Hava Durumu

Çocukların Uğur Sertaslan sevgisi

Yazının Giriş Tarihi: 11.05.2019 04:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.05.2019 04:09

YeniDönem gazetesi olarak 31 Mart'ta seçilen belediye başkanlarını ziyaret ediyoruz. Bu defa da rotamız Gemlik Belediyesi'ydi.  Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Turgay Akbulut, Sibel Barutçu ve köşe yazarlarından oluşan YeniDönem gazetesi ekibi olarak Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan'ı ziyaret ettik...

İki hafta kadar önce eski PM üyeleri ve milletvekillerinin de olduğu CHP heyetiyle gitmiştim... O  gün de çocuk ziyaretçisi vardı. Bugün bizi kabul ettiğinde öyle; 11, 12 yaşlarında küçük bir çocuk vardı, adı Berkay Gencal, Gazi Ortaokulu öğrencisiymiş... Gemlik Belediyesi'ne gelmiş, Başkan Sertaslan'ı ziyaret etmek istemiş.

'GEMLİK'İN ALEYNA TİLKİ'Sİ OLDUM'

Başkan Sertaslan çocuklarla nasıl bu kadar iyi iletişim kurduğunu sorduk; anlattı:

"Olağanüstü bir şey yapmadım. İçimdeki çocuk ölmedi. Onu ortaya çıkartıyorum. Müthiş bir iletişimimiz var. 23 Nisan'da çocuklar fotoğraf çektirdi. 10 binin üzerinde fotoğraf çektirdiler. Gemlik'in Aleyna Tilki'si oldum. Fazladan bir şey yapmadım. İçimdeki çocuk hâlâ yaşıyor. O sağlıyor bu buluşmayı. Ben 5 yıl bana oy veren vermeyen fark etmez, Gemlikli vatandaşlarımı temsil edeceğim. Burası onların evi. Ben bu kentte doğdum büyüdüm. Burada ölmeye karar verdim. Gerçekten seviyorum. 15, 20 yıl sonra insanlar Bodrum'a gitmek yerine Gemlik'e gelecekler... Belediyemizin kapıları, çocuklara, gençlere, herkese açık."

ÇAT KAPI ÇOCUK ZİYARETÇİ

Başka biri söyleseydi, biraz düşünürdüm... Ama ikidir belediye makamında ziyaretçi çocuklara denk geliyorum.  Bir süredir gazete olarak belediye başkanlarını ziyaret ediyoruz; ayrıca yıllardır belediye başkanlık makamlarına gideriz. 23 Nisan'daki temsili belediye başkanlık koltuğunun çocuklara devredilmesi dışında ne belediye başkanına gelen çocuğa ne de onu kabul eden belediye başkanına denk geldim.

Zaten Mehmet Uğur Sertaslan'ın projelerinde gençlere ve çocuklara yönelik olanlara çok geniş yer verilmişti. Ve daha önceki görüşmemizde de çok genç ve dinamik bir seçim ekibinin olduğunu ve seçimi kazanmasında gençlerin katkısının da etkisinin de büyük olduğunu anlatmıştı...

'19 MAYIS İÇİN GENÇLERİN ÖNERİSİNİ ALDIK'

Başkan Uğur Sertaslan, Mudanya'da görkemli bir 23 Nisan kutlaması yapıldığını anlatırken 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı hazırlıklarına da atıfta bulundu:

"Toplandık, '19 Mayıs'ta ne yapalım' diye düşündük. Aklımıza birkaç etkinlik geldi, mesela eskiden kule yapılırdı. Kaymakamımızla da görüştük, birkaç etkinlik çıktı. Ardından 'Okul başkanlarıyla toplantı yapalım' dedik. Gençlere sorduk; farklı fikirler çıktı... Gençler Color Up (Türkçe karşılığı renklendirme) etkinliği istediler.

 Mavnalar su püskürtecek. Balıkçı tekneleri bayraklarla sahilde olacak. Sahilde 1,5 metre yüksekliğinde kayalarımız var. 100. yıla atfen 100 genç sahilden üniversiteye giderken bu kayaları boyayacak, şekilleri hazırlandı, grafiti yapacaklar. Üniversite önünde birlikte yapabilirsek Euroleague Lig maçını izleyeceğiz.

