Hava Durumu

TOFAŞ'tan 50 mahalleye 50 pota!

Yazının Giriş Tarihi: 18.09.2019 06:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.09.2019 06:02

Bursa'nın 'Basketbol Şehri' olması vizyonunu ortaya koyan TOFAŞ, "50 mahalleye 50 pota" sosyal projesi kapsamında ilk potalı basketbol sahasını Yunuseli Samet Sokak'ta faaliyete geçirdi.

Yunuseli'nde düzenlenen törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Süleyman Çelik, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, TOFAŞ CEO'su ve Basketbol Kulübü Başkanı Cengiz Eroldu, Türkiye Basketbol Federasyonu CEO'su Ömer Onan, TOFAŞ Spor Kulübü Genel Koordinatörü Tolga Öngören ve TOFAŞ Basketbol Kulübü Teknik Direktörü Orhun Ene, TOFAŞ Kurumsal İletişim Direktörü Arzu Çolakoğlu ile aynı birimden medya yöneticisi Nihal Kızıltan ile mahalle sakinleri ve sporcu çocuklar katıldı.

Törende kısa bir konuşma yapan Cengiz Eroldu; TOFAŞ olarak spora, basketbola verdikleri öneme değindi ve şunları söyledi:

"Türk gençlerinin, çocuklarının potansiyelinin ortaya çıkartılması çok önemli. Bu potansiyel de iyi bir eğitimle oluyor. Sadece okulda değil, derslik dışında okulda da eğitim önemli.

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın sokakta 10 bin basketbol sahası hedefi vardı. Biz Bursa'dan 50 mahalle basket sahası ile meşaleyi yaktık. Gençlerin sporla haşır neşir olması gelecekleri açısından çok önemli."

Ardından söz alan Basketbol Federasyonu CEO'su Ömer Onan ise TOFAŞ Basketbol Kulübü'nün Türkiye'nin en değerli kulüplerinden olduğuna dikkat çekti... Yerel yönetimlerin işbirliğinde 50 semtte 50 pota projesinin Bursa'da başlatılmasının özellikle çocuk ve gençler açısından çok önemli olduğuna değindi ve şunları söyledi:

"Ben de küçük yaşta basketbol sporuna başlayan biriyim. Her mahallede her çocuğun basketbol oynaması hayalimdir. Bu nedenle de '50 Mahallede 50 Pota' projesini çok önemsiyorum."

"YOLLARDA GÖRÜYORDUK SAHALARA İNDİLER"

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise şunları söyledi:

 "Osmangazi'de farklı projede karşılaştığımız TOFAŞ, Türkiye'nin Bursa'nın gururudur. Yollarda görüyorduk; şimdi de kendi evinde sahalara indi.

50 Mahallede 50 Pota projesi kapsamında Osmangazi'de de basketbolu çocuklara sevdirme adına 8 pota yapacaklar. 

Biz Osmangazi olarak 38 pota yaptık. Osmangazi'de 10 yılda 42 spor tesisi, 104 herkesin spor yapabileceği fitness açtık. Osmangazi'de herkesin spor yapmasını istiyoruz. Osmangazi'de yaşayan tüm canlılar için çalışıyoruz. Tarihi dokuyu ayağa kaldırıyoruz. Eski Bursa'yı inşa ediyoruz. Hisar Arkeopark çalışmalarımız sürüyor. Bitinya'dan Osmanlıya tarihi ayağa kaldırıyoruz. Aynı zamanda yeni şehri de inşa ediyoruz..."

Yunuseli Hamitler bölgesinde kentsel dönüşümün sürdüğünü ve nüfusun 140 bine çıktığını anlatan Dündar, dönüşümün yaşandığı Demirtaş'ın nüfusunun da 85 bine ulaştığını anlattı. Osmangazi'de 8 farklı kültür merkezi ile 5 bilgi evinin olduğunu anımsatan Dündar en üst seviyede planlanan rehabilitasyon ve bakım merkezinin ise hizmete açılmak üzere olduğunu söyledi.

 Soğanlı Kentsel Dönüşümü'nün Türkiye'nin prestij projesi olduğunu anlatarak şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımızın dediği gibi zemin artı 5 kat olarak kentsel dönüşümün uygulandığı tek yerdir. 145 milyon kamulaştırma harcaması yapılan Osmangazi Kent Meydanı inşaatı başlamıştır. Otoparklarıyla, meydanıyla Bursa'ya nefes aldıracak bir alan oluşacak. Osmangazi Belediyesi 33 branşta 200 milli sporcu yetiştirdi, çok sayıda Türkiye, Avrupa ve dünya dereceleri elde ettiler. Yaz spor okullarımıza 250 bin öğrenci katıldı.

2014 yılında Bütünşehir Yasası çıkınca her köye park ve spor alanları yaptık. Sporla gelişen Bursa'da sağlıklı nesiller yetişsin diyoruz. TOFAŞ da Bursa'nın sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunuyor. TOFAŞ'a teşekkürlerimizi iletiyoruz."

Açılışa katılan protokol mensupları birer basket attılar. Basketbola en meraklı ve en çok atış yapan kişi ise Başkan Mustafa Dündar oldu.

AKLIMDA KALAN TEŞEKKÜRÜ İLETTİM

Bu arada İstanbul'dan gelen TOFAŞ Kurumsal İletişim Direktörü Arzu Çolakoğlu ile aynı birimden medya ilişkileri yöneticisi Nihan Kızıltan ile tanıştım. 

İkisinin de çok iyi birer iletişimci oldukları çok belliydi... Onlara "Aslında ben TOFAŞ'tan birine teşekkür etmek istiyordum kaç yıldır. "Bana, TOFAŞ'tan 8 Mart'ta AÇEV'in faaliyetlerine verdiğim destekten dolayı teşekkür eden ve Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan, adıma bir ağaç dikildiğini belirten bir belge gönderilmişti. Kime teşekkür edeceğimi bilememiştim" dedim.

Arzu Çolakoğlu, kendi birimlerinin projesi olduğunu söyledi ve en nihayetinde beni çok memnun eden bir jeste teşekkür edebildim. 

Bir de kendilerine dip not olarak ayaküstü on binlerce okuma yazma bilmeyen kadın varken oyun dışı bırakılan Bursa AÇEV Saha Birimi'nin işlevsiz kaldığı için genel merkezi tarafından kapatıldığını da anlatıverdim...

Ardından TOFAŞ'a geçtik. TOFAŞ Müzesi'nin de bulunduğu toplantı salonunda TOFAŞ Ceo'su Cengiz Eroldu'nun sunumunu izledik. Müzede kupa, plaket ve ödüllerden oluşan muhteşem bir kule vardı. Hemen yanında ise yan yana otomatik perdelerle birbirinden ayrılan altyapının çalıştığı 3 basketbol sahasını gezdik. Basketbol sahalarından hemen soyunma odalarına ve Türkiye'de hiçbir basketbol kulübünde olmayan aletli jimnastik salonuna geçiliyor... Hepsi de muazzam tesisler...

TOFAŞ CEO'su ve Basketbol Kulübü Başkanı Cengiz Eroldu'nun fabrika tesislerinde yaptığı sunumu ise yarınki köşe yazımda sizlerle paylaşacağım...
 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.