Hava Durumu

Türk Kamu-Sen'den Ata'ya hakaret eden Yunanlıya tepki

Yazının Giriş Tarihi: 01.05.2019 10:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.05.2019 10:55

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği'nde düzenlenen basın toplantısında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Kurtuluş Savaşı'nın lideri Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden sözde yazar Yunan asıllı İngiliz Hamza Andreas Tzortis sert bir dille kınandı.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi İbrahim Bulut tarafından yapılan basın toplantısında şu şube yöneticileri de hazır bulundu:

 Türk Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Metin Öksüz ve Başkan Yardımcısı Ali Sami Dinçer; Türk Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Fatih Gümüş, Başkan Yardımcısı Osman Çokakoğlu ile yönetim kurulu üyesi Günay Geçkin;

Türk Enerji-Sen Marmara Şube Başkanı İsmail Aydoğdu; Türk Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Sabit Karabayır ve Şube Kadın Komisyonu Başkanı Zeliha Kurtuluş; Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şubesi Başkanı Hilmi Şanlı; Türk Büro-Sen Başkan Yardımcıları Ertuğrul Öztürk ve Özcan Demirel; Türk Eğitim-Sen Yıldırım Temsilcisi Serkan Aydın...

HERKESİN ATA'YA MİNNET BORCU VAR!
Konuşmasına "Bu topraklarda yaşayan herkesin Atatürk'e minnet borcu vardır" diyerek başlayan İbrahim Bulut şunları söyledi:

 "Boğaziçi Üniversitesi'nde yapılan panelde konuşan Andreas Tzortis isimli şahıs ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret etmiştir.

Biliyoruz ki bin yıl da geçse Türkiye Cumhuriyeti var oldukça bu haçlıların içindeki yangın soğumayacaktır. Bizler ise Atatürk'ün izinden ayrılmadan yolumuza devam edeceğiz...

Ömrü cephelerde haçlı ordusuyla mücadele ile geçmiş, son haçlı saldırısını püskürtmüş ve bu müptezelin atalarını denize dökmüş olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk hem İslam dünyasının hem de tüm mazlum milletlerin en önemli kahramanlarından biridir."

LAVRENCE BOZMASI HAÇLI ZİHNİYET

Bulut sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yunan artığı, İngiliz kırması, Lawrence bozması bu haçlı zihniyetinin Atatürk'e olan kini, ulu önderin bu alçaklara nasıl bir darbe vurduğunu, kazandığı zaferlerin nasıl içlerine oturduğunu, üstünden 100 yıl geçmesine rağmen bu hezimetin yarasının hem dışımızdaki hem içimizdeki düşmanlarda bütün sıcaklığı ile kanadığını ortaya koymaktadır...
Dedeleri İzmir'de denize dökülmüş bu haçlı kırıntılarının hezeyanlarını anlamak bir bakıma mümkündür. Ancak bu zihniyetin Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde adı üniversite olan bir kurumda ağırlanması, ağzından salyalar saçarak devletimizin kurucusuna hakaretler yağdırılırken, orada bulunan güruhun ve üniversite yönetiminin bu duruma sessiz kalması kabul edilemez..."

ATATÜRK'ÜN İZİNDEN AYRILMAYACAĞIZ!

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi İbrahim Bulut sözlerini şöyle tamamladı:

"57 yıllık ömründe Arnavutluk, Trablusgarp, Balkanlar, Çanakkale, Kafkasya, Sakarya, Dumlupınar gibi nice cephelerde haçlı orduları ile göğüs göğse çarpışan vatan topraklarını düşman işgalinden kurtaran ve bizlere bu devleti armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e bu topraklarda nefes alan her canlının minnet borcu vardır.
Biliyoruz ki bin yıl geçse de Türkiye Cumhuriyeti var oldukça bu haçlıların içindeki yangın soğumayacaktır. Bu bakımdan bizler içimizdeki ve dışımızdaki hainlerin mutlu olmaması adına milletimizin bekasına sahip çıkacak, devletimizi ilelebet yaşatacak ve Atatürk'ün izinden ayrılmadan yolumuza devam edeceğiz..."

