Hava Durumu

CHP Osmangazi'de kadın aday: Asuman Savan

Yazının Giriş Tarihi: 27.10.2019 06:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.10.2019 06:11

CHP 37. Olağan Kurultay süreci başlıyor. CHP'de mahallerdeki temsilcilerin seçilmesinin ardından ilçe ve il kongrelerinin yapılmasıyla birlikte kurultay takvimi işleyecek.

CHP genelinde mahalle delege seçimleri 8 Kasım 2019'da, ilçe kongreleri  14 Aralık 2020 - 27 Şubat  tarihleri arasında gerçekleşecek. Daha sonra ise Daha sonra ise 2 Ocak 2020  Mart 2020 tarihleri arasında il kongreleri yapılacak.

CHP 37. Olağan Kurultayı'nın 2020 Nisan ayında yapılması öngörülüyor. 

CHP Bursa il örgütü seçim sürecine girdi. Kulağımıza gelenlerle göre, olası bir erken seçime hazırlıksız yakalanmamak adına CHP Genel Merkezi  il ve ilçe örgütlerinin  kongrelerini tamamlamalarını ve mümkünse il yönetim kurullarının mutabakata varılarak tek liste olarak seçime girmesini istiyor...

CHP örgüt ve tabanı yerel seçimlerde şunu öğrendi. Doğru aday tercihinin yanı sıra i; il ve ilçe örgütleriyle milletvekilleri bir orkestra gibi koordineli bir şekilde çalışırlarsa, yerel Büyükşehirlerde olduğu gibi seçim kazanıyorlar.

Ancak... Bursa gibi ayrışmanın seçim sathı mahallinde su yüzüne çıktığı bir şehirde tek listeyle seçime gidilmesi çok zor... 
İlçelere gelince... Bursa'nın en büyük merkez ilçesi Osmangazi... Osmangazi denilince, CHP Bursa'da akla gelen ilk isim İsmet Karaa'dır. Karaca adı il başkanlığında geçiyor. Yeniden Osmangazi'ye döner mi?  Dönerse Osmangazi'deki tüm dengeler sil baştan değişir... Mevcut Osmangazi İlçe Başkanı Metin Akyolcular, Karaca'nın desteği ile seçilmişti zaten...

Şu anda Osmangazi'de ilçe başkanlı adayı olarak dillendirilen isimler şöyle:

"Cengiz Çeliktan, Zeynel Kirte, Sinan Nergis, Halil Karaer ve Asuman Savan..."

CHP seçim sürecine yönelik ilk yazımı kadın adaydan yana kullanıyorum.. Asuman Savan eğer seçilebilirse CHP Osmangazi İlçe örgütünün ilk kadın başkanı olacak... (Bursa'da ilçeler bazında sayıları az da olsa kadın başkanlar var...)

Öncelikle Osmangazi gibi dişli adayların olduğu bir arenada  başkanlık yarışına girdiği için Asuman Savan'ı kutlamak gerekiyor. Kendisiyle konuştuk...

Asuman Savan çalıştığı bankadan emekli olduktan sonra 2010 yılında CHP'ye üye olarak aktif siyasete giriyor. Önce Nilüfer'de İhsaniye bölgesinde çalışıyor. Ardından da Osmangazi'ye taşınınca çalışmalarını bu ilçeye kaydırıyor.  Taban çalışmalarından yani mahalle temsilciliğinden geliyor. Geçit Mahalle temsilcisi aynı zamanda...

İLÇEYİ KADINLARA, GENÇLERE, EMEKÇİLERE AÇMAK

"Osmangazi gibi bir ilçede başkan adayı olmaya nasıl cesaret ettiniz?" diye sordum, şöyle yanıtladı:

"Dürüstlüğüme, kendime, partime inandığım için aday oldum. Biz zaten mevcut ilçe yönetiminin yanı sıra yerelde ve genelde  iktidara talibiz.  Kadın olmanız dezavantaj diyorlar ama seçilirsem ilçe için avantaj olacak. İlçeyi kadınlara, gençlere açmamız lazım. Ben bunu başarabilirim. Öncelikle dolaştığım mahallelerde koordinasyon eksikliği gördüm. Mahalle toplantıları bile yapılmıyor. Mahalleler arası diyoloğu güçlendirerek örgütlenmeyi tabana yaymak istiyorum..."

