Hava Durumu

MMO'da 26 yıl sonra tek listeyle seçim

Yazının Giriş Tarihi: 14.02.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.02.2020 06:00

TMMOB Bursa şubelerinde seçim takvimi tamamlanmak üzere.

Mimarlar Odası (MO) Bursa Şubesi, Jeofizik Mühendisleri Odası  (JMO) Güney Marmara Şubesi, Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Bursa Şubesi, Makine Mühendisleri Odası (MMO) Bursa Şubesi gibi önemli odalar kongrelerini tamamladı. 

MO Bursa Şubesi ile ŞPO Bursa Şubesi'nde yönetim değişirken, JMO ve Güney Marmara Şubesi'nde Başkan Engin Er ile MMO Bursa Şubesi'nde Başkan Fikri Düşünceli güven tazeledi.

Şehir Plancıları ile Mimarlar Odası Bursa açısından iki önemli odadır. ŞPO Bursa Şubesi'nin yeni yönetimi Alp Kaya'nın başkanlığında Murat İlkme, Ahmet Metin, Murat Güler, Müge Gürsoy, Onur Teksin, Aslı Balaban Yeğenoğlu'ndan oluştu. Bu ekipten Murat İlkme'yi geçmiş yönetimlerden tanıyoruz.

MO Bursa Şubesi'nde ise yönetimi ise Şirin Rodoplu Şimşek başkanlığında Hasan Ertaş, Rahmi Dede ve Üzeyir Güven, Ömer Faruk Şahin, H. Aşkın Şencan, Murat Emrah Saka'dan oluşuyor.

Bu hafta sonu ise Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Bursa Şubesi'nin genel kurulu var. İki liste yarışıyor; Abdullah Büyükışıklar'ın öncülüğündeki Çağdaş Demokrat Mühendisler Grubu; diğeri ise Mehmet Can öncülüğündeki Katılımcı Mühendisler Grubu...

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi de kongre sürecinde. 23-24 Şubat tarihinde gerçekleşecek genel kurulda mevcut başkan Mehmet Albayrak öncülüğündeki Çalışma Grubu ile Çağdaş Mühendisler Grubu'nun adayı Cüneyt Erdem öncülüğündeki ekip yarışacak.

MMO'DA MESLEKTE BİRLİK ADAY OLMADI

MMO Bursa Şubesi'ne gelince... Güven tazeleyen Başkan Fikri Düşünceli ile görüştüm... Bu seçime tek listeyle girmişlerdi.  Sanki daha önce de tek listeyle gidilen seçimler vardı gibi geldi,  Oda'da kaç kez tek listeyle seçime gidildiğini sordum; "26 yıldır ilk kez tek listeyle gidildi" dedi.

Yıllardır Meslekte Birlik Grubu aday çıkartırdı. Geçen dönem de Mustafa Arslan'ın başkan adaylığında seçim yarışına katılmışlardı. Bu dönem aday çıkartmadılar.
Bu mevcut yönetimin icraatlarının genel olarak kabul gördüğüne de işaret ediyor.
Fikri Düşünceli ile görüştüm; "913 kişi kongreye katıldı. Tek liste olmasına karşın iyi bir katılım olduğunu düşünüyorum. Meslekte Birlik grubu seçime katılmadı. Ama biz onlardan bağımsız olarak seçim çalışmamızı yürüttük."

Düşünceli'ye "Bu da başarılı olduğunuzu gösteriyor" dedim; "Doğru işler yaptık, pek çok projeyi hayata geçirdik"  yorumunda bulundu.

EĞİTİME DAHA DA AĞIRLIK VERİLECEK

Ardından da eğitim konusunu gündeme getirdi:

Eğitim konusuna ağırlık verdik. Hatta yeni mezun çalışmayan üyelere yönelik eğitimlere diğer odalardan bile talep geldi.

Vefa kapsamında mesleki deneyim paylaşımı vardı. Mesleğinde başarılı olmuş deneyimli meslektaşlarımızı ayda bir düzenlenen toplantılarda gençlerle buluşturduk.

