Hava Durumu

Oktay Yılmaz ve Necati Şahin'in projeleri

Yazının Giriş Tarihi: 16.03.2019 06:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.03.2019 06:02

Yerel seçimlere 14 gün kalmışken belediye başkan adayları art arda projeleriyle kamuoyunun karşısına çıkmaya başladı. Büyükşehir'den sonra şimdi de ilçe başkan adayları projelerini açıkladı.

Yıldırım Belediye başkan adayı Oktay Yılmaz, Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki toplantıda projelerini sundu...  AK Parti Bursa Milletvekili ve eski Bakan Efkan Ala, eski Bakan Faruk Çelik,  milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Alinur Aktaş ile AK Parti ve MHP il ve ilçe yöneticileri de katıldı...

Oktay Yılmaz "Şehir, kadınıyla, genciyle, çocuğuyla engel tanımaz değerleriyle bir bütündür. Gençleriyle, esnafıyla, sanatçısı, eğitimcisi ve sporcusuyla Yıldırım bir bütündür. Onun için Yıldırım'da ilk söz milletimizin olacak" derken...
Yılmaz'ın projeleri arasında Yıldırım'da her sokağa doğal gaz geleceği de yer alıyor. "Yıldırım'ın üçte birinde imara ilişkin problemler var. Planlama yapılmış bölgelerin yanı sıra kentsel dönüşüm alanı ilan edilen henüz uygulama olmayan bölgeler de var" diyor. Yılmaz; Yıldırım'ın sorunlarının merkezi hükümetin de desteğiyle ve planlama yaparak çözüleceğini söylüyor...

TELEFERİK'E KATLI OTOPARK
Yılmaz'ın anlattıkları projelerden bazıları şunlar:

Hurdacı esnafı şehir dışına çıkarılacak. Ankara Caddesi'nin kuzey ve güney kısmında dikey yollar oluşturularak ana arterlerin yükü hafifletilecek. Erdoğan Caddesi'nin devamı kamulaştırılarak Esenevler'e bağlanacak.  Selçukbey devamında Otosansit üzerinden Balıklı köprüsüyle birlikte Değirmenönü ve Kestel'e alternatif yol oluşturulacak. Akıllı kavşak uygulamaları artacak, Millet Mahallesi'ne direksiyonel kavşak yapılacak.

Teleferik'e katlı otopark inşa edilecek. Ahmet Taner Kışlalı Meydanı'nın altı otopark olacak. Uludağ eteklerinde yeni parklar, yürüyüş ve bisiklet yolları, mesire alanları yapılacak. Millet Mahallesi Aktivite Parkı Gökdere'nin yanına kurulacak. Erikli Balaban Mahallesi, Cumalıkızık'ta sosyal tesislerin de olduğu mesire alanı yapılacak. Vakıfköy Kent Parkı'nın devamı olarak Deliçay üzerinde Millet Bahçesi yapılacak.

YEŞİL'DE CEPHE DÜZENLEMESİ

Tarihi ve kültürel değerler öne çıkartılacak; Şible'den Emirsultan'a giden cadde üzerinde cephe sağlıklaştırma uygulanacak. Molla Yegân, Mimar Sinan millet kıraathanesi olacak. Karaağaç'ta sosyal yaşam merkezi kurulacak. Okuma salonları, Anne Çocuk Evi, Yıldırım Hanımeli Çarşısı yapılacak.
Her mahalleye bir kapalı pazar yeri yapılacak. Hayvan barınağı rehabilite edilecek.

Okul etkinlik alanları, çocukların tarımla uğraşacağı etkinlik bahçeleri, engelsiz park alanları, taziye evleri yapılacak. Mevcut parklar rehabilite edilecek... Spor tesisleri yapılacak.

ŞAHİN: BEYLİK BİTİYOR

Nilüfer Belediye başkan adayı Necati Şahin'in Podyum Davet'teki proje tanıtım toplantısına AK Parti mevcut ve eski milletvekilleri ile AK Parti ve MHP il ve ilçe yöneticileri de katıldı. Necati Şahin, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanlığı yapmış ve yaparken de uzun süre Büyükşehir'de özellikle de ulaşıma yönelik projeleri eleştirmiş; ulaşıma dair çözüm önerileri sunmuştu. O süreçte merkez sağda bilinen bir isim olmasına karşın CHP Büyükşehir Belediye başkan adayı olmuştu. Şimdi de AK Parti Nilüfer Belediye başkan adayı... Deneyimli bir siyasi olarak iyi bir sunum hazırlamış "Beylik bitti, şimdi çalışma zamanı" dedi.

KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ

 Şehir planları, Altyapı ve ulaşım, Kentsel dönüşüm, Benzersiz şehircilik, Akıllı şehircilik, Çevreye saygılı şehircilik, Sosyal belediyecilik, Yatay şehirleşme, Halkla birlikte yönetim, Tasarruf, şeffaflık ve Değer üreten şehirler" ilkelerini ve projelerini paylaştı.

Şahin kentsel dönüşümden insanları mağdur etmeyeceklerini, bu konuda Büyükşehir ve Çevre Şehircilik Bakanlığı ile birlikte çözüm üreteceklerini söyledi.

Nilüfer Kongre ve Kültür Merkezi, FSM Hastane alanının şehir meydanı, yer altı ve yer üstü otoparkları, Balat Konser alanı, Ayvalı Parkı; Kayapa Çamlık Kent Ormanı, tema, arkeolojik müze ve parkı, Balkanevi, drone park, yaşlı ve alzaymır evleri gibi çarpıcı projeleri gündeme getirdi.

DAĞYENİCE, MİSİ VE GÖLYAZI

Mahalle pazarlarının bir kısmı iyileştirilip bir kısmı yeniden yapılarak buralarda etkinlik, spor ve konser alanı da oluşturulacak. Amfi tiyatro ve mini sahnelerde Nilüferliler müzik yapacak.
Eko köyler ve karavan turizmi için karavan parkı, yaşlı ve alzaymır hastaları için yaşam köyleri oluşturulacak.

Misi, Dağyenice ve Gölyazı'da turizme yönelik çeşitli düzenlemeler yapılacak. Engelsiz parklar ve engelsiz eğitim için mesleki ve rehabilitasyon merkezi kurulacak.

Gençlik merkezleri, açık ve kapalı yüzme havuzları, futbol-basketbol sahaları ve tenis kortları, hobi bahçeleri yaygınlaştırılacak.

Şahin'in gündeme getirdikleri arasında; hayvan hastanesi ve oteli, açık hava sinemaları Göçmen Konutları rehabilitasyonu; tematik gençlik parkları, kırsalda tarım ve hayvancılık destekleri, hava kirliliği ölçüm merkezleri, yeşim binalar, sanayi bölgeleri çevresine ekolojik kuşak, ekolojik köyler, hobi sanat evleri, adrenalin park gibi çok sayıda proje de var...

Yıldırım-Nilüfer ilçelerinin projeleri, ilçelerin sosyoekonomik dokusunu da ortaya koyuyor aslında...  Projeleri, yöredeki sorunlar kadar halkın talebi de belirliyor. Nilüfer'deki projeleri talep eden Yıldırımlı, eğer ekonomisini de düzeltmişse ya da eğitimliyse talebini Yıldırım'da kalarak değil Nilüfer'e taşınarak hayata geçiriyor... Kentlilik bilincinin oluşması, gelişmesi adına bu kesimin Yıldırım'da tutulması gerekiyor.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.