Hava Durumu

Gemlik Belediyesi'nden sağlık çalışanlarına ücretsiz kreş

Yazının Giriş Tarihi: 05.01.2021 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.01.2021 06:00

Sağlık çalışanları salgın döneminde çocuklarına bakacak kişi bulmakta çok zorlandı. Bakıcılar hastalık korkusuyla işi bıraktı.  

Kimisi çaresizlikten hastalık riskine rağmen gizli saklı çocuklarını çalıştıkları hastaneye götürüp bir köşeye sakladılar. Nisan, mayıs aylarında sağlık çalışanları öyle bir haldeydiler ki ne izin alabiliyorlardı ne istifa edebiliyor ne de başka illerdeki anne ve babalarını yanlarına getirmeye cesaret edebiliyorlardı. Gerçekten çok sıkıntı çektiler. Hâlâ da sıkıntıları sürüyor.

Küçük çocukları olan sağlık çalışanları çok zorda.

 Sağlık çalışanlarına bu konudaki en anlamlı destek Gemlik Belediyesi'nden geldi. Karar Belediye Meclisi'nce de oy birliği ile onaylandı. Gemlik Belediyesi tarafından yaptırılan ve tamamlanan "Uğur Böceği Kreşi" sağlık çalışanlarının çocuklarına ücretsiz tahsis ediliyor.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ile görüştüm; bahar aylarında kovid-19 salgını nedeniyle sağlık çalışanlarına otel tahsis ettiklerini anımsattı:

"Sağlık çalışanları evlerine gidemiyorlardı. Biz bir otel tahsis ettik. Salgının ilk seviyesi atlatılınca oteli boşalttılar. 'Otel yapalım, otelde konaklatalım' dedik olmadı. Daha sonra araştırma yaptık.

Sağlık çalışanlarının çocuklarını içleri rahat bir şekilde emanet edebilecekleri bir yere ihtiyaç duyduklarını saptadık. Bizim yeni yaptırdığımız bir kreş vardı. Pandemi sürecinde çok da aktif değildi.

'Kreşi bedelsiz sağlık çalışanlarına tahsis edelim' dedik. Belediyemiz Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz anda başvuru topluyor. Sağlık çalışanlarımızın 75 civarında çocuğunu kreşimizde misafir edeceğiz. Kreşte yapılan tam gün hizmette ne yapılıyorsa aynı koşullarda misafir edeceğiz..."

İŞ YERİ KAPATILAN ESNAF VE ÇALIŞANA DESTEK

Başkan Sertaslan kreş hizmeti verilecek sağlık çalışanı çocukları için sürekli "Misafir edeceğiz" sözcüklerini kullandı. Nedenini sordum; "Kabul edeceğiz demek lütufta bulunmak gibi geliyor. Sağlık çalışanlarımız salgına karşı ön saflarda görev alıyorlar. O çocukların, anne ve babalarının kreş desteğine ihtiyaçları var. Şimdi orada olmayacağız da nerede olacağız!" dedi...

Başkan Mehmet Uğur Sertaslan, an itibarıyla Gemlik Esnaf Odası Başkanı İsmail Beki ile görüşmede olduklarını da söyleyerek şu bilgileri paylaştı:

 "Bildiğiniz gibi genelge ile kıraathane, kafeterya, internet kafe gibi yerler kapandı. Şu anda Esnaf Odası Başkanı ile görüşüyoruz. Kapanan işletmelerde hem esnaf hem de çalışanlar büyük sıkıntı içerisindeler. İşletme sahibi esnaf ile birer çalışanına 'Halk Market aracılığıyla nasıl bir destek veririz' onu konuşuyoruz. Biliyorsunuz Halk Marketimizde gıdadan temizlik malzemesine dek her şey var."

ENGELSİZ MONTAJ ATÖLYESİ

Gemlik Belediyesi sosyal belediyecilik anlamında çok önemli işlere imza atıyor. Bunlardan biri de Halk Market... Halk Market aracılığıyla hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında çok anlamlı bir köprü kurmayı başardılar. Halk Market'te tüm ihtiyaç sahiplerine herhangi bir siyasi parti listesi olmaksızın, ayrımsız, eşit yaklaşılıyor...
Gemlik Belediyesi'nin salgın koşullarında faaliyete geçirdiği bir diğer önemli sosyal proje ise Engelsiz Montaj Atölyesi.

Sağlık tedbirleri kapsamında ateşleri ölçülüp HES kodları sorgulanarak Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne girişi yapılan engelli bireyler, uzman eğitimciler Gizem Sertkaya ve Özlem Kılıç rehberliğinde, elektrik sistemleri üretiminde kullanılan basit parçaların montajını yapıyor.
Başkan Sertaslan sosyal proje hakkında şu bilgileri verdi:

"Gemlik Belediyesi olarak önemli bir sosyal projeyi daha hayata geçirdik. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde 'Kreş, yaşlı konukevi, Halk Market, Engelsiz Taksi, Hasta Nakil Ambulansı'ndan sonra Engelsiz Montaj Atölyemizi hayata geçirdik. Müdürlüğümüz ile iletişime geçen engelli bireyler, arzu ettikleri takdirde atölyemizde görev alarak sosyal hayata katılırken belediyemizin kendilerine tanıdığı imkanlardan faydalanabilecekler. Ayrıca atölyemizde çalışan arkadaşlarımız, bölgemizdeki işletmelerin ihtiyaçları doğrultusunda istihdam edilebilecekler."

Öte yandan Gemlik Belediyesi, ilçenin dört bir yanında asfalt, taş duvar, peyzaj gibi çalışmalara devam ederken Katlı Otopark üzerinde yapılan spor tesisinin çalışmalarına devam ediyor. Farklı spor müsabakalarının aynı anda yapılacağı pek çok salonun yanı sıra kafeterya ve bekleme alanı gibi ortak alanların da bulunacağı spor tesisinde, çelik konstrüksiyon işlemi tamamlanmak üzere.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.