Hava Durumu

Üç ayda 2 bin 400 üye!

Yazının Giriş Tarihi: 18.01.2019 06:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.01.2019 06:06

Yeni kurulan Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimler Derneği Osmangazi Şubesi Başkanı Emine Ülger ile yönetim kurulu üyesi Esin Karaburun YeniDönem gazetesini ziyaret etti...

Derneğin çok daha eskiden kurulmuş olan Bursa Şubesi de var. Osmangazi Şubesi'nin kurucu yönetim kurulu üyeleri "Emine Ülger, Esin Karaburun, Savaş Kaya, Sevil Başpınar"dan oluşuyor...

Dernek 6 ay içerisinde olağan genel kurula gidecek. Şimdi... Emekli, dul yetim denilince insanın aklına ilk düşen sözcük "Dert küpü" oluyor.

 Yani derneğin kapsama alanına girenler çileli bir kesim...
Başkan Emine Ülger ve Esin Karaburun ile görüştüm...

Atanalı 2-3 ay olmuş; altı ay sonra olağan genel kurul yapılacağını anlattılar. Peki derneğin geliri var mıydı?

Üye aidatı 25 liraymış; o da yılda bir kez kesiliyormuş; Genel Merkez SGK'ya bildiriyor ve aidatlardan otomatik olarak tahsil ediliyormuş...

'ÖĞRENCİ BURSU HEDEFLİYORUZ'

Ülger şunları söyledi:

"Kurucu yönetim kurulu olarak göreve geleli 3 ay kadar oldu. Biz gelirimizi artırmak durumundayız. Bağışlarla gelir sağlayıp ihtiyaç sahipleriyle paylaştıracağız. Çok sayıda durumu iyi, işveren arkadaşımız, tanıdığımız var.

Onların arasında ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vermek isteyenler de bulunuyor. Biz ihtiyaç sahipleriyle onlar arasında köprü olup buluşturacağız. Bunu çok önemsiyoruz. Zira tek bir emekli maaşıyla üniversitede öğrenci okutanlar da var ve çok da zorlanıyorlar... Özellikle mahalle muhtarlarından da bilgi alarak ihtiyaç sahiplerini saptıyoruz..."

Burs konusunda önlerine koydukları hedef çok yerinde. Gerçekten de tek bir emekli maaşıyla hatta karı-koca iki kişinin emekli maaşıyla bile başka bir ilde üniversitede öğrenci okutmak zor. Çevremdeki pek çok insanın nasıl zorlandığını görüyorum.
Yine de üstlerinden başlarından, yeme içmelerinden kesip evlatlarını okutup meslek sahibi yapmaya bakan anne ve babalar var ya, onları çok takdir ediyorum.

ÜYELERE 30'UN ÜSTÜNDE FİRMADAN İNDİRİM

Ülger üyelere ekonomik destek amaçlı firmalardan indirim aldıklarını da anlattı:

"Ayrıca, bugüne dek 30 civarında firma ile üyelerimize yüzde 10, 15, 20, 30 hatta yüzde 40 ile 50 arasında indirim yapılması yönünde anlaştık. Katılımcı firma sayısı her geçen gün artıyor. Hastaneden tutun da gözlükçülere, kuru temizleme ve mobilya firmalarına, kuaför ve güzellik salonlarına dek pek firma ile anlaştık..."

2 BİN 400 AZ, HEDEFİMİZ 5 BİNDİ!

Üye sayısını sordum; verdikleri yanıt karşısında ağzım açık kaldı:

"2 bin 400 civarında üyemiz var!"

İnanamadım; bir kez daha sordum; yinelediler... Üç ay önce sıfır üye ile devraldıkları derneği bu kadar kısa sürede inanılmaz sayıya ulaştırmışlar.

Başlı başına bir başarı! İşin ilginç yanı onlar bu konuda üzgün; "Hedefimiz 5 bindi, tutturamadık"  diye hayıflanıp duruyorlar.

Bu kadar üyeyi nasıl yaptıklarını sordum;

"Bizler emekliyiz zaten. Kamu kurumları emeklilerine toplantılarda çağrımız oldu. İnsanlara ulaşabilmek için büyük bir çaba gösteriyoruz. Sabahtan başlıyoruz, gece 23.00'te eve giriyoruz... Kendi sayfalarımızdan ve bir de "Tüm Emekliler Derneği" isimli bir kurumsal sayfa açtık; sosyal medya sayfalarımızdan çağrı yapıyoruz.

Bir şekilde insanlara ulaştık. Geçenlerde Orduevi'nde kahvaltı düzenledik. Etkinliğimize gelen insanlar toplu olarak üye oldular. Şimdi de yarın 19 Ocak Cumartesi günü Beşevler'de BURULAŞ Tesisleri'nde bir 'Kadınlar Günü' etkinliği düzenliyoruz..."

'EMEKLİLERLE DAYANIŞMA'

Ülger ve Karaburun bir dernek lokali açmak üzere çeşitli temaslarda bulunduklarını da anlattı:

"Bir lokal açmayı hedefliyoruz. Burada insanların kitap ve gazete okuyabileceği, uygun fiyatla çay kahve içebileceği bir ortam oluşturulacak.

Hatta emeklilerimiz poğaça börek gibi el ürünlerini satışa sunabilecek. Yine bu lokalde toplantılar düzenleyebileceğiz.

Sağlık, mevzuat gibi çeşitli konularda eğitim seminerleri düzenleyeceğiz. El sanatları, resim gibi çeşitli alanlarda kurslar düzenlemeyi de hedefliyoruz. Yine hedeflerimiz arasında üyelerimizin el emeği ürünlerinden oluşan kermes ve sergilerin düzenlenmesi de var."

Son olarak Başkan Emine Ülger şunları söyledi:

"Emeklilerin sesi, kulağı, gözü olmak ve dayanışmak adına yola çıktık. Çok çabalıyoruz, koşturuyoruz, yoruluyoruz, ama gördüğümüz ilgi ve destek de bizi mutlu ediyor, moral oluyor. Bizim en önemli hedefimiz emekliye destek olmak, sıkıntılarında sorunlarında yanında olmak, sorunları ilgili makamlara iletmek..."

Yolları açık olsun...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.