Hava Durumu

'Neler oluyor hayatta!

Yazının Giriş Tarihi: 22.10.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.10.2020 06:00

Bazen düşünüyorum; şiddet mağduru kadınları ve çocukları yazıp duruyoruz da "ne oluyor?" diye... Şiddet duruyor mu? İşte Kadir Şeker'in davası! Tecavüzcüler, tacizciler tutuksuz yargılanıyor genç kızları tuzağa düşürüp gece kulüplerinde döve söve, çalıştırıp paralarını ellerinden alan ruh hastaları yargılanmıyor bile!.. Kadınlar seslerini sosyal medyada duyurmaya çalışıyor... Kimisi de sesini duyuramadan öldürülüyor!

Ama bir kadını şiddetten kurtarmak isterken darp edilen ve boğuşma sırasında istemeden katil olan genç üniversite adayı Kadir Şeker 12,5 yıl ceza alıyor... Pek çok hukukçunun meşru müdafaa dediği olayda müebbet hapisten tahrik indirimiyle 15 yıl olan cezası iyi hal nedeniyle 12,5 yıla indiriliyor!..

Kadir Şeker'in hapis hükmünden sonra "kadınların çığlığına koşmadılar!" diye kimseye kızacak halimiz kalmadı.

Öte yandan, Bursa'da Nazan Kırkgöz'ü geçen sene boş bir arazide öldüren Yusuf Mıcık da haksız tahrik ve iyi hal indiriminden yararlanıyor; Kadir Şeker'den sadece 2,5 yıl fazla hapis cezası verildi!..

Haber basında "Bursa'da fuhuş için anlaştığı kadını öldüren sanığa indirimlerle 15 yıl hapis" başlığı ile yer aldı. Başlık haksız tahrik ve iyi hal indirimi gerekçesini özetliyor. Pazarlıkta anlaşamadığı kadın cep telefonunu alıp kaçmış, silah da nasılsa hazırdaymış, yatarı bile olmayan suçun infazını yapmış adam!

Öldürülen insan kendini savunamıyor... Biri bir kadını kurtarmak için araya giriyor, boğuşma sırasında saldırgan bıçaklanıyor; adam ölmeseydi, muhtemelen Kadir Şeker ölecekti ve kendini savunamayacaktı! Katili de cezadan yırtmak için "Yanımdaki kadını taciz etti" diyecekti; kamuoyunda Kadir Şeker ölü bir tacizci genç olarak anılacaktı!..

İNANILMASI ZOR AMA GERÇEK!

Şimdi inanılması zor ama gerçek bir kadına şiddet hikâyesini paylaşacağım. Hani insan öykü yazayım dese aklına böyle bir kurgu getiremez.

C.E. Erkek, Bursa'da yaşıyor. Şu anda 40'lı yaşlarının başında. Hikâyemiz 2005 yılında başlıyor; o tarihte 26, 27 yaşında olmalı. Sert delikanlı havalarında. Siyasete yakın isimlerle takılıyor.

Adam kuaför olan bir genç kızı (M.Y.) ayaklarından vuruyor. M.Y. zor iyileşiyor, ama ne gariptir ki, kendini vuran adamla 2006 yılında evleniyor! Çocuğu da oluyor!..

2008 yılında çekişmeli boşanıyorlar. C.E. çocuğu inkâr ediyor; DNA raporuyla kendisinden olduğu kanıtlanıyor. Kavgaları bitmiyor; kadın silahla tehdit edilince şikâyetçi oluyor dava açıyor. Bu arada adam kadını sokakta kıstırıyor ve tabancayla yaralıyor. Kadın can havliyle civardaki kahvehaneye sığınıyor. Tesadüfen orada bulunan polisle C.E. arasında silahlı çatışma çıkıyor.

Yargılanıyor ve diğer cezalarla birlikte toplamda 9 yıl kadar hapis cezası alıyor ama teslim olmuyor ve Bursa'da yıllarca kanun kaçağı olarak yaşıyor.

Buraya kadar ne yazık ki sıkça yaşanan bildik kadına şiddet hikâyesi...

Dananın kuyruğu iki yıl önce kopuyor! C.E İstanbul'a yerleşiyor. Orada da kanun kaçağı, ama C.E. artık C.E. değil!.. Bedenindeki kıl ve tüyler epilasyonla gitmiş; göğüslere silikon yaptırmış, saçlar uzun! Alnı açık olduğu için ya bandana ya da postiş takıyor. Abartı makyaj ve mini etekler... Sosyal medya sayfasında kadın ismi (E.S.) kullanıyor. Sayfasında epeyce güzel, şuh resimleri var. İnfaz Yasası'ndan yararlanmak için kendiliğinden teslim olmuş. O artık bir travesti ve eskiden eşi olan bir kadına şiddet uygulamaktan, ateşli silahla vurmaktan dolayı İstanbul'da bir cezaevinde 3 ya da 4 yıllık yatarı olan hapis cezasını çekiyor...

Böylesini de hiç duymamıştım!

Daha neler göreceğiz bakalım!..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.