Hava Durumu

Selçuk Türkoğlu "Bursalıların sesi olacağız'

Yazının Giriş Tarihi: 15.08.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.08.2020 06:00

İYİ Parti İl Kongresi, 16 Ağustos Pazar günü İbrahim Yazıcı Stadyumu'nda saat 12.00'de başlayacak. Yüksel Yılmaz ile Selçuk Türkoğlu yarışacak.

Gelen bilgilere göre daha önce MHP İl Başkanlığı görevinde bulunmuş olan Yüksel Yılmaz'ı mevcut Başkan Yahya Bahadır ile daha önce adaylığı konuşulan Zafer Milli de destekliyor. Yani Türkoğlu bire üç bir seçim yarışının içerisinde.

Türkoğlu'nu Türkiye Kamu-Sen İl Başkanlığı ve Türk Eğitim-Sen Başkanlığından tanırım. Sendikacılığı döneminde defalarca yazdım. Bursa sendikacılık tarihine geçmiştir, efsane sendikacıdır. Yıllarca Selçuk Türkoğlu kaynaklı pek çok haber yaptım, yazı yazdım. Her türlü istatistiki bilgiye hâkimdi. Bursa'da ilk, ortaokul ve liselerde kaç öğrenci var, kaç öğretmen var, kaç okul var, hepsini ezbere bilirdi.

Bir kere de yanılgıya, hataya düşürmemiş, bir kez olsun bile "Bu haber yanlıştır" diye bir itirazla karşılaştırmamıştır. Bilmediği yerde, 'Bilmiyorum, araştırayım" demiş ya da "Abla o konu size anlatılan gibi değil, işin aslı şudur" diyerek belgeli, şahitli verilerle uyarmıştır.
Selçuk Türkoğlu, İYİ Parti'de siyaset yapmaya başlayınca, etik olmayacağından hareketle sendika temsilciliği ve şube başkanlığından istifa etti. Öğretmenliğe de geri dönmedi. Kendi işini kurdu. Bir yandan hayat mücadelesine devam ederken öte yandan da siyasetin içinde olmayı sürdürdü. Memur sendikacılığında boşluğu doldurulamadı. 

Selçuk Türkoğlu şimdi İYİ Parti İl Başkanlığı'na aday. Sendikal mücadelede edindiği deneyimiyle seçildiği takdirde Bursa siyasetinde, güçlü bir muhalif ses yükselecektir.

BURSA'NIN EN BÜYÜK DERDİ

Selçuk Türkoğlu ile görüştüm... İlk sorum çok gelenekseldi, "Neden aday olmuştu?"

Türkoğlu şöyle yanıtladı:

"İYİ Parti Bursa 2. Olağan İl Kongresi'nde, gönlü Bursa için, yüreği hizmet için çarpan her biri cesur yürek ekip arkadaşlarımla birlikte, 'Bursa'da ve ülkemizde her şey daha iyi olsun' diye göreve talip olduk."

Ve ardından Bursa'nın sorunlarını sıralamaya başladı:

"Bursa'nın klasik sorunları zaten normal olarak yıllardır çözüm bekleyen her biri kangren olmuş problemlerden oluşuyor.

Çarpık kentleşme, kent içi ulaşım, trafik keşmekeşi, hava kirliliği ve çevre sorunları olmak üzere alışılmış biçimde sayılan bu problemler, zaten görev alanımızda olması gereken ve çözüm bekleyen belli başlı sancılardır.

Hâlbuki bizim Bursa olarak en önemli derdimiz sahipsizliktir."

Bursa'da etkin bir muhalefetin olmayışına atıfta bulundu:

"Yıllardan beri adeta öksüz, yetim bir kent olarak yalnızlığa mahkûm edilen Bursa'da, etkili bir muhalefetin olmayışıdır asıl sorunumuz.

İktidar partisinin tek kale maç yapıp, maalesef kafasına göre at oynattığı bir şehir olmuştur Bursa!

O nedenle diyoruz ki, teveccüh gösterilir de görev verilirse, Bursa İYİ Parti olarak yapacağımız etkili muhalefetle, bu şehirdeki tek kale maç dönemini bitireceğiz...