Asuman tabana şu sözü verdi: "Siyaseti dürüstçe, hiç kimseyi ötekileştirmeden yapmak istiyoruz..."

Ve  ardından da ekledi:

"Kongre sürecine girdiğimiz bugünlerde ilçemizde  bir yeniden yapılanma, örgütün dinamizminin yenilenmesi ve dengeli bir yönetimle  partimizi güçlü bir hale getirme gerekliliğini görmekteyiz  Partimizi iktidara taşımak adına değişimi gerçekleştirecek yönetime adayız.*

Peki Asuman Sava'nın siyaseten duruşu nasıldı?

İlk söylemi ön seçim oldu;  "Parti örgütünün bütün organlarında koşulsuz ön seçim uygulaması gerekli görüyoruz...  Parti içi seçimlerde demokratik  bir sonuç alınması açısından çarşaf liste uygulaması yapılmasını savunuyoruz... "

MAHALLE TEMSİLCİLİKLERİ KOORDİNASYONU

Nasıl bir yönetim sergileyeceğini sordum Asuman Savan'a; anlattı:

* Parti tüzüğünde belirtildiği üzere örgüt toplantılarının asgari düzeyde yapılması sağlanmalı. Bunun dışında Mahalle temsilcilikleri  arası iletişimin kurulması ve geliştirmesi amacıyla rutin  toplantılar yapılmasını öngörüyoruz. Koordinasyon eksikliğinin giderilmesi için düzenli çalışma programları oluşturulmalı.
Şehrimizdeki genç nüfus göz önünde bulundurulduğunda partimiz açısından genç yapılanın önemi ortadadır. Gençleri çok önemsiyoruz. Yeni üye çalışmalarının gençliğe yönelik artırılması  için çalışacağız ve yönetimlerde, komisyonlarda, aktif rol almalarını sağlayacağız.

Parti örgütü içinde güçlü bir yerde olması gerektiğine inandığımız kadınlarımız açısından da üye çalışmalarına yoğunlaşacağız. Kadın üye sayısının artırılmasını hedefliyoruz. Özellikle mahalle bazında sosyal çalışmalar yapılarak en az oy aldığımız kesim olan ev kadınlarının partiye kazandırılmasını ve parti karar aşamasında kadın kollarının da söz ve karar sahibi olması sağlanmasını savunuyoruz..."

Ve sözü emekçilere getirdi;

"Bursa bir endüstri şehri. Emek yoğun çalışan büyük bir nüfus var.  Parti bazında emekçilerle olan ilişkilerimizin geliştirilmesi ve partimize kazandırılması gerektiğine inanıyoruz.  Parti örgütü olarak sivil toplum kuruluşlarıyla ilişkilerin geliştirilmesini ve ortak çalışma alanları oluşturulması da hedeflerimiz arasında..."

GÖRÜNÜRLEŞEN ÖTEKİLEŞTİRMENİN KALMASI

Asuman Savan parti içi eğitime de atıfta bulundu:

*Partinin sağlıklı yapılanması, üyelerin niteliklerinin geliştirilmesi ve parti çalışmalarının kalite, yeterlilik ve etkinlik kazanması için gerekli eğitim çalışmalarının düzenlenmesi sağlanması gerektiğini düşünüyoruz."

Savan CHP örgütündeki ayrışmadan duyduğu rahatsızlığı da şu sözlerle dile getirdi:

 "Örgüt içinde görünür biçime gelen ötekileştirme anlayışının ortadan kaldırılarak partimizin başarılı olmasına yönelik yoldaşlık bilincinin yerleştirilmesi gerekli görüyoruz.  Partimiz içinde kadın erkek ayrımı yapılmaksızın eşit bir partidaşlık anlayışı ile dolayısıyla ilişkileri yozlaştırmadan parti çalışmaları sürdürülmeli.  Örgütsel bir zafiyet haline gelen lider odaklı anlayışın yeri  çoğulcu ve katılımcı bir yönetime bırakarak daha verimli çalışma, iyi yönetişim sağlanmalı. "

Tüm Bursalıların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan Asuman Savan son olarak şunları söyledi:

"Gücünü Cumhuriyetimizin kurucu değerlerinden alan partimizin umut ettiğimiz aydınlık geleceğe Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında ilerleyeceğine ve bu yolda değerli üyelerimizle omuz omuza başarıya ulaşacağımıza  inancımız  tamdır..."

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.