Hava Durumu

Yenişehir Belediyesi'nden üniversiteye hazırlanan gençlere anlamlı destek

Yazının Giriş Tarihi: 21.04.2021 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.04.2021 06:00

Okul öncesi eğitim kurumlarıyla lise ve üniversiteye hazırlığın son dönemecindeki zorlu bir sınavın beklediği 8. ve 12 sınıf öğrencilerine yönelik yüz yüze eğitim ve kurslar sürüyor. Eğitimdeki bu dramatik aksamanın önümüzdeki yıllarda nasıl bir travmaya yol açacağı henüz bilinmiyor! Vatandaşların can derdine düştüğü bu dönemin özellikle de dünya genelinde bilim insanlarının yüz yüze eğitimin gereğini vurguladığı ilkokul birinci sınıftan yedinci sınıfa kadar olan dönemdeki çocukların ruhsal ve fiziki yapısının, gelecekteki kişiliğinin nasıl şekilleneceği bir muamma!.. Salgın bittikten sonra yüzleşeceğimiz gerçeklerden biri de bu...

Bilgisayar, cep telefonları ve tablet gibi bilişim araçlarıyla internete erişebilen çocuklar uzaktan eğitim alabiliyor. Uzaktan eğitimin bir kısmı da televizyon üzerinden yürüyor...

Lise ve üniversiteye hazırlanan çocuk ve gençlere yüz yüze eğitimde verilen destek her zaman çok önemli. Ama salgın koşullarında önemi daha bir öne çıkıyor.
Yenişehir Belediyesi üniversiteye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerine ve mezunlara çok anlamlı bir destek veriyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa koordine edilen çalışmada liseli gençler, açılan 'Üniversiteye Hazırlık Kursu'na katılarak geleceklerine hazırlanıyor. Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın "Üniversite hazırlık kursu deneme sınavları maske, mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde devam ediyor" diyerek hayallerine kavuşmak isteyen ve bu yönde çaba gösteren gençlere başarılar diledi.

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın'ın sosyal belediyecilik bağlamındaki anlamlı icraatından biri olan bu hazırlık kurslarının ilçe gençlerinin geleceğini şekillendireceğini tahmin etmek zor değil.

Yenişehir'de sosyal belediyecilik bağlamında tüm camiler ramazana hazırlandı. Sürekli temizlik ve hijyen desteği verilen camiler bu defa baştan aşağı dezenfekte edildi. Yenişehir Belediyesi, koronavirüs salgınında vaka sayısını en aza indirmek amacıyla kentte vatandaşların toplu olarak bulundukları her türlü mekânı, belediye otobüslerini, durakları sürekli dezenfekte ediyor.

BELEDİYE KİRACILARINA İNDİRİM

Yenişehir Belediyesi, salgının ilk başladığı ve maskeye erişimin kısıtlı ve çok pahalı olduğu dönemde harekete geçerek çözüm yolu bulmuştu. Belediye çalışanlarının dâhil olduğu üretim atölyelerinde hijyenik maske üretimi yaparak belediyede ve kamu kuruluşlarında çalışan personelin maske ihtiyacını karşılamış, pazar yerlerinde ücretsiz maske dağıtımı yapmıştı. Yenişehir Belediyesi'nin salgında sosyal belediyecilik bağlamında verdiği önemli hizmetlerden biri de belediyeye ait iş yeri ve taşınmaz kiralarında indirim.

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın'ın aldığı karar çerçevesinde, 2021 yılında salgın nedeniyle haziran ayı dâhil olmak üzere 304 iş yerinde de yüzde 60 kira indirimi uygulayacak. Kapalı olan belediyeye ait iş yerlerinden ise kapalı olduğu sürece kira almayacak. Yenişehir Belediyesi 2020 yılında, kendisine ait olan taşınmazlarda kapalı olan iş yerlerinden, kapalı olduğu süre boyunca kira almamıştı. Belediye, 2021 yılında da esnafın yüzünü güldürdü.

Keşke diğer ev sahiplerine de örnek olsa! Geçen sene bazı ev sahipleri  koronavirüs salgınının başladığı bahar aylarında iş yerleri kapatılan, işsiz kalan, çalışamayan dolayısıyla da para kazanamayan kiracılarının ramazan ayında bir aylık kiralarını almamışlardı.

Ev temizliğine giderek geçinen komşumun ev sahibi bir ay kira almayınca, kadıncağız nefes almıştı.

Gelen destekler ve gıda paketleriyle de ramazan ayını aç kalmadan geçirmişti!

Şu anda insanlar kendi derdine düştüğünden bu tür hayırlar epeyce aksadı.

Zira geçen seneden bu seneye gıda fiyatlarında resmi enflasyonun birkaç katı artış yaşandı!..

Artık sabit geliri olan insanlar da geçim sıkıntısına düştüler. Yine de aileler, tanıdıklar, arkadaşlar birbirlerini destekleyerek aç yatırmamaya bakıyor. Belediyeler ve Kızılay da yardım paketlerini ulaştırıyor. Özel kuruluşlar da ramazan ayı nedeniyle çalışanlarını gıda paketleriyle destekliyor...

DOĞRU PARTİ KURUCUSU İLHAN ÇELENK!..

Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirenlerde her gün rekor kırılır oldu. En olmamasını istediğimiz şey!.. Sanal medya yeniden taziye evine döndü. İnsanların yakınları, arkadaşları, tanışları yaşamını yitiriyor. Doğru Parti'nin kurucularından olan ve genel sekreterlik görevini üstlenen İlhan Çelenk de koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Çelenk, Hamitler Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı. Başta ailesi ve İl Başkanı Tolga Kornoşor olmak üzere tüm DP camiasının başı sağ olsun...

Bu arada, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da kovid-19'a yakalanmış... Sosyal medyadan yaptığı bildirimde hastalığı evde geçirdiği yer aldı.
Alinur Aktaş'ın yanı sıra kovid'e yakalanan ya da kovid'in yakaladığı kendi canlarım da dâhil olmak üzere herkese şifa diliyorum...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.