1 MAYIS 1919'DA SAMSUN'DA

İbrahim Bulut Türkiye Kamu-Sen neferleri olarak sessiz kalmadıklarını, kalmayacaklarını söyledi.  Türkiye Kamu-Sen'in ortak tepkisi olup olmadığını sordum. Bulut, Genel Başkan Önder Kahveci'nin önceki gün açıklama yaptığını, bugün de ülke genelinde Türkiye Kamu-Sen il temsilciliklerinin eş zamanlı açıklama yaptıklarını anlattı. 

İbrahim Bulut, Türkiye Kamu-Sen olarak 2019 1 Mayıs'ını Atatürk'ün 1919'da ayak bastığı Samsun'da aynı inançla kutlayacaklarını da söyledi.

TÜRK ADALARINDA ÇAN SESLERİ ÇINLARKEN!

Videoyu izlediyseniz, söz konusu konferansı dinleyenlerin Atatürk'e hakaret eden sözleri kahkahalar ve alkışlarla karşıladıkları görülüyor...  5 yıl önceki konferans dediklerine göre ya 2014 ya da 2015'te yapılan bir konuşma...

Şimdi piyasaya sürülmesi de bir garip! Timaş'ın Tzortis'in kitabını basacağını muştulaması üzerine gündeme geldiği söyleniyor. Niye bugüne kadar sessiz kalınmış! Niye şimdi sırası gelmiş? Niye toplumsal fay hatları kanırtılıyor! Bu apayrı başlı başına bir tartışma konusudur. Ancak hiçbir şey bu yaratığın hakaretlerini hafifletemez...

Bu ülkede birileri Atatürk'ün şerefli anasına olmadık iftiraları atıyorsa, akademisyen bir zat Bursa'da camilerin genelev olduğunu iddia ediyorsa; başka birisi de kalkıp keşke Yunan işgalinde kalsaydık diyorsa... Elin Yunanlı oğlu da elini kolunu sallaya sallaya gelip Ata'nıza hakaret eder! 

Şimdi... Bazı çevreler din referansıyla bu Yunanlıya sahip çıkıyor.  İyi de Türk adaları 2004'ten beri Yunan işgalinde. 5 bin asker; 19 otel, 13 askeri tesis, 2 lise, 1 üniversite yapıldı, yerleşime açıldı. İstanbul'daki Patrikhane papaz atadı o adalara! Türk adalarında bir cami bile yok, ama çan sesleri çın çın çınlıyor! Ses yok!

ŞAKACI BÜROKRATLARA TEPKİ

İbrahim Bulut bir soru üzerine Türkiye Kamu-Sen üye sayısının Bursa'da 14 bin civarında olduğunu belirterek şunları anlattı:

"15 Mayıs toplu sözleşmede yetki için final günü. İstifalar için ise son gün 12 Nisan'dı. Sendika değiştirecek olanların o güne kadar istifa etmesi gerekir.

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendika Kanunu'nda 30 günlük bir cayma süresi var. 29. gün kişi dilekçe yazarak vazgeçebiliyor. Arkadaşlarımız malum sendikadan istifa edince, idareciler tarafından aranarak 'sendikaya istifanı geri al, sana bir dilekçe gönderiyorum' dendi. Biz de gidip o idarecilerle görüştüğümüzde 'Şaka yaptık' dediler.
Bu dönemde karşımıza şakacı bürokratlar çıktı. Biz ciddi bir kuruluşuz, şaka kaldırmayız. Biz de zaten şaka yapmıyoruz. Onlara tavsiyem Türkiye Kamu-Sen üyelerine şaka yapmasınlar.  Sendikacıysa sendikacılık yapsınlar. Kamu bürokratları da kendi işlerini yapsın..."

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.