Deneyim paylaşımı sağladık. Bunlar önemli ve olumlu projelerdir.  Sektör dernekleriyle ilişkilerimizi geliştirmeye çalıştık.

Mesleğimizle ilgili derneklerle ortak etkinlikler yaptık. Önümüzdeki dönem bunları geliştireceğiz. Bu yöndeki çalışmalarımız artarak sürecek. Eğitim çalışmalarına daha da ağırlık vereceğiz.

Geçmiş dönemde; 274 etkinlikte toplam 3 bin 101 kişiye eğitim verdik. 100'ün üzerindeki Makine ve Endüstri Mühendisliği öğrencisine MMO Kaynak Eğitim ve Muayene Merkezi'nde staj ve eğitim imkânı sağladık.

Gençlik geleceğimiz dedik. Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine ve Endüstri Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencilerine yönelik 4 adet bitirme proje yarışması düzenledik.

Uzman meslektaşlarımız tarafından 600'den fazla yeni mezun ve çalışmayan üyelerimize yönelik 19 farklı konuda ücretsiz eğitimler düzenledik"

MMO'NUN KAMUCU YANI

Düşünceli MMO Bursa Şubesi'nin "Kamucu" yönüne vurgu yaparak şunları söyledi:

"Odamızın kamucu bir yanı var. Kamucu politikaları da sürdürmeye, toplumu savunmaya devam edeceğiz.

Kentin toplumun sorunlarıyla, toplumun vicdanı olmaya devam edeceğiz. TMMOB Makine Mühendisleri Odası olarak toplumu savunmak durumundayız.
Kentlerimiz gerek deprem, gerek altyapı gerekse üst yapı açısından çok sorunlu.

Geleceği, eğitimi, laikliği, çağdaş yaşamı;  rant politikalarına karşı doğayı, çevreyi kentlerimizi savunmak zorundayız. Bunu kısaca toplumu savunmak olarak değerlendiriyorum..."

8 bin 870 ARTI 642 ÖĞRENCİ ÜYE

Düşünceli sözlerini şöyle sürdürdü:

"TMMOB'a bağlı 24 Meslek Odasından biri olan MMO, bugün ülke genelinde yaygın örgütlü yapısı, 110 bini aşan üye sayısı ve 20 bini aşan Üniversitelerde örgütlü Öğrenci üye sayısı ve yaptığı yüzlerce etkinlikle, ülkemizin en etkin meslek örgütlerinden birisidir."

1987 yılında il temsilciliği düzeyinde çalışmalara başlayan MMO Bursa Şubesi'ne Balıkesir, Çanakkale ve Yalova olmak üzere 3 il temsilciliği ile Bandırma, Edremit ve İnegöl olmak üzere 3 ilçe temsilciliği var.

MMO Bursa Şubesi bünyesinde Kaynak Eğitim ve Muayene Merkezi'nde (KEMM)  üniversite öğrencilerine staj ve eğitim imkanı da tanınıyor. MMO Bursa Şubesi bünyesinde 8 bin 870 üye ve 642 öğrenci üye bulunuyor."

Kamusal denetimlere gelince;  Düşünceli; "bin 103'ü proje denetimi olmak üzere değişik konularda 46 bin 429 kamusal denetim gerçekleştirdik" bilgisini paylaştı.

 2 geleneksel gece, 6 konser ve 10 resim sergisi gerçekleştirildiğini de anlatan Düşünceli yeni dönemde kültür ve sanat çalışmalarının da süreceğini söyledi.

Yönetim Kurulu toplantılarını asil ve yedek üyelerin katılımıyla gerçekleştiren MMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu;

Asıl üyeler: Başkan Fikri Düşünceli; Devrim Tutku Ateş, Feridun Tetik, A. İhsan Taşkınsel, D. Alpaslan Gürbüzer, Emine Kaya, Yasemin Yeşil.

Yedek Üyeler: Nuray Yılmaz Gültekin, Filiz Engin Tambova, Esengül Basut, Cengiz Heycan, Sunullah Kumru, Metin Sarıbal, İlker Ulaş Mollaoğlu.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.