Hava Durumu

UEDAŞ' tan "Şehrin Işıkları"

Yazının Giriş Tarihi: 17.01.2019 06:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.01.2019 06:11

UEDAŞ'ın bu yıl altıncısını düzenlediği "Şehrin Işıkları" fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserler  Ankara'da Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) sergi salonunda izlenime sunuldu...

'Gece' ve 'Işık' temasıyla düzenlenen "Şehrin Işıkları Fotoğraf Yarışması bir yandan gelenekselleşirken, öte yandan da gösterilen ilgi her geçen yıl artıyor.

2017'de 3 bin 821 olan başvuru sayısı, 2019 yılında hem 5 bin 204'e çıkarken hem de uluslararası katılıma açılmış.

Dereceye giren 50 eser arasında 15 yabancı sanatçının eseri de var. 18 Ocak'a kadar izlenimde olan sergi daha sonra aralarında Bursa'nın da olduğu çeşitli illerde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Sergiyi gezdik. Bu yılki eserler gerçekten de güzeldi. Özel kuruluşların kültür ve sanat alanında öncülük yapması hem kurumsallaşmaları adına hem de toplumun sosyokültürel gelişimine katkı sunmaları açısından önemli.

ENERJİNİN SANATA YANSIMASI

Serginin açılışına EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Limak Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Batuhan Özdemir, UEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanvekili İsmail Ergüneş, UEDAŞ Genel Müdürü İbrahim Gümüşlü, Limak Uludağ Enerji Genel Müdürü Ali Erman ile Lİmak Enerji Bursa Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Ziya Yüce de katıldı...

Sergiyi gezen Mustafa Yılmaz "Enerji sektörünün sanata ve kültürel faaliyetlere kattığı enerji" değerlendirmesini yaparken...

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ise kültür ve sanata desteklerinin süreceğine vurgu yaparak şunları söyledi:

 "Hem yurt içinden hem de yurt dışından katılım oldu. Biz bu etkinlikleri sosyal ve kültürel amaçlı olarak değerlendiriyoruz.  

Ödül alan ve eserleri sergilenen 15 yabancı sanatçı var. Limak Filarmoni Orkestrası da var. Geçen sene 12 ilde Zeki Müren şarkılarından oluşan konser verdiler. Bu yıl da yeni konserlere hazırlanıyorlar. Biz halkla iç içe projelere çok önem veriyoruz."

YURT İÇİ VE YURT DIŞI YATIRIMLAR

Ardından da ekonomiyle ilgili soruları yanıtlarken 2019'a dair umut dolu bir tablo çizdi:

"Ağustosta hepinizin bildiği gibi bir sıkıntı yaşadık. Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak'ın açıkladığı ekonomik tedbirler doğrultusunda Türkiye eski büyüme hızına taşınacaktır...

Alınan tedbirler sayesinde dövizde ve faizde düşme var. 2019'un iyi bir yıl olacağına inanıyoruz. Yeni ekonomi programına uygun hareket edersek kriz yaşanmaz..."

Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iş dünyasına verdiği desteği gündeme getirdi:

"Sadece Türkiye'de değil uluslararası alanda da desteğini görüyoruz. Biz yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da yatırım yapıyoruz.

Fildişi'nde ve Mozambik'te çimento fabrikası, Senegal'de havaalanı yaptık. Kosova'da havalimanı var, otel bitiyor; rezidans ve konut projemiz de var.

 Kuveyt'te havalimanı yapıyoruz. Rusya'da devam eden işlerimiz var. Bakın size bir şey söylemek istiyorum. Türk iş insanı dünyanın her ülkesinde var. Cumhurbaşkanımız bizim önderimiz. Yurt içi kadar yurt dışı hedeflerini de bizim önümüze koydu.

Kuveyt Emiri'ne bizzat referans oldular. Onlar da itibar etti. Biz de mahcup etmemek için canımızı dişimize taktık, çalışıyoruz..."

Bursa'ya dair ise bazı yatırımların EPDK tarafından onaylandığını, yatırımların süreceğini söyledi.

UEDAŞ'IN DİĞER SOSYAL PROJELERİ

UEDAŞ; Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde 3 milyon 100 bin aboneye elektrik dağıtım hizmeti veriyor. Sanat ve kültür etkinliklerinin yanı sıra 6 yılda 6 bin çocuğa dokundu.

Aralık ayında Büyükorhan'da başladı Yalova, Balıkesir Kars ve Çanakkale'de devam etti.  "Kardeşim Üşümesin" Projesi kapsamında 2018 yılında 1000 öğrenciye mont, atkı, bere, eldiven yardımı yapıldı. 

Keza "Trafolar Konuşuyor" projesi kapsamında "Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır"; "Kan Ver, Hayat Ver"; "Engel Sen Olma"; "Kadına Şiddete Dur De" gibi mesajlar grafiti sanatçıları tarafından toplamda 3 ilde 23 trafoya resmedildi.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.