Hava Durumu

Yavuzselim'de örnek park, Aşıklar Konağı ve Kültür Merkezi açıldı

Yazının Giriş Tarihi: 08.08.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.08.2020 06:00

Dün Yavuzselim Mahallesi'ndeydim. Park açılışı için erken gitmişiz, Araçla çevrede dolaşarak vakit geçirdik. Epeydir gitmediğim bir mahalleydi. Tek katlı evlerin çoğu üç, dört katlı apartmana dönüşmüş. Katlar arasındaki yapısal değişikliklerden farklı zamanlarda yapılmış olduğunu anlıyorsunuz... Çoğu da aile apartmanı. Bu yüzden de koronavirüs salgınında risk taşıyan bir bölge, zira aileden bir kişi hastalandığında sülalesine bulaştırıyor.

 Yıldırım'da en büyük değişim ise Millet Mahallesi'nde görülüyor... Kafeteryalarıyla, geniş caddeleriyle modern bir yaşam alanı oluşmuş. Bulvarda bundan 5 yıl önce tek bir kafeterya varken, şimdi çoğalmış, mağazalar da açılmış. Bir beş yıl sonra hepten farklı bir yere dönüşecek... Yıldırım'da kentsel dönüşüm için iyi bir örnek.

BÖLGENİN EN ÖZEL, ÖZGÜN PARKI

Yavuzselim Mahallesi'nde içerisinde aile sağlığı merkezi, muhtarlık binası da olan güzel bir mahalle konağı yapılmış; üst katındaki iki geniş salon ise Aşıklar Kültür Merkezi olarak düzenlenmiş. Otantik düzenlenen Merkez'de yöresel aşık kültürü yaşatılacak.

Yavuzselim Parkı ile birlikte Aşıklar Konağı ve Kültür Merkezi'nin de açılışı yapıldı. Kültür Merkezi de haftanın 7 günü açık olacak ve kütüphanesi gençlere hizmet verecek; ayrıca seminerler de düzenlenecek.

Yavuzselim Parkı'na gelince; Yıldırım'da görmeye alışık olmadığımız tarzda bir tematik park yapılmış. Vatandaşların nefes alacağı, dinleneceği oturma gruplarının yanı sıra mahallede yaşayanların özellikle de kadınların spor ve yürüyüş yapabileceği alanlar da oluşturulmuş. Çocuklar için güvenli oyun parkları var.

Park yeşil alanları, çiçeklendirmeleri yani peyzaj düzenlemesiyle de görsel olarak fark yaratıyor. 2 bin metrekaresi yeşil alan olmak üzere toplam 3 bin 920 metrekarelik bir alana sahip olan parkın güvenliği de 10 adet güvenlik kamerası ile sağlanıyor.

Akşamüzeri yapılan açılış törenine Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ın yanı sıra AK Parti Bursa milletvekillerinden TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ile Refik Özen, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Kaymakamı Adem Yazıcı ile Yıldırım Belediyesi Meclis üyeleri, kamu bürokratları, muhtarlar, vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

30 BİN TON ASFALT, 35 BİN M2 KALDIRIM

Törende konuşan Başkan Oktay Yılmaz, çocukluğunun açılışını yaptığı parkta geçtiğini anımsattı, Yıldırım'ın göçle gelişen yapısına dikkat çekti:

"Yıldırım tarihi bir kent olmakla birlikte son 40-50 yılda Türkiye'deki hızlı şehirleşmenin getirdiği sorunlarla baş başa kalmış bir ilçemiz. Anadolu'dan, Kafkasya'dan, Balkanlar'dan, Bursa'ya göç eden ailelerimizin ilk durağı Yıldırım olmuş. Hızlı kentleşme beraberinde maalesef çarpık kentleşmeyi de getirmiş."

