Hava Durumu

Pazar günü "koşabiliyorsanız koşun!"

Yazının Giriş Tarihi: 13.08.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.08.2020 06:00

Koronavirüs salgını dünyada ve ülkemizde hayatın her alanını etkiledi. Spor da onlardan biri. Gerçi memlekette spor denilince, vatandaşın çoğunluğunun aklına ilk gelen şey futbol!.. 

Tartışmalı bir şekilde başlayan maç sezonu, kördüğüm atılarak tamamlandı. (Benim gibi futbol özürlüsü birinin bile aklının ereceği bir ahval yaşandı.) Hayatımda üç kez futbol yazısı yazdım; Galatasaray şampiyon olduğunda, Bursaspor küme düştüğünde ve şampiyon olduğunda! Yine küme düştü; bu defa yazmadım!..

Bursaspor'un gidişatı öylesine kötüydü ki; benim gibi spordan anlamayan birine bile "Bu takım küme düşer, orada da kalır!.." dedirtmişti. Bursaspor, rahmetli İbrahim Yazıcı'dan sonra zaten iflah etmedi... (Futbola siyaset bulaştırıyorsanız, bari düze çıkartın, elin oğlunun takımına siyaset bulaştığında küme düşmüyor, hatta şampiyon bile oluyor!..)

Neyse... Biz konumuza dönelim. Spor sadece futboldan ibaret değil...

Artistik buz pateni var mesela. Eskiden TRT'de hayran hayran izlerdik. Zira bizde çocukların buz patenini öğreneceği buz pistleri yoktu. Buz pistleri çoğaldıkça, bu alanda derece yapan sporcular da yetişmeye başladı.
O kadar çok spor dalı var ki, okçuluk, at yarışları, binicilik; aikido, karate, judo, tekvando, boks, güreş, eskrim, basketbol, voleybol, badminton, masa tenisi, tenis, hentbol, jimnastik, kayak, yüzme, su topu, kürek, yelkenli, bilardo ilk aklıma gelenler...
Dağcılık, dalgıçlık, bungee jumping, yamaç paraşütü, bisiklet, motor ve araba yarışları (spor mu emin olamadım, spordur herhalde!) var.
Bir de dünyanın en eski spor dallarından olan atletizm...  İşte bugünkü konumuz da atletizm...

LOVERUN DUDAKLI 2020 KOŞUSU

Merinos Parkı Gönül Dostları'nda düzenlenen basın toplantısında Loverun Dudaklı 2020 Koşusu tanıtıldı...

Önümüzdeki hafta sonu (16 Ağustos Pazar günü) düzenlenecek atletizm turnuvası atletizme gönül verenleri buluşturacak.

Etkinliğe milli sporcular da katılıyor, 87 yaşındaki delikanlılar da... Çocuklarıyla birlikte katılan aileler de var. Bu çok önemli, zira ağaç yaşken eğilir, çocuklara spor küçük yaşta sevdirilir. Koşunun en önemli özelliği halka açık olması.

Mehmet İşsever sorumluluğunda düzenlenen Loverun Dudaklı 2020; kovid-19 salgını döneminde askıya alınan ve normalleşme sürecinin ilk yol koşusu olma özelliğini taşıyor...

İşsever'in paylaştığı bilgilere göre; koşu; geçen ay içerisinde sel felaketi yaşayan Kestel Dudaklı kırsal mahallesine (köyüne) moral desteği vermeyi, köyün tarihi çınarlarla çevrili yolunun yanı sıra Narlıdere Parkuru ile Bursa'nın doğal güzelliklerinin de tanıtımına katkıda bulunmayı hedefliyor...

Ayrıca atletizme ilgi duyanları bir yarışta buluşturacak olan etkinlikte, koronavirüs salgınına yönelik sosyal mesafe ve hijyen kurallarının uygulanmasıyla ilgili her türlü tedbir de alınmış durumda.

YOĞUN KATILIM BEKLENİYOR

Ulusal ölçekte düzenlenen Loverun Koşusu'nun her yıl tekrarlanarak gelenekselleşmesi hedefleniyor. Bu yılki koşuya bugüne dek 600'ün üzerinde sporcu kayıt yaptırırken, katılımcı sayısının binin üzerine çıkması bekleniyor...

6 kategoride gerçekleşecek olan yarışlara gelince...

Dudaklı Ağaçlı Yol - Dudaklı köyü - Narlıdere Şelalesi'nden dönüş rotasını takip eden 12 kilometrelik parkurda düzenlenecek olan yarışlar şunlar:

"Genel Klasman (kadın - erkek kategorileri); Yaş kategorisi (kadın -erkek kategorileri); Takımlar kategorisi (6 kişilik ekipler); Şirketler kategorisi (6 kişilik ekipler); Paralimpik kategorisi (kadın-erkek kategorileri) ..."

Bu arada edinilen bilgiye göre, çiftler koşusunda birinci gelene organizasyondan bir tek taş yüzük hediye edilecek...

Koşuya katılan tüm sporculara birer anı madalyası verilecek. Dereceye giren atletlere ise düzenlenen törende kupaları verilecek. Koşuların ardından Yıldırım Atlı Cirit Spor Kulübü'nün gösteri müsabakası da düzenlenecek.

KOVİD-19'A YÖNELİK TEDBİRLER ALINDI
Mehmet İşsever diyor ki:

"Kovid-19 pandemisine, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına Atletizm Federasyonu'nun denetiminde titizlikle uyulacak olan etkinlik; gençlerimize bu sporu sevdirerek, dünya çapında yeni rekorlara imza atmanın ve sporu hayatımızın bir parçası yaparak sağlıklı yaşamın anahtarı olacak."

Yürümek, koşmak güzel şey... Hele de Bursa'nın o güzelim doğasında koşmak hepten hoş!..

Valla koşabilseydim, gider koşardım. Ama bu koronavirüste 4 ay evde kalmaktan alerjilerim pik yaptı. Dolaşım sistemi sıkıntılı, ayaklar şişip duruyor. Bursa'daki kovid vakalarındaki çokluktan dolayı hastaneye de gitmeyi göze alamıyorum. Sağ olsun can dostum ve aile hekimim Mete Ateş ilgileniyor da daha beter olmuyorum. Çayır, çimen, orman kabilinden yeşillikle temas ettiğimin gecesi sabaha kadar kızarıyorum, kaşınıyorum. Öyle bir iki günde de geçmiyor. Geçen seneden çatlak ayak, kronik bel fıtığıyla ve alerjilerimle hem kendimin hem de organizasyonu düzenleyenlerin başına dertten başka bir şey getirmem...

Velhasıl koşabiliyorsanız, koşun... Dudaklı Loverun Koşusu'nu kovid-19'un zor koşullarında özveriyle düzenleyenleri ve derece yapan yapmayan, koşabilen herkesi şimdiden kutluyorum...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.