 Maç bitiminde de 'Yeryüzü İftar Sofrası'nda oruç açacağız. Çorba olacak bir de zeytin. Özellikle yazın, biz orucumuzu zeytinle açıyoruz. Gemlik zeytinin başkentidir. 'Kalanını da evden al gel' diyoruz. Sonrasında bando eşliğinde meşaleli yürüyüş gerçekleşecek. Gençler bilir Oğuzhan Uğur sahneye çıkacak..."

Başkan Uğur Sertaslan vahim bir duruma dikkat çekti; "Çocuklar 23 Nisan'ı biliyor diye düşünüyoruz değil mi? İki çocuktan biri biliyor, biri bilmiyor. Sevdirmemiz lazım..."

RAMAZAN ETKİNLİKLERİNDE İMECE

Ardından da ramazan etkinliklerini anlattı;

"Ramazan etkinliği olarak Feshane'yi çağırıyoruz. Gemlik Belediyesi olarak iftar veriliyordu. 18 liradan 230 bin lira sokak iftarına ödenmiş... Gemlik'te 2 aşevi var. Biri Hanımlar Derneği. Mahallenin kadınları toplanıp yemek yapıyor ve evlere dağıtıyorlar.

Belediyenin aşevinde ise 365 gün sıcak çorba dağıtılıyor ve 300, 400 kişiye de sıcak yemek veriliyor. Biz protokol yaptık. Kadınlar iki profesyonel aşçıya yardım ediyor. 14.00'e kadar bitiyor. 500 sokakta, 1500 kişiye de eve götürmek kaydıyla iftar veriliyor. Evimizde yemediğimiz hiçbir şey yapılmıyor.

 Hesaplandı 486 bin liralık erzak lazım. 1200 kilo kıyma, et, 1200 kilo tavuk eti, fasulye, pirinç gibi malzeme gerekiyor. Mecliste ayni ve nakdi yardım kampanyası açtık. Video hazırladık. Hesap numaralarımızı veriyoruz.  Pazartesi ve Kadir Gecesi hariç orta oyunu, gölge oyunu, sihirbazlar olacak. Şerbet dağıtılacak... Dini ve milli bayramlarımızı ağız tadıyla kutlayalım. Milli ve dini değerler kimsenin tekelinde olmasın diyoruz."

GEMLİK'İ GELECEĞE TAŞIMAK

Büyükşehir Yasası'ndan sonra tüm ilçelerde yaşanan sorunların Gemlik'te de yaşandığını anlatarak "Yolun bir tarafı bende, bir tarafı Büyükşehir'de. Sahile bir lamba lazım. Sahil Büyükşehir'in. Pek çok şeyi yapamıyorsunuz" diyen Başkan Uğur Sertaslan'a Büyükşehir Belediyesi ile iletişimde nasıl bir yol izleyeceğini sordum, şöyle yanıtladı:

"Beni seçen halk ile Alinur Aktaş'ı seçen halk farklı mı? Projelerimizi anlatırken bunların bir kısmının Gemlik Belediyesi bütçesi ile bir kısmının da Büyükşehir Belediyesi ve merkezi bütçe ile yapılabileceğini söylemiştim. Her kim olursa olsun, Gemlik'i geleceğe taşıyacak projelerin hayata geçmesini istemek boynumuzun borcudur..."

'800 BİN AĞAÇ ZEYTİN BAKILMIYOR!'

Çiftçi belediye vurgusu yaptı:

"Ben çiftçi belediye konusunda gerekli adımları atarsam öbür dünyamı kurtarırım. 2 milyon 469 bin zeytin ağacımızın üçte biri 800 bin zeytin ağacı bakılmıyor. 1 ağaç 15 kilo zeytin üretse 12 milyon kilo zeytin yapar. Ortakçılık sistemiyle icarla işin içine dâhil olalım, Gemlik'te depo yok. Artık lisanslı depoculuk var, gıda alanında depoculuğun yüzde 46'sı böyle. Gemliktezeytin.com ismini aldık. İnternetten satış yapacağız."

Bursa'nın Ekrem İmamoğlu'sunun ayak sesleri Gemlik'ten geliyor... 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.