Hava Durumu

İki kadın kooperatifine bakanlık desteği

Yazının Giriş Tarihi: 11.10.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.10.2020 06:00

Tarım ve Orman Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı arasında 2018 yılında kadın kooperatiflerine yönelik çok önemli bir işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında Ticaret Bakanlığı kadın kooperatiflerinin projelerine yüzde 70 hibe desteği veriyor...

Bursa'da iki yıldır kadın kooperatifleri ile ilgili bakanlık bürokratları ve kadın kooperatif temsilcileri düzenlenen toplantılarda taleplerini ve önerilerini gündeme getirdiler. İlgili müdürlüklerin yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç'in de katıldığı toplantılarda kooperatif yöneticileri yaşanan sorunları, taleplerini gündeme getirme fırsatı buldular.

12 kadın kooperatifinden bazıları proje yazıp Bursa Ticaret ve Sanayi İl Müdürlüğü aracılığıyla bakanlığa gönderdi.

İki kadın kooperatifinin projesi onaylandı:

Biri Yıldırım Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (YILKAKOOP); diğeri ise Bursa Kadın Girişimci Üretim ve İşletme Kooperatifi (BURKOOP)...

BURKOOP'TAN ÜSTÜN ZEKÂLILAR İÇİN OKUL

BURKOOP Başkanı Nagihan Dörtfidan Doğan şunları söyledi:

"Alanında ilk ve tek olan Kooperatifimiz yine bir ilke imza atıyor. Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanan projemizde ülkemiz 'Rehberlik ve Araştırma' merkezlerinde 8-11 yaş arasında özel okullarda en erken 4, 5 yaşında başlayan üstün zekâlı ve yetenekli çocuklarımıza Avrupa ve Amerika'daki yaşıtları gibi 3 yaştan itibaren zekâ ve yeteneklerine uygun Montessori eğitimi vereceğiz.

 3-6 yaş arası anaokulu ve kreşimiz BURKOOP Kids Akademi öğrenci kabulüne önümüzdeki hafta başlayacak... Uzman psikolog ve pedagog tarafından zekâ ve yetenek testleri yapacağımız ve seviyelerine göre tam donanımlı materyaller ile eğitim verilecek.

 Ayrıca anaokulu ve kreşimizde anne, baba, çocuk eğitimleri ve seminerleri ile gerçekleşecek. Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımız alanında uzman olan özel eğitimli öğretmenlerimiz tarafından zekâ ve yetenek materyalleri ile eğitim alacaklar..."

Ayrıca birimde sanayide vardiyalı çalışanların normal çocukları için kreş bulmakta en çok zorlanılan 15.00-23.00 saatleri arasında kreş ve anaokulu hizmeti verilecek..."

YILKAKOOP DEZAVANTAJLI KADINLARI MESLEK SAHİBİ YAPACAK

Bursa'da 12 kooperatif arasında Ticaret Bakanlığı tarafından hibe destek projesi onaylanan bir diğer kooperatif ise Yıldırım Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (YILKAKOOP). YILKAKOOP Başkanı Semiha Şan ile görüştüm... O da yüzde 70 hibe destekli projenin Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanması nedeniyle hem mutlu, hem de kadınlar adına umutlu.

Semiha Şan şunları anlattı; "Biz YILKAKOOP olarak kadınları girişimcilik alanında destekleyen bir kuruluşuz. Şimdi Namazgâh'taki yerimizden Yıldırım Belediyesi'nin desteği ile daha dezavantajlı bir bölgeye taşınıyoruz.

Mevlana Mahallesi'nde Hüma Hatun Evleri sitesinde bir yeri Yıldırım Belediyesi tahsis etti. Biz bölgedeki ihtiyaç sahibi kadınların meslek edinmesine, istihdamına katkıda bulunacağız. Kadınlarımızı çeşitli alanlarda eğitime tabi tutup genç olanlarına fabrikalarda iş bulacağız.

Orta yaştaki kadınlarımıza ise eğitip atölyelerimizde parça başına ücret verip gelir sahibi olmalarını sağlayacağız. Hibe projesi kapsamında talep ettiğimiz makine ve cihazları bu işler için kullanacağız.

Ayrıca İŞKUR; Yıldırım Belediyesi, Yıldırım Halk Eğitim Merkezi ile bir protokol kapsamında ortaklaşa hareket ediyoruz. Onlardan da yoğun destek alıyoruz. Hep birlikte kadınlarımızı meslek sahibi yapmayı hedefliyoruz... Geçmişte BEBKA'dan da destek almıştık.

Geçen hafta Ankara'da Türkiye 4. Kooperatifler Fuarı'na katıldık. Orada da çok sıcak ilişkiler kurduk. Ticari olarak genişleyebileceğimiz bir alan bulduk. Geri dönüşler de çok güzeldi. YILKAKOOP olarak yeni dönemde ve yeni yerimizde amacımız doğrultusunda çok güzel işler yapacağız."

Kuruluşundan beri takip ettiğim her iki kooperatifi de kutluyor ve "Yolları açık olsun" diyorum.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.