Hava Durumu

Türk Diyanet Vakıf-Sen'den kadın cinayetlerine tepki!

Yazının Giriş Tarihi: 01.01.2021 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.01.2021 06:00

Kadın cinayetleri bir türlü durmuyor. Son olarak dünya iyisi eğitmen akademisyen Aylin Sözer hunharca bir cinayete kurban gitti. Bir akrabamın kızının hocasıydı üniversitede. Kız hastalanıp da okula devam edemeyince ders notlarını eve getirecek kadar öğrencilerini bire bir takip eden bir üniversite hocası...
Şimdi hayatta değil ve hırsız cani arkasından bin bir iftira atarak kendini haksız tahrik vesaire gibi indirimlerden yararlandırmaya çalışıyor. Ne yazıktır ki öldürülen kadınlar kendilerini savunamıyor, kendileri hakkındaki gerçekleri dile getiremiyor...

Katilinin sözleri öne çıkıyor medyada... Ailesinin haklı itirazlarına yürekten katılıyorum. Öldürülen kadını savunmak gerekiyor. Kadın cinayetlerine amasız, lakinsiz, fakatsız karşı çıkmak gerekiyor. Bu da sadece biz kadınların tek başına yapacağı bir şey değil. Kadın, erkek toplumun tüm bireylerinin karşı çıkması gerekiyor. Çünkü öldürülen kadınlar bir erkeğin kızı, ablası, annesi, kız kardeşi, halası, teyzesi, kuzeni... Bir kadının kadın cinayetine kurban gitmesinden sadece kadınların canı yanmıyor ki. Erkeklerin de canı yanıyor. O halde hep birlikte itiraz etmek zorundayız ve toplumun farklı kesimleri de karşı çıkmalı...

Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şube Başkanı Hilmi Şanlı'nın son günlerde yaşanan "Kadın Cinayetleri" ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Hilmi Şanlı diyor ki:

"Akademisyen Aylin Sözer'in sapkınca yakılarak katledilmesi, Malatya'da Selda Taş ve Gaziantep'te Vesile Dönmez'in silahla katledilmesi vicdanları bir kez daha ve derinden sızlatmıştır.

Kadınlara uzanan insanlık dışı bu melun anlayışta olanları şiddetle ve nefretle kınıyorum.

Kadına şiddetin son bulması için atılması gereken her türlü adımın sonuna kadar destekçisiyiz. Türkiye bu kambur ve ayıptan kurtulmalıdır.

Bu habis ruhlu kişiler en ağır ceza almalıdırlar. Kadın ve çocuk cinayetleri ve tecavüzlerine, iyi hal gibi uygulamalar kabul edilemez. Yasalarımızda boşluk veya eksiklik varsa geciktirilmeden düzenlenmelidir.

Dinimiz, kültürümüz kısacası eşsiz medeniyetimizde böyle sapkınlıklara asla ve asla müsamaha yoktur. Kadınlar ve çocuklar emanettir, emin olmak durumundadırlar. Kadınları ve çocukları emin olamayan ve korku içerisinde yaşayan toplumlarda huzurdan, kardeşlikten ve bereketten bahsedemeyiz."

Başkan Hilmi Şanlı konunun her yönüyle değerlendirilerek adli tedbirlerin yanı sıra toplumsal tedbirlerin de alınması gerektiğine dikkat çekiyor:

"Millet olarak bu konu her yönüyle değerlendirilmeli, adli tedbirlerin yanında toplumsal tedbirler de alınmalıdır. Konunun ana muhatabı olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı gerekli tedbirleri gecikmeden almalı ve uygulamaya geçirmelidir. 

Aynı şekilde; İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve RTÜK sosyolojik, eğitim, dini, psikolojik, güvenlik ve basın yayın yönleriyle ciddi bir şekilde çalışma yaparak uygulamaya geçirilmelidir.

Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak, milletimizin değerleriyle uyuşmayan kadın cinayetlerinin son bulmasına yönelik, yapılacak her türlü çalışmanın destekçisi olduğumuzu bir kez daha dile getiriyorum.

Aylin Sözer, Selda Taş, Vesile Dönmez ve yaşadıkları şiddet sonucu hayatını kaybeden bütün kadınlara Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Mekânları cennet olsun.

Bu vahşetlerin ve yaşanan acıların son bulmasını diliyor, böyle acıların yaşanmaması için birlikte ve bilinçli bir mücadeleye bütün vatandaşlarımızı davet ediyorum."

Bugün yeni yılın ilk günü... 2021'in dünyaya ve ülkemize, hepinize barış, huzur ve sağlık getirmesini diliyorum. Kadın cinayetlerinin azaldığı, salgının bittiği bir yıl olur inşallah...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.