Hava Durumu

DEVA'nın toplumsal karşılığı yok!

Yazının Giriş Tarihi: 10.03.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.03.2020 06:00

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ile Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sinan Kahraman  YeniDönem Gazetesini ziyaret etti. Ziyarette Kutlucan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kutlucan, Genel Müdür İbrahim Öge ve köşe yazarları da hazır bulundu...

Başta İbrahim Öge olmak üzere köşe yazarlarının sorularını yanıtlayan Ayhan Salman, ilçe kongrelerinin 12 Nisan'da sona ereceğini, sonrasında ise il kongresi sürecinin başlayacağını anlatarak "Cumhurbaşkanımızın takvimine göre belirlenecek. Eylül ya da ekim ayı olabilir. Kongrelerimiz birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleşiyor. Kurumsal hafıza adına kongrelerimizde eski il başkanlarımız divana başkanlık ediyor. Ortak akla ve kurumsal hafızaya önem veriyoruz. Hem merkezi hükümet, hem de yerel yönetimler olarak verdiğimiz sözlerin yerine getirilmesi için çalışıyoruz."

Yeniden il başkanlığına aday olup olmayacağı yönündeki soruya verdiği yanıtlardan Salman'ın tabiriyle içtihat yaparak yorumladığım kadarıyla görev verilirse devam edecek. 

Başkan Salman "Teşkilatların öne çıkması için değil, Cumhurbaşkanımızı, partimizi, adaylarımızı öne çıkartmak için çalışıyoruz. İlimizde 11 milletvekilimiz, 14 belediye başkanımız var. Her birimiz kendi görevini yerine getirmek için çalışıyor" dedi.

Tartışma yaratan "Kara liste" ile ilgili soruları yanıtlayan Salman, "Elbette vatanını, milletini, bayrağını sevmeyenleri sevecek haliniz yok. FETÖ var, PKK var, ülkeyi, milleti, teşkilatı bölenler var.  Onları sevmediğimizi söyledik"  şeklinde konuştu.

TOPLUMSAL KARŞILIĞI YOK!

Ali Babacan öncülüğünde yeni kurulan DEVA partisine yönelik soruyu ise şöyle yanıtladı:

"2001 yılında AK Parti'yi Cumhurbaşkanımız kurdu. 2002 yılında iktidara geldik. Sağlıktan ekonomiye pek çok alanda inanılmaz işler yapıldı.

Şükürler olsun ki hâlâ da güzel işler yapmaya devam ediyoruz. Partimizin içinden geçmişte de ayrılanlar oldu, parti kurdular, başarılı olamadılar. Böyle projelendirilerek kurulan partilerin kalıcı olacağını düşünmüyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımızdan yarım ya da bir puan kopartma derdinde olduklarını, ancak toplumda karşılıklarının bulunmadığını düşünüyoruz."

Cumhurbaşkanı'nın aynı zamanda bir parti genel başkanı olduğunu ve bu nedenle de siyasipolemiklerde yer aldığına yönelik soruya ise "Eski parlamenter sistemdeki Cumhurbaşkanlığı gibi bakılmaması lazım. Artık Partili Cumhurbaşkanlığı sistemindeyiz" diye yanıtladı. 

Ardından da şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımızın şu sözünü önemsiyorum. 'Milli savunmayı yaptık, milli ekonomide pek çok şey yaptık. Ama yerli ve milli bir muhalefeti yapamadık'. Bugün CHP liderinin konuşması Suriye'de Esad'ın televizyonlarında yayınlanıyor..."

Faruk Çelik'in, Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy oranının yüzde 41'e çekilmesi önerisine yönelik soruyu ise "Sayın Cumhurbaşkanımız yüzde 50 konusunda son noktayı koymuştur. Bu konu kapanmıştır" şeklinde yorumladı.

Cumhur İttifakı ile hiçbir sorun yaşamadıklarını dile getiren Salman, Bursa ve Türkiye genelinde uyumlu çalıştıklarını söyledi.

Büyükşehir belediyeleri arasında AK Parti'de kalan en büyük ilin Bursa olduğunun ve merkezi hükümet yatırımlarından hak ettiği payı alıp alamayacağına yönelik soruya ise şu yanıtı verdi:

"Bursa merkezi yatırımlardan hak ettiği payı alıyor. Biz ocak ayında yaptığımız toplantıda tüm yatırımları kamuoyu ile paylaştık. İlçe ve büyükşehir belediye başkanlarının seçimde verdikleri belli sözlerin tamamını yapacağız."

