Hava Durumu

Yeşilova'da sözleşme coşkusu

Yazının Giriş Tarihi: 16.12.2018 06:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.12.2018 06:02

Yeşilova Holding kuruluşlarından bağlı Cansan Alüminyum A.Ş. ve Canel Otomotiv A.Ş. ile Türk Metal Osmangazi Şubesi arasında bir süredir devam eden ve yaklaşık bin işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı.
Dövizdeki dalgalanma ve ekonomideki daralmaya karşın toplu iş sözleşmesinin imzalanması işçiler arasında coşkuyla karşılandı.

Türk Metal Osmangazi Şube Başkanı Mesut Erdem ile görüştüm; şunları söyledi:

 "Bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 13 Aralık 2018 tarihinde yapılan anlaşma ile sonuçlandı. Sözleşmede emeği geçen başta Genel Başkanımız Sayın Pevrul Kavlak olmak üzere herkese teşekkür ederiz... Sözleşmenin tüm Cansan Alüminyum ve Canel Otomotiv çalışanlarına ve teşkilatımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Güzel bir sözleşme yaptık. Yeni kazanımlarımız var."

Başkan Mesut Erdem toplu sözleşmenin imzalanmasının ardından sözleşme hükümleri ve detayları Şube Sekreteri Erdinç Sazbiçer tarafından Cansan Alüminyum ve Canel Otomotiv çalışanlara anlattıklarını söyledi.

Türk Metal Osmangazi Şubesi Başkanı Mesut Erdem'in verdiği bilgilere göre;

Türk Metal ile Cansan Alüminyum ve Canel Otomotiv ile imzalanan iki yıllık toplu sözleşme 1 Eylül 2018 ile 31 Ağustos 2020 tarihlerini kapsıyor.

Cansan Alüminyum AŞ ile Canel Otomotiv A.Ş. çalışanlarının ücretlerine ortalama yüzde 25 oranında zam gerçekleşti. Brütte 698 lira ile 919 lira arasında artış sağlanırken; Sosyal haklardaki artış ise yüzde 120'yi buldu.

Ayrıca işçilere bayramlarda verilmek üzere yılda 120 liralık iki kez erzak çeki; yılda 2 kez sivil ayakkabı çeki ve 150 TL civarında temizlik malzemesi paketi kazanımı sağlandı. Kayınvalide ve kayınpeder vefatında da 4 günlük ücretli izin sözleşmeye alındı...  

Kara kışa girdiğimiz günlerde Yeşilova Holding çalışanlarının içini ısıtacak bir sözleşme yapılmış. Hayırlı uğurlu olsun...

ENERJİ VERİMLİLİĞİ DERNEĞİ

Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Bursa Şubesi Başkanlığını Mustafa Uysal yürütüyor. Bursa'da sivil toplum kuruluşlarının yakından tanıdığı Mustafa Atıcı ise ENVERDER'in Sosyal İlişkiler Sorumlusu...

Mustafa Atıcı geçenlerde YeniDönem Gazetesini ziyaret etti; enerjide dışa bağımlılığa dikkat çekerek, "Enerjide dışa bağımlılık sadece ekonomiyi değil dış politikayı da etkiliyor. Dünyada çıkan savaşların nedeni enerji" dedi.

TASARRUFLU AMPUL VE 5 KEBAN BARAJI

Verdiği örnekler çarpıcıydı:

 "2005-2007 yıllarında tasarruflu ampuller üretildi, evlerdeki ampullerin yüzde 80'i değiştirildi. Bu sayede 5 Keban barajı yapmaktan kurtulduk. Tasarruflular, armut tipi ampullerin 5'te biri kadar let ampuller ise tasarruflu ampullerin yarısı kadar enerji tüketiyor!"

Atıcı mantolamaya dikkat çekti:

"Gelişmiş ülkelerin binalarını mantolama yaptığını geç fark ettik.  25, 30 yıl geç başladık. Bursa öncü kent, hala mantolamada lider. Bursagaz'ın verilerine göre, mantolamaya başlamadan önce 780 milyon metreküp gaz yakılıyordu. Mantolamadan sonra yılda 620 milyon metreküp yakılıyor. Üstelik daha fazla yere doğalgaz gitmişken!"

Atıcı her ay okul ya da STK'larda iki eğitim konferansı ile yılda 4 çalıştay düzenlendiğini anlattı ve  BTSO ve ENVERDER işbirliğinde kurulan Enerji Verim Merkezi'nin Türkiye'de tek olduğuna değinerek şunları söyledi:

"Merkez'de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bağlı 12 şirket ile başvuran firmaların etütlerini yapıyor. En son Gemlik Devlet Hastanesi'nin enerji verimliliği etütleri yapıldı. Belçika, Bulgaristan, İtalya, İspanya ve Türkiye'nin paydaş olduğu KOBİ'lerde enerji verimliliği tasarrufu kültürünün oluşması ve hayata geçirilmesine yönelik AB sertifikasyon projesi var..."

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.