Hava Durumu

Çoban Ateşi'nden Doğru Parti'ye

Yazının Giriş Tarihi: 30.08.2020 06:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.08.2020 06:02

Türk siyasetine yeni bir parti daha katıldı. Eski Bakanlardan Rifat Serdaroğlu öncülüğünde iki yıldır sahada olan 'Çoban Ateşi' hareketi partileşti. Doğru Parti, Büyük Taarruz'un yıl dönümünde 26 Ağustos'ta kuruldu...

Doğru Parti Bursa ekibi dün Dereağzı Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda Bursa basınıyla buluştu. Her ne kadar Bursa ekibi desek de partinin kurucuları arasında yer alan bir kadro...

Doğru Parti'nin 111 kişilik Kurucular Kurulu listesinde, Bursa'dan Ahmet Tolga Kornoşor, Mehmet Seza Kornoşor, İlhan Çelenk, Celal Gül, Neşe Cihan, Sedat Şenermen, Ali Kaya Turhan, Sönmez Azak, Emirhan Bala, Mustafa Dönmez, Koray Sır, Murat Yüce ile Sertaç Cihan Doğru yer aldı.

Toplantıda konuşan İnşaat Mühendisi Ahmet Tolga Kornoşor sözlerine, önceki gün yitirdiğimiz Bursaspor'un eski başkanlarından Murat Gülez'i anarak başladı; çiftçi bir aileden geldiklerini ve halen Bursa ile Mustafakemalpaşa Ovası'nda 400 dönüm arazide tarım yaptıklarını anlattı.

'ATATÜRK'ÜN İZİNDEN AYRILMAYACAĞIZ'
Tolga Kornoşor sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizler iki yıldır Çoban Ateşi adı altında Türkiye sathında Sayın Genel Başkanımız Rifat Serdaroğlu'nun öncülüğünde örgütleniyoruz.

Bizler tabandan tavana alışılmışın dışında bir örgütlenme yapabilmek için Türkiye'de gezmedik il bırakmadık. 21 Eylül 2019'da Doğru Parti'nin kurulması kararı verilmişti.

Ocak, şubat ayında kurulması kararlaştırılmıştı. Ancak Kovid-19 salgını bu süreci 6 ay öteledi.

Pandeminin etkisi azalınca Sayın Rifat Serdaroğlu başkanlığında partileşme çalışmalarına kaldığı yerden devam edildi. 18 Temmuz'da Ankara'da toplandık ve 26 Ağustos'ta Türklerin zafer ayında kurulmasına karar verildi. Zaten altyapısı hazırdı. Parti program ve tüzüğü oluşturulmuştu.

24 Ağustos Pazartesi günü tam kadro Ankara'daydık. 25 Ağustos'ta İçişleri Bakanlığı'na giderek parti kuruluş dilekçesini verdik. Aynı gün Anıtkabir'i ziyaret ederek Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün izinden ayrılmayacağımızı deklare ettik. Parti programımızı sanayiciden çiftçiye toplumun farklı kesimleriyle paylaştık..."

'BURSA'DA GÜÇLÜ BİR EKİP OLUŞTURDUK'

Türk halkının beklentilerini karşılamak için tüm güçleriyle çalıştıklarını anlatan Tolga Kornoşor, Doğru Parti'nin kuruluşunda Bursa'nın katkısına da dikkat çekti.

Tolga Kornoşor, Celal Gül'ün davetiyle Çoban Ateşi hareketinde yer aldıklarını anlattı:

"Antalya'daki toplantıya katıldım. Rifat Serdaroğlu, uzun yıllara dayanan birikimini bizlerle paylaştı, Türkiye'de neler yapılması gerektiğini anlattı. Daha sonra bunları yakın çevrem ile paylaştım. Bursa'da yumruk gibi güçlü bir ekip oluşturduk. Çoban Ateşi'nin tüm toplantılarına katıldık... Sonuç olarak iki yılda verdiğimiz mücadeleyi bir üst noktaya taşıyıp partileşerek halkın karşısına çıkacak hale geldik..."

Kırmızıçizgilerinin Mustafa Kemal Atatürk ve Anayasa'nın değişmez ilk altı maddesi olduğunu söyleyen Doğru Parti kurucuları, bunları kabul eden herkese partilerinin kapısının açık olduğunu söylediler. Toplantıda gündeme gelen konular arasında Doğru Parti'nin tamamen kurucular tarafından finanse edildiği de yer aldı.


Tolga Kornoşor, Bursa'nın sorunlarını dile getirirken, şehrin bir bütün olarak yeniden planlanması gerektiğine değinerek şunları söyledi:

"Bursa'ya yeni bir Bursa lazım. Ovasıyla, dağıyla, sanayisiyle, tarımıyla, turizmiyle her şeyiyle yeniden planlanmalı. Çok katlı olmayan binalardan oluşan insanların mahalle kültürüyle yaşadıkları, sosyal yaşama, kültür sanat etkinliklerine katıldığı yeni bir Bursa'dan yanayız."

Not: BUGÜN 30 AĞUSTOS... ZAFER BAYRAMI'MIZ KUTLU OLSUN...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.