Katma değeri yüksek sanayiyi önemsediklerini, ulaşımdan sağlığa, eğitime pek çok yatırımın yapıldığını ve yeni yatırımların planlandığını anlattı...

BURSA'YA YAPILAN YATIRIMLAR

Başkan Ayhan Salman, daha önce kamuoyu ile paylaştığı konuları tekrar etmeyi pek sevmiyor...

 O yüzden arşive gidip 18 Ocak'taki yatırımlarla ilgili basın açıklamasında gazetemizde "Bursa'ya 1,5 yılda 31,5 milyar liralık yatırım" başlığı ile yer alan habere baktık; özetle şunlar yazıyordu:

"AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, partisinin 24 Haziran 2018 seçimlerinin ardından Bursa'ya 1,5 yılda 31,5 milyar liralık yatırım yaptığını belirterek, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin birçok önemli adımını hiçe sayanların bir kez daha boyunun ölçüsünü aldığını hep birlikte izleyip göreceğiz' dedi. Bursa'da TOKİ'nin 3 bin 200 yeni konut inşa edeceğini, dağ ilçelerine ulaşım için 330 milyon liralık yatırım yapıldığını, Atatürk Stadyumu Millet Bahçesi'nin tamamlandığını, Soğanlı ve Gökdere millet bahçelerinin inşaatlarının başladığını anlatan Salman, 2023 yılına kadar 100 yeni okul inşa ederek tekli öğretime geçileceğini müjdeledi."
O toplantıda Ayhan Salman, sağlık yatırımlarından da söz ederek hizmete açılan Şehir Hastanesi'nin yanı sıra Muradiye Memleket Hastanesi'nin önümüzdeki yıl inşa edileceğini, Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nde yeniden ihaleye çıkılacağını anlatmıştı...

Salman'ın verdiği bilgiler arasında Bakanlık desteği ile Büyükşehir'in Hanlar Bölgesi'nin açığa çıkartılacağı da yer almıştı.

EĞİTİM YATIRIMLARI

Ben de depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkılan okulları ve derslik sayısının yeterli olup olmadığını sordum; "Eğitime muhteşem yatırımlar var. Depreme dayanıksız olduğu için yıkılan okullar yapılacak. Okul yatırımları sürüyor" dedi.

23 Şubat'ta Başkan Ayhan Salman'ın Bursa'da eğitime dair yaptığı açıklama özetle şöyleydi:

"2002'den 2018'e kadar Bursa'daki ilk ve orta öğretim kurumlarında okuyan öğrenci sayısı yüzde 41 artarak 429 bin 771'den 607 bin 884'e yükseldi. Okul sayısı ise yüzde 123 artarak 785'ten bin 873'e, derslik sayısı da yüzde 163 artarak 9 bin 488'den, 24 bin 719'a çıktı. 2003--2018 yılları arasında Bursa'daki eğitim yatırımlarına 1 milyar 642 milyon lira harcandı.
İlköğretimde dersliklerdeki öğrenci sayısı 44'lerden 29'a, orta öğretimde 39'dan 23'e, mesleki ve teknik eğitim okullarında ise sınıf mevcutları da 43'ten 25'e geriledi. İlimizde görev yapan öğretmen sayısı da bu sürede yüzde 100'ün üzerinde artırıldı. Bursa'daki okullara 26 bin 460 bilgisayar dağıtıldı. 672 tane bilişim teknolojileri sınıfı oluşturuldu. Okullara ayrıca, 41 bin 397 tablet bilgisayar, 29 bin data ucu, 13 bin 757 etkileşimli tahta, bin 18 adet çok fonksiyonlu yazıcı, 99 doküman kamera verildi. 806 okula internet bağlantısı yapıldı."

Salman'ın açıklamasında eğitime yönelik hedefler ise şöyle yer almıştı:

"Şimdiki hedefimiz, Bursa'yı tekli öğretime geçirmektir. Geçen yıl 228 derslikli 16 okul tamamlanarak hizmete açıldı. Bin 395 derslikli 72 okulun yapımı ise devam ediyor. Bu okullardan 11 tanesini hayırseverler yapıyor."

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.