Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'daydı

Yazının Giriş Tarihi: 16.02.2019 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.02.2019 06:00

Dün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa'daydı... Gökdere Meydanı'nda düzenlenen mitingde Bursalılara seslendi.
Mitinge AK Parti Bursa Milletvekilleri; Adalet Bakanı Abdülhamit  Gül ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin ile tüm il ve ilçe teşkilatlarının yanı sıra...

Mitingde MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ile Genel Başkan Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu, İl Başkanı Cihangir Kalkancı ile MHP Bursa teşkilatı da katıldı...

Bu arada... Cumhurbaşkanı Erdoğan miting alanına gelmeden önce İl Başkanı Ayhan Salman, Bursa Milletvekili ve İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, milletvekili ve Başbakan eski Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı / adayı Alinur Aktaş Bursalılara hitap etti...

'BEN BU BURSA'YA AŞIĞIM'

15.30'da kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Nereden Nereye Geldi Türkiye" seçim şarkısına hem söyleyerek hem de el çırparak eşlik etti... Ahmet Hamdi Tanpınar'dan dizeler okuduktan sonra Bursalılara şöyle seslendi:

"Bursa... 31 Mart'ta tevazu samimiyet ve gayretle 'memleket işi gönül işi' diyor muyuz?  31 Mart'ta gönül belediyeciliğine 'evet' diyor muyuz? Büyükşehir ve ilçelerinde Cumhur İttifakı'nı destekliyor muyuz? Gönlümdeki Bursa budur. Ben bu Bursa'ya aşığım. Tanıdım tanıyalı aşık oldum.

Bursa ile beraber hep yürüdük bu yolda, inşallah bundan sonra da beraber yürüyeceğiz. Bursa'yı vecd ile sevdik, vecd ile hizmet ettik..."

'TAZMİNATLAR MEHMETÇİK VAKFI'NA'

Ardından Cumhurbaşkanlığı döneminde Bursa'ya 50 katrilyonluk yatırım yapıldığını anlatarak şunları söyledi:

"CHP bu rakamlardan anlamaz. Bilmez bu rakamları, onlar sadece bol bol yalan söylerler. İyi ki yalan söylerler biz de yargıya gönderiyoruz, bir kere 1,5 milyon lira geldi, bir kere 1 milyon geldi. Ben de büyük ihtimalle bunu Mehmetçik Vakfı'na vereceğim.

Bay Kemal bizim teröristleri öldürmemizden rahatsız oluyor. Beraber yürüdüğü HDP ile terörist öldürmemizden rahatsız oluyor. Domates, biber, patlıcandan rahatsız oluyor. Bunlar oluyor ama Tendürek'te, Cudi'de kullandığımız mermiler, F16'lardaki  bombalar ülkemizin mutluluğu, huzuru için kullanılıyor. Beyefendiler bundan rahatsız oluyor. Bunlar ahlâksız, bunlardan bir bayan benim bayan polisimin elini ısırıyor. Bunların hesabını sormayacak mıyız? Soracağız. Öyle 25 kuruşa simit yok..."

'YANINDAKİ DİKEY MİMARİ'

Ardından Bursa'ya dair paylaşımlarda bulundu:

"Eğitimde 8 bin 343 yeni derslik inşa ettik. İkinci devlet üniversitesini Bursa'ya kazandırdık. 3 bin 76 kapasiteli yurt yaptık. Bursa'ya 8 bin 250 kişi kapasiteli 5 adet yurdu kazandıracağız. 43 bin seyirci kapasiteli stadı kazandırdık. Nilüfer'e, Gemlik'e gençlik ve spor merkezleri, yüzme havuzları inşa ettik. Eski stadın yerine millet bahçesi yaptık. Yanında da maalesef dikey mimari var. yatay mimari diyoruz. Daha önce söz verdik. Onu da indiriyoruz. Bursa'ya böyle kaçak göçek mimari yakışmaz. Bursa'nın mimarisi yatay mimaridir."

Uludağ ve termal turizmi gündeme getirdi:

"Bir diğer müjdem Uludağ ile olacak. Daha ziyade kış turizmine hizmet veren ve yetki karmaşası olan bir yer. Orada Uludağ Alan Başkanlığı'nı kuruyoruz. Böylece 12 ay turizme hizmet verecek.

Eski Tabakhaneler bölgesi; kentsel dönüşüm ilan edilen bu yerde mülkiyet sorunları çözüldü. Burayı termal turizm bölgesi haline getiriyoruz. Termal tesislerin Bursa'ya yılda 1 milyar lira katkı getirmesini bekliyoruz..."

Bursa'da 143 caminin restorasyonunun tamamlandığına, Emirsultan Camisi gibi önemli eserlerin restorasyonunun devam ettiğine değindi ve Panorama 1326 Fetih Müzesi'nden övgüyle söz etti...


OTOYOL TAMAMLANIYOR

İstanbul-Bursa otoyolunun bu yıl içinde tamamlanacağını, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattında ise Bilecek-Bursa etabında çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa mitinginde ekonomiye ve iç siyasete de değindi:

"Kandil'in desteklediği HDP var. Bu CHP ile el ele kol kola olan Kandil'in desteklediği oyunu bozacaksınız. İYİ Parti bir yandan milliyetçiyim diyor, bir yandan da Kandil destekçisi HDP ile el ele kol kola olan CHP'yi nasıl destekliyor. Saadet Partisi'nin bunlara nasıl destek verdiğini anlıyor musunuz? Ben tüm bu partilere gönül veren kardeşlerimize sesleniyorum. 31 Mart'ta sandıkta bir Osmanlı tokadı atın."

BURSA'DA 3 TANZİM SATIŞ AÇILDI; 7'Sİ YOLDA!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'da dün itibarıyla 3 yerde tanzim satış yerinin faaliyete geçtiğini, sayılarının 10'a çıkartılacağını söyledi.

Ekonomideki düzelmeye atıfta bulundu. Bir ara 80 milyar dolara inen Merkez Bankası döviz rezervlerinin 98,8 milyar dolara çıktığını anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını tamamladıktan sonra belediye başkan adayları kürsüye çıkarak kamuoyuna tek tek tanıtıldı... Böylece 30 Mart yerel seçimlerinin ilk büyük mitingini AK Parti gerçekleştirmiş oldu.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.