Bugüne kadar yerelde ve genelde iktidar partisi, karşısında herhangi bir direnç görmeden, her konuda rahatça yalan yanlış icraat yaptı. Tek başına neredeyse Bursa'nın geleceğini çalan 'Stat' konusu bile başlı başına tam bir facia!

Şehrin dokusunu baştanbaşa bozan Doğanbey ucubesi deseniz ayrı bir yürek sancısı!.. Bütün bunlar, Bursa'nın sahipsizliği sonucunda başımıza gelmedi mi?

Bu kentin can alıcı sorunları karşısında iktidar partisi ve yöneticileri, sadece kendi bildiklerini okudular ve bunun da rahatlığını yaşadılar.

Allah kısmet eder, delegemiz de bizi tercih ederse, bu şehrin kaderini değiştireceğimizi hem Bursa hem de Türkiye görecek."

BURSA'NIN BURSALILARIN HAKKI, HUKUKU

Selçuk Türkoğlu sendikal geçmişine atıfta bulundu:

"Bursa'nın ve Bursalıların hakkını hukukunu korumak için arkadaşlarımla birlikte omuz omuza aktif siyaset yapacağımıza ant içtik.

Sendikal mücadele döneminde ne denli kararlı bir mücadele ortaya koyduğumuzu herkes biliyor. Yaptıklarımız yapacaklarımızın da teminatıdır. Bu kentin sahipsiz olmadığını dosta da düşmana da göstereceğiz. Bu şehrin talan edilmesinin, yağmalanmasının önüne mutlaka geçeceğiz.

İYİ Parti olarak sadece Bursa'da değil, ülke genelinde de ses getiren bir muhalefet anlayışını hayata geçireceğiz. Hedefimiz; yerelde ve genelde iktidar olmaktır. Göreve geldiğimizde tek şiarımız, ülkemizde ve şehrimizde her şey daha iyi olsun diyedir."

'NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE'

Peki, seçilme şansı neydi? Sordum.

"İki adayın yarışacağı genel kurul öncesi uzun araç konvoylarıyla coşkulu ilçe gezileri yaparak adeta bir genel seçim havası yarattık ve gittiğimiz her yerde yoğun ilgiyle karşılandık. Bu da bize ayrı bir güç, heyecan ve umut verdi. Her biri kararlı ve cesur yürek ekibimle birlikte göreve hazırız.

Yüreğinde vatan, millet ve memleket sevdası olana asla kimlik sormayacağız. Bu değerlerde samimi duygularla hemfikir olan herkese kapımız ardına kadar açıktır. Klasik dünya görüşleriyle politika yapmak isteyenler için her partinin adı ve adresi bellidir. Buyursunlar siyasetlerini oralarda yapsınlar, saygı duyarız.

Biz İYİ Parti'yiz ve şiarımız da genelde ülkemizde, yerelde Bursa'mızda her şey daha iyi olsun diyedir.

Bursalıların bize verdiği muhalefet görevini bihakkın yerine getireceğiz. Bizler mücadele azmiyle dolu iyiler olarak çıktığımız bu yolda kutlu bir davanın mücadelesini vereceğiz.

Bu dava memleket davasıdır, bu dava kötü yönetilen, heder edilen, talana kurban verilen kimsesiz Bursa'ya sahip çıkma davasıdır."

Selçuk Türkoğlu sözlerini şöyle noktalarken, duruşunu da netledi:

"En önemlisi de bizim kızıl elmamız demokrasidir. Güçlendirilmiş ve iyileştirilmiş parlamenter sisteme dönerek; hak, hukuk ve adaletin yeniden tesisi ile birlikte, Allah'ın izniyle, demokrasiyi yeniden tüm kurum ve kuruluşlarıyla yeşertip yaşatacağız.

Yolumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yolu, hedefimiz onun gösterdiği muasır medeniyetler seviyesi; izimiz Alparslan Türkeş'in, Elçibey'in, Süleyman Demirel'in, Rauf Denktaş'ın, Mehmet Akif Ersoy'un izi; davamız Türk Dünyası'nın birlik ve beraberliği, ülkemizin bölünmez bütünlüğü ile dirlik ve düzenliğidir. Genel kurulumuza kol kola girecek, kol kola çıkacağız ve tek kazanan da İYİ Parti olacaktır. Ne mutlu Türküm diyene..."

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.