Hava Durumu

MHP ilçe teşkilatının Yıldırım'a bakışı

Yazının Giriş Tarihi: 08.03.2019 06:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.03.2019 06:11

MHP İl Yönetim Kurulu Sekreteri Mustafa Engin Kargılı, MHP Yıldırım İlçe Başkanı Serkan Aydemir ile Yıldırım  Belediye Meclis üyesi adayları İhsan Bilgili, Özcan Taşçı, Mustafa Bozkurt, İsmail Turan ve Emrullah Altun'dan oluşan heyet YeniDönem gazetesini ziyaret etti...

Ziyaretin gündemi yerel seçimler, ağırlığı ise Yıldırım'dı...

Bursa göç şehridir. Anadolu'dan, Balkanlar'dan, Kafkaslar'dan yoğun göç alır. Yıldırım ise Bursa'nın en fazla göç alan ilçesidir, dolayısıyla da çarpık kentleşmeden, kaçak yapılaşmadan en fazla nasibini alan yerdir. Sorunları çoktur... Dar gelirli vatandaş sayısı da oldukça fazladır.

Dolayısıyla belediyecilik hizmetlerine çok ihtiyaç duyulur. Yıldırım 2004 yılından bu yana AK Partili belediye başkanları tarafından yönetiliyor. 30 Mart seçimlerinden sonra da AK Partili belediye başkanı tarafından yönetilme olasılığı çok yüksektir.

 Bir önceki döneme bakıldığında Ali Yazır'ın belediye başkan adayı olduğu seçimlerde MHP ikinci; CHP ise üçüncü parti olarak çıkmıştı.
Ancak şimdi; 2014 seçimlerinde ikinci parti olarak çıkan MHP ile birinci parti olarak çıkan AK Parti, Cumhur İttifakı kapsamında AK Parti'den Oktay Yılmaz'ın belediye başkan adaylığında seçime katılmakta.  

GÖÇ ALIRKEN GÖÇ VERMESİNİ ÖNLEMEK

Geçmiş dönemde müstakil olarak yerel yönetimlerde var olan MHP, şimdi Cumhur İttifakı'nın bir bileşeni olarak yer alacak... Halen Yıldırım Belediye Meclis üyesi olan İhsan Bilgili'nin aday gösterilmesi belediyecilik birikimi göz önüne alındığında yerinde bir yaklaşımdır.

Ancak Yıldırım'ın hâlâ çözüm bekleyen pek çok sorunu var. Bunların başında da çarpık yapılaşma ve kentleşme geliyor. Yıldırım'ın değişimi, dönüşümü için eğitimli, belli bir gelir düzeyini yakalamış kesimin Yıldırım'da tutulması yani bir yandan göç alırken, diğer yandan da göç vermesinin de önüne geçilmesi gerekiyor.
Peki, bu nasıl olacak? Yıldırımlıyı sosyal ve kültürel olarak besleyebilecek ortam Yıldırım'da var mı? Yıldırım bir spor, sanat, kültür merkezi haline neden gelmesin ki! Daha fazla okullaşma da önemli. Bu yerel yönetimlerden çok merkezi hükümetin işidir.

(Yine daha çok, büyük kamu kurumlarının da gelmesi Yıldırım'ı dönüştürecek hususlardandır. Teknik Üniversite'nin Yıldırım'dan Kestel'e gidecek olması Kestel için büyük bir artı iken Yıldırım için ise büyük bir eksidir. Yıldırım'ın siyasi dinamiklerinin gücü bunu engellemeye yetmemiştir...)

Peki, tüm bu sorunlar nasıl çözülecek? Belediyecilik hizmetlerine proje bazlı katkıları olacak mı?  Yıldırım Belediye başkan adayı Oktay Yılmaz henüz proje tanıtım toplantısını yapmadı... MHP Yıldırım İlçe Teşkilatı'nın projelere katkısı olacak mı?

'SADECE DENETİM DEĞİL'
Dün Yıldırım İlçe Başkanı Serkan Aydemir, Cumhur İttifakı'nın önemine dikkat çekti ve seçmene iyi anlatılması gerektiğine vurgu yaptı.