Vatandaşın öncelikli talebinin yol yenilemesi, kaldırım ve tretuvar, park ve bahçe düzenlemesi, kapalı pazar yeri olduğunu anımsatan Başkan Yılmaz şunları söyledi:

"Bizler de 2020'yi 'Fen İşleri Yılı' ilan ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2020 yılında şu ana kadar 30 bin tonun üzerinde asfalt, 35 bin metrekarenin üzerinde kaldırım çalışması gerçekleştirdik. Birçok mahallemizde de parklarımızı revize ediyor, yeni alanlar kazandırmaya devam ediyoruz..."

Ardından da Yıldırım'ın en büyük sorunu olan imar konusunda kalıcı çözüm için belediye olarak Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratlarının birlikte çalıştıklarına dikkat çekti. Çözüm için yapılan çalışmalardan dolayı hepsine teşekkür etti.

İMAR SORUNLARINA ÇÖZÜM ÇALIŞMALARI

Başkan Oktay Yılmaz'ın gündeme getirdiği imar çözümlemeleri özetle şöyle:

"Değirmenönü'nde tapu sorunu çözüldü. Önce Karapınar'da, daha sonra Demetevler'de de tapu dağıtımı gerçekleşecek. Yiğitler, 75. Yıl ve Esenevler mahallelerimizde imar planlarını hayata geçti. Yolların da açılmasıyla ulaşım da rahatlayacak.
Riskli bölge imar uygulama çalışmaları iki etapta, Mevlana, Ulus ve Arabayatağı mahallelerimizin bir kısmı ile Çınarönü ve Hacivat mahallelerimizin tamamına yönelik sürüyor.

Yavuzselim merkezli olarak da Ulus ve Mevlana mahallelerimizin bir kısmı, Arabayatağı'nın eski bölgesi ve Ankara Caddesi üzerindeki tüm cephelerin imar problemin de 2020 yılı içerisinde sonuçlandırılacak.

Yavuzselim ve Mevlana mahalleleri arasındaki bulvar üzerinde de 700 metrelik etapta kamulaştırmaları tamamlayarak Ulus Mahallesi Özdilek Caddesi'ne kadar bulvardaki bütün binaların enkazı da kaldırıldı; açılışı gerçekleştirilecek.

Polis Okulu Kavşağı'ndan Hastane Caddesi'ne olan bağlantı tamamlanarak hem eski Fakülte Kavşağı rahatlatılacak, ulaşım kolaylaştırılacak. Mevlana Mahallesi'nde 7 ve 8. Etap projesi hayata geçecek. Burada vade 2 yıldan 10 yıla uzatılarak uzlaşma oranı yüzde 90'a çıkartıldı."

VAKIFKÖY KENT PARKI, GÖKDERE MİLLET BAHÇESİ

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Yıldırım Belediyesi ile iş birliğine dikkat çekti; atıl durumdaki Gökdere Parkı'nda 205 dönümlük Millet Bahçesi; Vakıfköy'de ise 250 dönümlük alanda futbol sahalarıyla, spor salonlarıyla, yapay havuzlarıyla, lunaparkıyla, yeşil alanlarıyla, piknik alanlarıyla 250 dönümlük bir sosyal donatı alanı yapacaklarını anlattı.

Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ile Refik Özen de yaptıkları konuşmalarda Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'dan övgüyle söz ettiler. Çavuşoğlu, Yavuzselim Mahallesi'nin 18 yıldır iktidara verdiği desteğe vurgu yaparak kendilerinin de imkânlar ölçüsünde hizmetle sorumlu olduklarını vurguladı.

Yıldırım Bursa'da dar alana sıkışmış yüksek nüfus yoğunluğuna sahip zorlu bir bölge. Millet Mahallesi, Erikli gibi mahallelerde başlayan değişim yavaş da olsa diğer mahallelere sirayet ediyor. Yavuzselim Parkı, Aşıklar Konağı ve Kültür Merkezi de bu değişimin adımlarından biri.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.