Hava Durumu

Teknoloji Fen: Kodlanan değil, kodlayan öğrenci

Yazının Giriş Tarihi: 27.12.2018 06:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.12.2018 06:02

Dün Özel Teknoloji Fen Okulları'nın 2019-2020 eğitim öğretim yılında hizmete girecek olan Anadolu, Anadolu Plus ve Fen Lisesi tanıtımı vardı.

Tanıtım toplantısında Özel Teknoloji Fen Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atış, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdülvahap Atış, Yönetim Kurulu üyeleri Ali Osman Atış ve Ali Çelen ile okul yöneticilerinden Önder Özdemir, Orhan Karakoç, İsmail Hacıoğlu ve Kadir Bircan da hazır bulundu.

Kültür Dershaneleri ile başladıkları eğitim yolculuğunu 2002'de Kültür Okulları ile sürdürdüğünü anlatan Naci Atış, şimdi ise 2017-2018 döneminde faaliyete geçen Teknoloji Okulları'nda devam ettiklerini anlattı. Okul bünyesinde 2017-2018 tarihlerinde hizmete giren anaokulu, ilkokul ve ortaokul olduğunu şimdi de Anadolu ve Fen Lisesi'nin faaliyete geçeceğini söyledi.   

Ardından söz alan Eğitim Koordinatörü Orhan Karakoç ise Kültür Eğitim AŞ'deki çeyrek yüzyıllık deneyime vurgu yaptı ve geçmişle gelecek arasında bağ kurmayı, işletmeyi kurumsallaştırmayı ve eğitimde markalaşmayı önemsediklerine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Günümüzde artık geleneksel değil çağdaş teknolojiyle iç içe bir eğitim söz konusu. Sınıf eğitiminin yanı sıra proje ve öğrenci tabanlı eğitime ağırlık veriyoruz."
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdulvahap Işık. 17 bin 500 metrekarelik bir alanda arsa payı hariç 30 milyon liralık bir yatırım yaptıklarına dikkat çekti. Yatırım planlarının, 4 yıllık süresi dolan temel liseleri Anadolu ve Fen liselerine dönüştürmek olduğuna değinerek şunları anlattı:

"Biz kodlanan değil kodlayan bir gelecek için yola çıktık. Bilgi yüklenen değil bilgiye dokunan, yaşayarak öğreten bir okul hedefliyoruz. Temel liselerdeki öğrencileri buraya kazandırmak istiyoruz."

VELİLERİN İLK TERCİHİ; GÜVENLİK

Ardından söz alan Lise Eğitim Koordinatörü Önder Özdemir, Kültür Dershaneleri olarak liseye dönüşürken 4 bin 500 öğrenci ve velilere yönelik AR-GE çalışması yürüttüklerini bu kapsamda yapılan ankette 'Bir okulda olması gerekenleri" sorguladıklarını anlattı:

"Anketlerde gördük ki velilerin öncelikli tercihleri arasında birinci sırada güvenli okul, sonra yabancı dil ve akademik başarı ile sosyalleşme geliyordu. Biz de ilkelerimizi bu yönde belirledik..."
Bursa'da bazı özel okulların fiyatı uygun ama eğitim sorunlu; bazıları da çok nitelikli ama fiyatları çok yüksek. Özdemir bu hususa değinerek Teknoloji Fen Okulları Anadolu ve Fen Lisesi'nin nitelikli eğitimi makul ücretlerle sunacaklarını söyledi.

İlk sırada güvenliğin çıkması ve okulun da bu yönde yapılandırılması çok doğru. Birinci sırada akademik başarı denmesi beklenir belki de. Ancak sağ, salim olmayan bir öğrencinin akademik de dâhil hiçbir başarısı söz konusu olamaz ki!

ÜNİTEK PROGRAMI

Lise Müdürü Kadir Bircan ise şöyle konuştu:

 "Kültür Dershaneleri, Bursa velisinin ve başarılı öğrencilerin tercih ettiği bir marka olmuştu. 2015'te 3 temel liseye dönüştü. Mevcut dershaneler arasında özel okula geçerken kontenjanını dolduran okul olduk. İki yıldır hizmet veren Teknoloji Fen Okulları'nda Anadolu Plus ve Fen Lisesi olarak devam edeceğiz. Burada öğrencilere ÜNİTEK programı altında eğitim vereceğiz. Öğrencileri hayal ettikleri üniversitelere göndermek istiyoruz..."

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Şunlar da verilen bilgiler arasında yer aldı:

Kişiselleştirilmiş eğitim modeli ile tekil değerlendirilen öğrencinin akademik başarısının en üst düzeye çıkartılması hedefleniyor. Eğitimde esas yüz yüze! Öğrencilerin her hafta sonu Check-up denilen görülen derslerden sınava tabi tutulacak.

Anında sonuçlar öğrenci ve veliye yansıtılacak. 8 öğrenciye bir öğretmen olmak kaydıyla koçluk sisteminde eğitmen öğrenciyi izleyecek, ödevlerini ya da ders başarısını etkileyecek nedenler ya da konu eksiği varsa saptayıp çözümü sağlanacak. Konu eksikliklerin tamamlanacağı 4, 5 kişilik masa başı eğitimi öngörülmüş.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.