Aydemir "Belediye meclis üyelerimiz parti deneyimi olan arkadaşlarımız. Yanlış bulduğumuz şeyleri söyleriz. Doğru bulduğumuzu da destekleriz" derken, YeniDönem gazetesi Genel Müdürü İbrahim Öge de "Belediyelerin panzehiri üretken belediyeciliktir" saptamasında bulundu.

Aydemir sadece denetleyen olmayacaklarına dikkat çekerek "Yıldırım'da ikinci partiydik. Kanunların doğru kullanılması önemlidir. Biz sadece denetleyen değil, proje üretip vizyon ortaya koyan bir çalışma yürüteceğiz" dedi.
Yıldırım'da daha fazla kültür, sanat ve spor merkezi olması gerektiğine vurgu yaptı. Peki, Yıldırım Belediyesi'nin yeni dönemine ait projeler konusunda öneri getiriyorlar mıydı? Bu soruyu şöyle yanıtladı:

 "AK Parti ilçe teşkilatıyla görüşüyoruz. Zaten önceden yaptığımız bir hazırlığımız var. Önerilerimizi sunuyoruz. 19 Mart'ta Yıldırım Belediye başkan adayı Oktay Yılmaz, proje tanıtımı yapacak. Öncesinde görüşmelerimiz sürüyor..."

Başkan Aydemir, sahada seçim çalışmalarını etkin olarak sürdürdüklerini de anlattı.

RANTI KAMUYA DAĞITMAK

 İl Sekreteri Mustafa Engin Kargılı ise şunları söyledi:

 "MHP İl teşkilatımızda AR-GE komisyonumuz var. Tüm ilçelere yönelik projeler geliştirdik. Kitap halinde yürüyor. Kentsel dönüşümden turizme, ulaşıma pek çok konuda hazırlandık. Yerel yönetimlerdeki en büyük projemiz rantı kamuya dağıtmaktır. Yeni dönemde de rantın halka dağıtılacağı bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz..."

Halen Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olan İhsan Bilgili, belediye meclis üyeliği çalışmalarına dikkat çekti:

"Belediye meclis üyesi olarak doğru yapılanlara teşekkür ettik. Yanlış ya da eksik gördüklerimizi de gündeme getirdik. Olaylara politik bakmadık. Biz kendimizi belediye başkanı olarak düşündük. 'Biz olsaydık ne yapardık?' diye baktık meseleye. Bunu sürdüreceğiz. Gelen konuları doğru ise destekleyeceğiz, yanlışın da karşısında olacağız. İki lider Sayın Devlet Bahçeli ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliklerini konuşturdular. Türkiye'nin siyasal birliğini ve sosyolojik altyapısını tahkim ettiler..."

SOSYAL KONUT PROJE ÖNERİSİ

İhsan Bilgili yeni döneme dair şu bilgileri paylaştı:

"Kentsel dönüşüm komplike bir sorun. Küçük ve parsel bazlı olduğu için sıkıntı oldu. Mahalle ve ada bazlı planlı kentsel dönüşüm olsaydı sorun olmazdı. Sosyal konutlara yönelmemiz lazım..."

İzmit'te başarıyla hayata geçmiş ama Bursa'da dillendirilmeyen sosyal konut projesine Bilgili şöyle bir açılım getirdi:

"Bursa'nın TOKİ'si olacak. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 'Bursa Konut AŞ' kurulabilir ve konut üretilebilir. İkinci önerimiz ise belediye bünyesinde bir vakıf kurulması. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı her yere yetişemiyor. Mesela evlenecek olan gençler evlenemiyor. Onlara yuva kurmaları konusunda yardımcı olunabilir.

Yine Büyükşehir'deki önerilerimizden biri de Bursa'nın 'Türk Dünyası Kültür Başkenti' olmasıdır. 2019'u Kırgızistan'ın Oz şehri aldı. 2020'de Bursa'nın alması için destek verilmesi lazım..."

Bilgili geçmiş dönem belediye meclis üyeliği çalışmalarına atıfta bulunarak "Buhara ile Bursa kardeş şehir oldu. Önerimiz kabul edildi. 5 yıllık dönem bitti. Yıldırım Belediye Meclisi'ne, Yıldırım belediye başkanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.