Hava Durumu

Mustafa Esgin bir yıllık çalışmasını paylaştı

Yazının Giriş Tarihi: 30.08.2019 06:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.08.2019 06:08

 AK Parti Milletvekili Mustafa Esgin seçildiğinden bugüne bir yıllık faaliyetlerini paylaştı. Esgin söze "Bir yılın hesabını vermeye geldik" diyerek başladı ve "Hesap verir, hesap verilebilir olmayı da önemsiyorum" dedi. Bir milletvekilinin ilk kez 1 yıl sonunda böyle bir toplantı düzenlediğine şahit olduk.

(Önceki yıllarda milletvekiliyken CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil çalışmalarını anlatan aylık raporlarla kamuoyunu bilgilendiriyordu.)

Esgin konuşmasında 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı da kutladı. 25 Haziran 2018'de seçim ekibi ve gönüllülerle teşekkür buluşması gerçekleştirdiğini, akabinde de teşekkür ziyaretlerine başladığını anlattı:

"Karacabey'de pazarda teyzeler 'Sadece seçim zamanı gelmeyin, diğer zamanlarda da gelin, demişlerdi. Salı pazarında sözleştiğimiz teyzelerimiz ve esnafımız başta olmak üzere bursa 1. seçim bölgemiz olan Osmangazi, Nilüfer, Karacabey, Mustafakemalpaşa, Orhaneli, Büyükorhan ve Harmancık'ta hemşehrilerimize seçim ertesi teşekkür ziyaretlerimize başladık.

TBMM'de KİT Komisyonu'nda görev aldık. 5 ayrı önerge ve kanun teklifinde imzamız var. Doğu Akdeniz konusu ile ilgili Meclis'te ilk konuşmayı yapan milletvekiliyim. Yurt dışı AIBPA'da görev yaptım, 3 toplantıda Bursa ve TBMM'yi temsil ettim, insan ve kadın hakları konusunda konuşma yaptım Sırbistan, Arnavutluk Dostluk Grubu'nda yer aldık..."

"221 MAHALLEYE GİTTİK"

Ardından da Bursa'daki çalışmalara atıfta bulundu:

"Cumhurbaşkanımızın 'kahveler kıraathaneye dönüşsün' talebi kapsamında 3 millet kıraathanesi açtık. Bazı kahvehanelere kitap dağıttık. 5 millet kıraathanesi daha açılmak üzere. Bugüne dek 221 mahalleye gitmişiz. Kimi zaman tam gün süren vatandaş buluşmaları gerçekleştirdik. Okul, aile sağlığı merkezi gibi bütünleşik sorunları olan mahalleleri birleştirip bölgesel toplantılar gerçekleştirdik. O ilçenin belediye başkanlarını da davet ettik. Yerinde inceleme yapınca sahaya hakim oluyoruz. Günün sonunda 7, 8 sorun çözdük.

Çok sayıda muhtar, meslek odası, sivil toplum kuruluşu ziyareti gerçekleştirdik. Bunları teşkilatımızla ve diğer milletvekili arkadaşlarımızla yaptık. 17 ilçe teşkilatıyla buluştuk. 38 televizyon programında devam eden projelerimizi ve yapılacakları tartıştık... İletişimi çok önemsiyoruz..."

OTOYOL, YHT, HAVAALANI
Ve sözü otoyola getirdi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul, İzmir, Bursa otoyolunu hizmete açtı. Bursa, İstanbul ve İzmir bir entegrasyon sürecine girdi, bu aşamada şehirde turizmin, sanayi ve tarımın nasıl gelişeceğinin tartışılması lazım. Otoyoldan sonra Bursa turizmi çok gelişecektir. Bayramda 9 günde 1 milyon 745 bin araç geçtiyse doğru ve yerinde bir yatırımdır."

Soru cevap kısmında gündeme gelen konulardan biri de yüksek hızlı tren (YHT) oldu. Mustafa Esgin şunları söyledi:

"YHT Bursa'da devam eden projelerin en önemlisidir. Bursa'da yük taşımacılığını havaalanına bağlayacak. Bursa'nın yaş sebze ve meyvelerinin uluslararası pazarlara ulaştırılması kolaylaşacak. Bir gecikme vardır, ama hiçbir gecikme bir başarı öyküsünü silemez. Sayın Hakan Çavuşoğlu ve diğer milletvekili arkadaşlarımızla bu süreci yakından takip ediyoruz."

