa boğulur! Kadın annedir, kadın eştir, kadın yardır. Ve nice yiğitleri ve Mustafa Kemal Atatürk' ü ve Deniz'leri yetiştiren ve büyüten de bir kadındır.

Ayırmadan, ayrıştırmadan, bölmeden, ötelemeden, üzmeden, üzülmeden, ezmeden ezilmeden, özgürce, adilce yaşayabilme haklarımızı savunabilmek için adayım... Onurla gururla, ailemden köklerimden üyesi olduğum, Cumhuriyet Halk Partisi'nin parti programlarına ve tüzüğüne bağlı kalarak, Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda, gösterdiği hedefte, ülkemin aydınlığı, ülkemin bağımsızlığı uğruna, koşul ve şartlar ne olursa olsun, durmadan ilerleyeceğime huzurlarınızda söz veriyorum.

Bu süreçte yanımda olan, desteğini esirgemeyen, inancını yüreğinde hissetmiş, sokakların, devrimin ve 19'un ruhunu tekrar yaşayabilmenin umudunu hiç yitirmemiş tüm örgütümüze sonsuz minnettarım. Önceliğimiz kadınları birleştirmek, toparlamak, salon siyasetini sokağa taşımak. Sokakta çalışıp CHP'ye hiç oy vermemiş insanların da oyunu almak..."

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.