Hava Durumu

Türkoğlu, "Sendikaya üyelik Anayasal haktır!"

Yazının Giriş Tarihi: 10.03.2021 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.03.2021 06:00

Bir zamanlar memurlar da sendikaya üye olamazdı. Hatta sendikal örgütlenme talebini gündeme getirmek üzere 1985'li yıllardan itibaren kurulan memur derneklerine üye olan memurlar disiplin kurullarına gönderilirdi.

(Aslında 1965-1971 yılları arasında memur sendikaları kurulmuştu... Türkiye'de ilk greve giden memur sendikası da Sosyal Sigortalar Kurumu'nda örgütlü olan Sosyal-İş Sendikası olmuştur.) 1990'lı yıllarda memur sendikacılığı fiilen başladı, 1992'den sonra çok sayıda memur sendikası kurulurken, ilgili yasal düzenleme ise 2001 yılında gerçekleşti...

 Şu anda Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, Birleşik Kamu-İş ve KESK olmak üzere etkin ve aktif memur sendikası konfederasyonları var.

Bir zamanlar Türkiye Kamu-Sen Bursa'da sahada fırtına gibi eserdi; kamuda hak ihlali yapan yöneticilerin korkulu rüyasıydı. Şu anda İYİ Parti Bursa İl Başkanı olan Selçuk Türkoğlu ise Bursa'da Türkiye gündemine yansıyan eylemleriyle efsane sendikacı olarak anılmakta.
Türkoğlu, eskimeyen / eski bir sendikacı olarak emek cephesini ve orada verilen ekmek mücadelesinin ne kadar zor ve değerli olduğunu bildiğini bir kez daha gösterdi...
Anayasal hakkını kullanarak sendikaya üye olan işçilerin işten atılması neticesinde Türk Metal öncülüğünde direnişe geçen DOSAB'daki A-Plas işçilerini ziyaret etti.

Slgın döneminde istihdamın olduğu kadar üretimin devam etmesinin de önemini ifade ederek sağduyu çağrısı yapan Başkan Selçuk Türkoğlu şunları söyledi:

"Türk-İş'e bağlı Türk Metal'e üye oldukları için işten atıldıkları iddiasıyla üretimin durdurulduğu fabrikadaki emekçi kardeşlerimizle görüşüp dertlerini dinlemek için buradayız.

Sendikacılıktan gelen deneyimlerimizi aktardığımız sohbette, istihdam kadar üretimin de önemine vurgu yapmak istiyoruz.

Tabii ki salgın döneminde fabrikaların üretime devam etmeleri de çok önemli bir konu. Ancak bunun, işçilerin örgütlenme hakları da dâhil olmak üzere tüm özlük haklarının da korunarak sağlanması gerekiyor. Sendikal örgütlenme bir anayasal haktır ve engellenemez."

Sağduyu mesajı veren Türkoğlu şunları söyledi:

"Burada her iki konunun önemine işaret ediyoruz ve sağduyulu davranmayı, toplumsal uzlaşı için elzem görüyoruz.

Ülkemizin zor bir süreçten geçtiğinin bilincindeyiz. İktidarın, bozulan ekonominin içinden çıkamadığını da görüyoruz!

Ancak bunun faturasının sadece çalışanlara çıkarılması kabul edilemez. Bir fatura varsa ve ödenecekse, bunu yönetenlerin de paylaşması lazımdır. Bir tarafta alabildiğine israf ve zevki sefa, diğer tarafta bitmeyen çile asla olmaz. İtirazımız bu haksızlığa, bu adaletsizliğedir!.."

-------------------------------------

ULUBATLI HASAN ANADOLU LİSESİ'NDE KÖK HÜCRE BAĞIŞI

Son dönemde artan kadına, çocuğa şiddet, hayvanlara akıl almaz eziyetler gibi kötülükleri fazla duyar olduk. Onca kötülüğe karşın iyilik hareketinin varlığı, toplumun birbiriyle dayanışması; iyiliğe karşı el ele vermesi insana, topluma dair umutlarımızı yeşertiyor.

Bugün yani 10 Mart Çarşamba günü saat 10.00 ile 18.00 saatleri arasında yani gün boyu Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi bahçesinde Kızılay kan alım aracı gönüllüleri bekliyor...

Bu her zamanki kan bağışı kampanyalarından değil. Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi mezunu Selman Abdullah Bayram'ın tedavisi için DONÖR olmak üzere düzenlenen bir kampanya...
Keles'in Kemaliye kırsal mahallesinden (köyünden) olan Selman Abdullah Bayram liseden mezun olduktan sonra üniversite sınavlarında büyük bir başarı göstererek tam burslu olarak kazandığı Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nde okuyor.
Bu pırıl pırıl gencimiz Lösemi All hastası. Ne yazık ki uzun zamandır uygun donör bulunamadığından zamanı daralıyor.
Kızılay'a verilecek 3 tüp kan ile genç üniversiteli Selman'a ve onun gibi pek çok hastaya umut olmanız mümkün...
Bunun için kan grubu fark etmeksizin, 18-50 yaş arası kronik rahatsızlığı olmayan herkes donör olabilir. Dileğimiz Selman Abdullah Bayram için uygun donörün bulunup bir an önce tedavisinin yapılması ve eski sağlığına kavuşmasıdır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.