Yenişehir Havaalanı'nın daha verimli kullanılmaya başlandığını anlatan Mustafa Esgin "4 Anadolu şehrine başlayan tarifeli seferler 6 Anadolu şehrine yüksek dolulukla devam ediyor. Çok sayıda hemşehri dernekleri diğer Anadolu illeri için de talepte bulunuyor.

 Adana, Samsun, Sivas da gündemde. Yurt dışına Bulgaristan Filipe; Makedonya Üsküp; Rusya Moskova; Fransa Paris ve Almanya'ya tarifeli uçuş için THY, AnadoluJet gibi kuruluşların başkan ve yöneticileriyle görüştük." dedi...

Bursa'nın turizm potansiyeline dikkat çekti:

"Bursa önemli bir turizm potansiyeline sahip. Kış sporları, termal, tarih, kültür, doğa, inanç ve sağlık turizmi potansiyeli yüksek. Büyükşehir Belediyemize uluslararası sağlık kongresi önerisi geldi.  Sayın Aktaş, konuya yakınlığım nedeniyle beni de toplantıya çağırdı. Bu öneri için iki neden gösterdiler, birincisi otoyol, Bursa'nın İstanbul ve İzmir ile entegre olması.

İkincisi Şehir Hastanesi'nin açılması. Şehir Hastanesi Bursa'da öncelikle halkımıza, Güney Marmara bölgesine hitap eden 3. basamak bir sağlık araştırma merkezidir. Aynı zamanda sağlık turizmine de hizmet verecektir... "

Sıcaksu bölgesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın çok kararlı bir davranış sergilediğine dikkat çeken Esgin "1500 yıllık termal hikayesi yeniden yazılabilir" dedi.

MURADİYE'DE 400 YATAKLI MEMLEKET HASTANESİ

Mustafa Esgin, Bursa Devlet Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Çekirge Devlet Hastanesi ve Acemler'de inşaatı devam eden hastane ile ilgili sorulara ise şu yanıtı verdi:

"Şehir Hastanesi 2,3 milyar liraya mal oldu, bin 355 yatağı var, kendi içinde 6 ayrı hastaneden oluşan iyi bir projedir. Bursa'nın sağlık şehri olması doğru bir yatırımdır. Yanık üniteleri, organ transplantasyonu potansiyeli var. Bu işlemleri yapabilecek özellikli hekimlerin de atanmasına özen gösterdik. Burası ikinci basamak hastane değildir. Her yerde yapılamayan işlemler burada gerçekleşecek...

Biz Bursa Devlet Hastanesi çevresindeki çiçekçileri, esnafı, bağış yapan hayırseverleri de ziyaret ettik. Buraya yönelik çok bilgi kirliliği var. Onkoloji Hastanesi hasta kabul ediyor. Devlet Hastanesi, bina olarak güçlendirildiğinde burası 400 yataklı hastane olarak hizmet verecek. Bunu defalarca deklare ettik. Acemler'deki hastanenin 1,5 yıl içerisinde tamamlanması öngörülüyor. Çekirge Devlet Hastanesi buraya taşınacak ve bin yataklı hastane olarak hizmet verecektir... Samanlı bölgesine 600 yataklı hastane yapacağız. İkinci basamak hastaneleri önemsiyoruz."

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ AÇILIYOR

Esgin, Çağrışan'da yanan orman alanının ağaçlandırıldığını, yüksek gerilim hattı altına ise adaçayı ve defne bitkilerinin dikildiğini anlattı.

Bursa'nın tematik üniversitelere ihtiyacı olduğunu söyleyen Mustafa Esgin, Tarım, Denizcilik gibi üniversiteler kurulabileceğini, şehirde özel de dâhil üniversite sayısının artması gerektiğini söylerken bir de müjde verdi:

"Bursa'da uzun yıllardır dillendirilen Diş Hekimliği Fakültesi nihayet kuruluyor. Bu sene yetişmedi. Önümüzdeki yıla yetişecek..."

Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile görüşme halinde olduklarını anlatan Esgin, TEKNOSAB'da önümüzdeki yıl fabrika inşaatlarının başlayacağını ve uluslararası büyük bir yatırımın geleceğini de söyledi...  

DEĞERLİ OKUR!.. 

İşgalci emperyalistlere karşı verilen şanlı direnişin zaferle taçlandığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nız kutlu olsun...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.